Szolnoki – Hannover 10:10

Szolnoki – Waspo Hannover 10:10 (2:1, 1:2, 4:3, 3:4)

Suci: Teixido (Španjolska), Rovida (Italija)

Igrač više: Szolnoki (6/11) – Waspo  Hannover (4/11)

Peterci: –

Ovo je po očekivanjima trebala biti jedna od manje zanimljivih utakmica ovog kola. Szolnoki je krenuo u sezonu Lige Prvaka daleko ispod očekivanja, samo pet bodova u prvih pet kola. Ovo im je bila utakmica koju su morali dobiti prije nego se u iduća dva kola sastanu s Mladosti. Protivnik im je ekipa Hannover, koja će ove godine biti domaćin na završnici gdje imaju osigurano mjesto bez obzira na plasman koji ostvare u grupi B. Zbog tog čudnog sustava natjecanja očekivalo se da će Szolnoki dobiti ovu utakmicu i hvatati vlak za plasman na završnicu. Uz sve to Szolnoki ima vrlo jaku ekipu i nije se očekivao ovako slab ulazak u sezonu, dok gosti nastupaju u ovoj utakmicu bez svog najboljeg igrača, Brguljana.

 

Schuetze je osvojio loptu u sprintu u prvoj četvrtini. Gost je imao prvu priliku s igračem više nakon isključenja na dva metra, udarac Giorgettija s vanjske pozicije je išao preko gola. U kontri je slijedilo vodstvo domaćina, Zalanki je bio precizan iz blizine. Sljedeći napad za domaćine ponovo je realizirao Zalanki s desnog krila, ostavljeno mu je previše prostora. Gosti su smanjili na 2:1 nakon što se Nagy zaigrao i izašao s gola krivo pretpostavljajući gdje će napad ići što je omogućilo Radoviću da zabije gotovo na prazan gol. Szolnoki je ubrzo imao svoj drugi napad s igračem više, ali je Aleksić imao jako loš šut preko gola s vanjske pozicije. Slijedio je još jedan igrač više za domaćina, opet zarađeno na dva metra. Nakon tajmouta vidjeli smo lošu akciju na stativu i propao je igrač više. Priliku s igračem više propustili su i gosti, Nagy je izvrsno obranio Realu sa stative. Nakon isključenja Radovića, Szolnokiju je poništen zgoditak sa stative, suđeno je dva metra Kisu, dosta sporna odluka. U sljedećoj akciji, kod šuta Zalankija golman gostiju je dosta očito obranio i promijenio smjer lopti u korner, ali su suci sudili loptu za goste.

 

Zalanki je bio brži u sprintu na početku druge četvrtine. Vrlo brzo je zarađeno isključenje i na 3:1 povisio je Prlainović s pozicije lijevog vanjskog. Ubrzo je na 3:2 smanjio Ćorušić šraubom sa dva metra protiv Aleksića. Priliku za izjednačenje propustio je Estrany s igračem više. Njegov šut s lijevog krila išao je preko gola. Kod idućeg igrača više za goste uzet je tajmaut no do izjednačenja nije došlo, Schuetze nije bio precizan. Trećeg igrača više zaredom gosti su realizirali preko Radovića koji je bio precizan s desnog vanjskog. Do kraja poluvremena vidjeli smo i veliku priliku Estranyja iz blizine, ali je promašio dosta laganu situaciju. Završilo je 3:3 na poluvremenu. Domaćin i dalje igra jako loše, osim Zalankija teško je izdvojit iti jednog raspoloženog pojedinca.

Schuetze je opet bio brži u sprintu i osvojio je prvu loptu za goste u trećoj četvrtini. Uslijedio je prvo vodstvo gostiju preko Winkelhosta koji je okrenuo Angyala na dva metra i lako zabio.  Slijedio je igrač više za domaćine i na 4:4 izjednačio je Zalanki s desnog krila. Gosti su opet poveli, ovaj put zabio je Schuetze s desnog krila, ostavljeno mu je previše prostora, a i Nagy nije najbolje pokrio prvu stativu. Sličnom akcijom gosti su poveli 4:6, Radović je fintirao šut, dodao Sekuliću na desno krilo kojem je opet ostavljeno previše mjesta i lako je zabio. Slijedio je tajmaut domaćina, Prlainović je izborio  igrača više, ali je šut Batorija završio na stativi. Gosti su svog igrača više jeftino potrošili presječenim dodavanjem. Na 5:6 smanjio je Jansik sa stative na dodavanje Prlainovića, prethodno je Lazić izborio igrača više. Kod idućeg izborenog igrača više, gosti su uzeli tajmaut, ali akciju nisu realizirali. Schuetze je pucao preko gola. Slijedilo je brzo izjednačenje preko Prlainovića koji je lako zabio s vanjske pozicije jer je dobio previše slobodnog prostora. Prlainović je bio strijelac i za 7:6 nakon još jednog igrača više. Ovaj put je zabio s lijevog krila pored bloka uz prvu stativu. To je bio rezultat na kraju treće četvrtine. Trener domaćih je uspio s brzim tajmautom zaustavit seriju gostiju i preokrenut rezultat. Bilo je prilika i za dva razlike, ali se na kraju treće četvrtine istaknuo golman gostiju, Schenkel.

Zadnju četvrtinu prvi napad imali su domaćini, zahvaljujući sprintu Rašovića. Prvu priliku s igračem više imali su gosti, ali je Nagy još jednom izvrsno obranio priliku sa stative. Domaćin se odvojio na dva razlike golom Lazića sa dva metra. To je drugi gol šraubom na utakmici. Na 8:7 smanjio je Real, konačno je zabio sa stative kod još jedne situacije s igračem više. Domaćin nije iskoristio svog igrača više nakon jako lošeg dodavanja Aleksića na stativu. Za 8:8 zabio je još jednom Radović, opet s desnog vanjskog kod situacije s igračem više, igralo se pet na četiri u tom trenutku. Kod nove prilike s igračem više, domaći su uzeli tajmaut. Sa stative zabio je Rašović za 9:8. Za 9:9 je Radović još jednom uhvatio Nagyja na spavanju, zabio je iz velike daljine. Slijedio je novi igrač više za domaćine i zabio je Angyal sa stative nakon dobrog proigravanja Zalankija. I gosti su realizirali svog igrača više pri kraju utakmice, za 10:10 zabio je Winkelhorst također sa stative na dodavanje Schuetzea. Zadnji napad su imali domaćini, Prlainović je izborio faul protiv Giorgettija, ali šut mu je išao pored gola.

Szolnoki je nastavio sa svojom krizom rezultata i bit će im teško vadit se protiv Mladosti u iduća dva kola. Gosti su odigrali jako dobru utakmicu, no oni nemaju rezultatski pritisak jer im je zbog sustava natjecanja osiguran nastup na završnici. Kod domaćih najbolji Zalanki na početku utakmice, te Prlainović na kraju. Kod gostiju najbolji Radović.