Sukno i Lončar u novom finalu, Recco juri treći uzastopni naslov

Pro Recco je očekivao pobijedio Vouliagmeni 12:8 i prošao u finale gdje će protiv istog protivnika kao i lani pokušati doći do treće uzastopne titule prvaka Europe. Ključna je bila treća četvrtina do koje se Vouliagmeni iznimno dobro držao.

Nakon velikog iznenađenje protiv Brescie, Vouliagmeni je i u polufinalnu utakmicu krenuo nevjerojatno dobro. Sve im je funkcioniralo savršeno, šutevi čak i kad bi lopta prešla preko ruke Papasifakisa završavali u dijagonalnim rašljama. S druge strane Recco je radio neke gluposti, poput šuta Fondellija s igračem više nakon što mu je ispala lopta, i nakon što ispred sebe vidi 2, ma možda i 3 bloka uz raspoloženog Tzortzatos. Nikolaidis je zaradio 2 peterca – kasnije u utakmice dodao iznimno atraktivan gol kad je pokupio loptu i proslijedio je u gol prije nego je pala na vodu. Obrana Recca nije bila toliko kompaktna kao protiv FTC-a, Grci su ih puno bolje raširili, ali i sve im je išlo savršeno. Igrali su baš kako su i trebali i svaka čast Vujasinoviću što ih je doveo u takvo stanje. Nisu imali pritisak, dobili su samopouzdanje i išli su za svakom prilikom koja se ukazala. Nisu se zadovoljili jučerašnjom pobjedom, nego su i ovdje pokazali kvalitetu.

Ipak, bilo je samo pitanje vremena kada će se situacije izmijeniti. Vouliagmeni je vodio 2:0, 4:2 i 5:3 ali do poluvremena su Fondelli i Echenique izjednačili. Jasno je da Vouliagmeni ne može držati takav ritam igre čitavo vrijeme, a i da će Recco pojačati ritam. Trener Sukno kazao je da su krenuli previše u grču te im je trebalo malo vremena da se opuste i da stvari sjednu na svoje mjesto. Odličnu utakmicu odigrao je i Lončar. Zaradio je 7 igrača više i peterac. Da nije promašio dva zicera sa stative mogao je ponijeti naslov igrača utakmice. Hallock poslovično odličan, a vanjska linija također brzim i točnim dodavanjima, često s jedne na drugu stranu jako kvalitetno traži igrača koji je najbolje i postavljen i onaj pred kojim je blok u kašnjenju. Igrač više čak 58%, a i bio bi i bolji da nije bilo tog grča koji je donosio pogrešne odluke u par navrata. S druge strane, Vouliagmeni samo 13% (1/8). Del Lungo je i danas bio odličan. Čak i više teških obrana nego jučer, ukupno na kraju 13 sa 62% uspjeha.

Na kraju dolazimo do istog finala kao i lani za kojega trener Sukno kaže da će sigurno biti ružna utakmica u kojoj obje momčadi imaju fizički snažnu bekovsku i sidrunsku liniju te da ne može ulaziti u glave sudaca i predvidjeti hoće li u finalu biti više isključenja nego u dosad odigranim utakmicama, odnosno hoće li se i dalje puštati čvršća igra.

Pro Recco – Vouliagmeni              12:8 (2:3, 3:2, 5:0, 2:3)

suci: Alexandrescu (Rum), Zwart (Niz)

Recco: Del Lungo, Di Fulvio, Zalanki, Cannella, Younger, Fondelli, N. Presciutti, Echenique, Ivović, Iocchi Gratta, Lončar, Hallock, Negri. Trener: Sandro Sukno.

Vou:  Tzortzatos, Chalyvopoulos, Almyras, Kalogeropoulos, Troulos, Nikolaidis, Papasifakis, Woodhead, Alafragkis, Kapotsis, Kourouanis, Farmer, Andreadis. Trener Vladimir Vujasinović.

Osobne greške: Recco (2+3+3+2)= 10 Vou (4+4+4+1)= 13

Peterci: Recco 1/1, Vou 2/2

Igrač više: Recco (2/4+2/4+3/3+0/1)= 7/12 (58%), Vou (0/1+1/2+0/3+0/2)= 1/8 (13%)

Obrane: Del Lungo (2/5+3/5+6/6+2/5)= 13/21 (62%), Tzortzatos (3/5+4/7+2/7+1/3)= 10/22 (45%)

Golovi s 2m, zarađeni peterci i igrači više:

Nikolaidis: gol + 2peterca + 5iv

Hallock: gol + 5iv

Lončar: 5m + 7iv

Farmer: 2iv

Odgovori