Prvi poraz Brescie, NBG preuzeo vrh grupe B

Novi Beograd – Brescia 11:9 (3:2) (2:1) (4:3) (2:3)

Suci: Margeta (SLO), Kun (HUN)

Igrač više: N.Beograd 5/13, Brescia 4/12

2 igrača više: Brescia 0/1

N.Beograd: Filipović, S.Rašović, Mandić, Granados 3, Vučinić 3, Pijetlović, Drašović 1, Jakšić 2, Perković 1, Vlachopoulos, Skoumpakis 1, Fernandez (16/25). Trener: Gocić.

Brescia: Tešanović (6/17), Dolce 2, Presciutti 1, Gianazza, Lazić 1, Vapenski 1, Renzuto 1, Kharkov 2, Alesiani,  Luongo, Di Somma 1, Gitto, Bagi Necchi. Trener: Bovo.

               Duel u prva 3 kola neporaženih ekipa u grupi B (NBG je remizirao u prošlome kolu protiv Juga) pripao je domaćima koji su uz nešto raspoloženije napadače imali i jako raspoloženog Fernandeza na golu (16 obrana). Njegov učinak posebice je došao do izražaja kod nekolicine kontri i polukontri kod kojih je zaustavljao šuteve igrača Brescie iz dosta povoljnih pozicija. Mnogo bolje otvaranje utakmice također se ispostavilo veoma bitnim za konačni ishod, N.Beograd je do polovice prve četvrtine već otišao na +3 te gosti više niti jednom nisu uspjeli stići tu razliku iako je bilo prilike i za to. Igrača više su i jedni i drugi u prve dvije četvrtine odigravali jako loše, N.Beograd se u tome segmentu počeo popravljati u trećoj četvrtini, Brescia tek u zadnjoj. Iako samo s Lazićem kao pravim centrom  gosti nisu zaostali po broju izbačaja, primjerice Vapenski ih je izborio čak tri, no realizacija je izostajala (čak u jednoj prilici i s dvojicom viška) više pogreškama i izostankom smislenih akcija nego kvalitetom obrane. Slično je bilo i na drugoj strani, u par situacija pravljeni su kontrafaulovi, isticalo je vrijeme za napad, ili se griješilo u dodavanjima.

               Roster N.Beograda nije potrebno posebno isticati, ali svakako je zanimljivo pomenuti da i ovako jednog jakog protivnika mogu dobiti bez golova Mandića, Vlachopoulosa, S.Rašovića i Pijetlovića, ovoga puta uz Granadosa, golovima se izdvojio Vučinić (obojica po 3) koji je već na startu iskoristio svakako manju pozornost obrane na njemu i zabio prva dva gola za svoju ekipu, prvi s desnoga krila na isteku napada, drugi s lijevoga (igrač više). Jakšić je još sa srednjeg zabio za 3:0 pa se nekome moglo učiniti da će domaći mnogo lakše od očekivanog stići do 3 boda. Brescia se ipak malo trgnula do kraja prve četvrtine, Renzuto je realizirao kod igrača više a Fernandez nakon već sakupljenih nekoliko obrana nije uspio zaustaviti šut Di Somme iz faula za 3:2.  Brescia je do kraja četvrtine imala i priliku za poravnanje ali samo su stigli do trećega neiskorištenoga igrača više u tome periodu. U drugoj četvrtini opet je bilo dosta izbačaja ali golove su postizani samo iz igre, Granados i Skoumpakis su pogađali s desne strane, Dolce s nekih 8 metara, Tešanović je branio šuteve Pijetlovića i Mandića kod igrača više, dok su gosti imali prilike i iz dvije kontre (Vapenski i Presciutti) ali se na golu istakao Fernandez.

               U trećoj četvrtini preko Granadosa domaći stižu ponovo do tri gola prednosti (6:3) i od tada pa do kraja igra se gol za gol. Najzad se ponekad realizira i kod igrača više (Kharkov, Jakšić), Granados osim s desne strane i srednjeg, pogađa i s lijevog krila, Lazić najzad jednom ima priliku i za šutnuti izvukavši se na 5 metara, također Kharkov koji je uzimao priličan broj šuteva postiže svoj drugi gol s desnog vanjskog, Vučinić treći, ponovo s desnoga krila kod igrača više. Niti u zadnjoj četvrtini ne dolazi do promjena u igri osim što su i jedni i drugi nešto sigurniji kod brojčane prednosti pa skoro svi golovi padaju iz igrača više, Drašović i Perković pogađaju za domaće, Presciutti (jedini iz igre), Vapenski i Dolce za goste. N.Beograd je ovoga puta dosta sigurno odigrao ne dozvolivši ulazak u neizvjesnu završnicu, na dvije i pol minute prije kraja imali su tri gola razlike pa se Brescia morala pomiriti s prvim ovosezonskim porazom u Ligi prvaka. Fernandez na golu svakako je bio najistaknutiji kod domaćih, Vučinić i Granados u napadu, odmah uz njih i Jakšić koji je dobar posao odradio i na bekovskoj poziciji. Kod gostiju je svakako najveći posao odradio Lazić, s po 2 gola od ostalih su se još malo izdvojili Kharkov i Dolce ali nije to bilo ništa posebno ako se u obzir uzme koliko su lopti potrošili.

Odgovori