Recco prejak za Jadrana

Jadran je izgubio od Pro Recca 13:9 uz dominantan nastup Hallocka koji je zabio 3 gola s pozicije sidruna i stvaranje razlike u prvih 6 minuta igre.

Očekivani ishod na kraju, iako, u nekom smislu i jedni i drugi mogu biti zadovoljni. Pro Recco je krenuo ozbiljno u utakmicu i prvih 6 minuta napravio 3:0. U biti realan rezultat tada je trebao biti bar 5:0 jer je Lončar bio potpuno sam na 2m i imao vremena za 2-3 cima (koja nije uzeo)m a malo kasnije je i Hallock dobio loptu na  ruku na 2m, i on sam i okrenut prema Marceliću samo bez vremena za cimanje. Oba puta je Marcelić obranio. Od druge četvrtine ipak pada tempo i nivo igre Recca, što je i očekivano jer još reprezentativci sigurno nisu u optimalnoj formi i Sandro je i prije početka sezone najavio da će se do kraja ove kalendarske godine malo krpati jer misli dati odmor igračima nakon SP i EP u istom ljetu. On ima taj luksuz da mu Younger i Lončar nisu igrali nijedno natjecanje, Hallock samo jedno, a Ivović isto nijedno, ali je imao operaciju ramena pa ni on nije najspremniji. U ovoj utakmici nije bilo Presciuttija, Echeniquea i Figliolija. A ni Aicardija iako je Lončar bolji igrač pa i ne smeta.

Ipak iz Jadranove perspektive utakmica je pokazala da kad Recco malo smanji ritam da mogu parirati. Nisu se raspali, nego su to iskoristili i ostatak utakmice proveli u ravnopravnoj igri. Imali su 3 napada kad su došli na -1 u kojima su mogli i izjednačiti. Nisu baš bili opasni tada, ali tjerali su protivnika da se ne može dodatno opustiti.

Igrač utakmice bio je Ben Hallock. Zabio je čak 3 gola kao sidrun. Dva klasično, da dobije loptu na vodu i okrene se pored beka (jednom Čagalj jednom Burić) i zabije. A treći je dobio loptu na ruku s krila kada se oslobodio od Kragića. Osim toga zaradio je još 3 igrača više. Pokazao je i u ovoj utakmice da je najmanje u top 3 sidruna danas. Lončar je zaradio 5 igrača više. Šteta za staru boljku, koja je za sidruna posebno vidljiva jer se stalno nalaze na 2 metra, promašaj zicera kad je sam ispred golmana. Zalanki dva puta s krila s igračem više, Younger jednom igrač više jednom polukontra 5 na 4, Cannella jednom na zonu, jednom nakon uplivavanja, Fondelli na zonu i s igračem više s desnog vanjskog…oni su svi zabili po dva gola. Di Fulvio se ovaj put nije upisao, a Sukno ih je sve poprilično rotirao. Mladi Iocchi Gratta (20) i Rossi (18) su imali svoju minutažu.

Jadran je imao raspoloženog Marcelića, posebice u prvoj četvrtini s 3 velike obrane. Kasnije su krenuli malo i u napadu. Tomasović je bio taj koji je s igračem više otključao De Lunga. Imao je i dva odlična dodavanja na sidruna (peterac i isključenje), ali i nekoliko baš loših odluka u napadu. Još uvijek je u procesu sazrijevanja. Nije čudo, iako je u Juga već nekoliko godina bio stalni dio prve ekipe, tek mu je 20 godina, ali mora početi izbacivati takve odluke iz repertoara. Bukić je promašio dva igrača više s krila u prve dvije četvrtine, Kragić jednog s vanjske pozicije. Kasnije su obojica postigli po dva gola (Kragić jedan iz peterca, Bukić jednog s dva igrača više). Butić je također zabio dva puta, jednom s desnog vanjskog, jednom s lijevog krila, oba s igračem više. Najbolji pojedinci bili su sidruni. Dobud je zaradio peterac i 5 igrača više, a Dužević je dodao 5 igrača više. Međutim, Jadran nije imao dobru realizaciju, samo 4/12. Posebice loše je bilo drugi put s dva igrača više. Zović je u takvoj situaciji donio odluku da šutira protiv dva bloka. S krila. Naravno, u blok.

Istaknimo i trenerski dio koji je najočitiji svima, a mislim da dosta govori o tome koliko treneri vode računa i o upravljanju vremenom, a i o statističkim pokazateljima koji utječu na igru. Smodlaka je oba time outa pozvao kad je imao postavljeni napad s igračem više, nijedan nije rezultirao golom. Sukno je oba pozvao u plivanju i oba puta je Recco zabio gol. Drugi put čak i nije bio igrač više, nego je to napravio 52 sekunde prije kraja utakmice.

Očekivan rasplet utakmice. Čak i sam tijek. Jadran je smanjio broj primljenih golova u odnosu na lanjski nastup u Ligi prvaka. Marcelić je tu pokazao svoj dio zasluga. Iduće kolo stiže Olympiacos pa ćemo vidjeti hoće li biti dodatnih pomaka prema gore.

2.kolo Lige prvaka

Jadran Split – Pro Recco 9:13 (1:3, 3:4, 4:3, 1:3)

Suci: Buch (Špa), Vogel (Mađ)

Jadran: Marcelić (8), Burić, Marinić-Kragić 2(1), Čagalj, Butić 2, Pejković, Bukić 2, Zović 1, Tomasović 1, Dobud, Šetka 1, Dužević, Anić. Trener: Smodlaka.

Pro Recco: Del Lungo (7), Di Fulvio, Zalanki 2, Rossi,  Younger 2, Fondelli 2, Iocchi Gratta 1, Cannella 2, Ivović 1, Velotto, Lončar, Hallock 3, Negri. Trener: Sukno

Osobne greške: Jad 12, Recco 16

Peterci: Jad 2/2 Recco –

Igrač više: Jad (1/3+1/3+2/3+0/3)=4/12 (33%), Recco (1/3+3/4+2/4+0/1)= 6/12 (50%)

  • Jadran je dva puta imao duplog igrača više

Obrane: Marcelić (3/6+1/5+2/5+2/5)= 8/21 (38%), Del Lungo (3/4+2/5+0/4+2/3)= 7/16 (44%)

Golovi s 2m, zarađeni 5m i igrači više:

Hallock: 3 gola + 3 iv

Dobud: 5m + 5iv

Lončar i Dužević: po 5iv

Di Fulvio: 3iv

Jedan komentar na “Recco prejak za Jadrana”

Odgovori