I Jug i Marseille s imperativom pobjede u Gružu

Foto by Total Waterpolo \ Andrija i Maro, 1987. je bila velika godina u dubrovačkom rodilištu

Jug dočekuje Marseillea koji je prošle godine protutnjao Gružem povevši 4:0 u prvoj četvrtini i na kraju slavio 14:9. Tu je i derbi Brescia protiv Ferencvarosa i ostale dvije utakmice nose uzbuđenja.

Jugova grupa ove godine je puno teža i kako smo i pisali postavljen je tek na 6 mjesto po predviđanjima. Poraz od Brescie u Gružu, uz dva iduća gostovanja kod Ferencvarosa i Novog Beograda stavljaju imperativ na ovu utakmicu kontra Marseillea. Prošle godine to je bilo baš loše iz jugaške perspektive u Gružu. Kaos i posebice loša igra s igračem više obilježila je tu Jugovu utakmicu: https://www.dance.hr/jug/tezak-poraz-juga-marseilleu-5-u-gruzu.html Uzvrat u Marseilleu bio je osjetno bolji. Jug je u jednom navratu bio čak i blizu da nadoknadi -5, ali na kraju ipak minimalna pobjeda u utakmici u kojoj je biljirao Joković https://www.dance.hr/jug/jug-pobijedio-u-marseilleu.html

Nije ni Marseille dobro krenuo u ovu sezonu. Samo bod kontra OSC-a doma nije nešto što ih raduje. Lanjske snage su i dalje tu. Prlainović, Vernoux, Crousillat, Vukičević, Spaić, Lazović i svi ostali. Umirovio se Kovačević. Danas neće biti Daubea koji se priključuje nakon nove godine. Kobešćak je dobro upoznat u mogućnosti Francuskih igrača, iako je u Marseilleu čak 5 stranaca koji nose igru (uz nabrojene gore tu je i Čučković) tako da to i nije u tolikoj mjeri ovdje izraženo. Ključ igre je u rukama Prlainovića koji će usmjeravati akcije, organizirati igru, a sigurno i preuzeti dio realizacije na sebe. Također i u obrani je on taj koji vodi i usmjerava cijelu ekipu.

Danas kladionice opet daju prednost Marseilleu (2,50 – 1,50), a hendikep se vrti na 0,5 golova tako da se očekuje neizvjesnost do kraja. Igra se u 19.00 uz prijenos na SK3

Brescia i Ferencvaros igraju u 20.30. Omjer je vrlo sličan (1,48 – 2,50) uz isti hendikep od pola gola, ali ovaj put u korist domaće Brescie. Pokazali su i u Gružu da su već u jako dobroj formi. Igraju svoju igru od lani. Ali ipak, važno je istaknuti da im FTC očito ne leži. Zadnje 4 utakmice ih nisu pobijedili. Lani su bili u istoj grupi i još su igrali na F8, za treće mjesto. Bilo je 8:8 u Bresci, 8:6 u Budimpešti i 14:12 u Beogradu. Obje momčadi su jače nego lani. Brescia je dovela Harkova, a FTC Argyropoulosa te su mlađi igrači kojih imaju nekoliko u momčadi ovo ljeto bili i u reprezentaciji na EP-u i sigurno su i bolji, a i iskusniji nego lani. Zanimljiv i spektakularan vaterpolo nas očekuje večeras na Mompianu.

Novi Beograd dočekuje OSC. Super jaka momčad i prošle godine ojačanja Granadosom koji juri prema tituli Total igrača za 2022. godinu. Tu je i Skoumpakis koji je pojačao bekovsku poziciju. Nisu ni oni još u top formi, a OSC je pokazao da može i u gostima do bodova. Ipak, NBG je nivo iznad Marseillea i puno bi se trebalo toga poklopiti da dođe do iznenađenja. Omjer koji nude kladionice (1,10 – 6,50) tome također svjedoči. Hendikep u ponudi daje 3,5 golova tako da možda i ovdje bude neizvjesnosti. Igra se u 19.45.

Sabadell nakon poraza od Ferencvarosa 10:7 juri prvu pobjedu u Ligi prvaka. Vode u domaćem prvenstvu gdje su dobili Barcelonetu nakon puno vremena. Spandau je protivnik kojega doma moraju i trebaju pobijediti. Omjer je 1.50 – 2,50 uz hendikep od pola gola što sugerira maksimalnu neizvjesnost. Ipak Sanahuja, Baničević, Averka, Cabanas i Bustos bi trebali donijeti prva 3 boda protiv Spandau koji je u padu kao i čitav njemački vaterpolo.

Odgovori