Brescia do boda u Barceloni

Barceloneta – Brescia 8:8 (0:2) (4:2) (2:1) (2:3)

Suci: Dervieux (FRA), Margeta (SLO)

Igrač više: Barceloneta 4/11, Brescia 5/12

 

Barceloneta: Lopez, Famera, Granados 1, Munarriz, Vrlić 1, Larumbe 1, Prieto, P.Linares, Tahull 2, Perrone 2, Mallarach 1, Bustos, M.Linares

Trener: Martin

 

Brescia: Del Lungo, Guerrato, C.Presciutti 1, Figlioli 2, Gallo 1, Rizzo 1, Muslim 1, Nora, N.Presciutti, Bertoli, Janović 1, Vukčević 1, Morretti

Trener: Bovo

 

Očekivano tvrda utakmica u kojoj je svaki od protivnika imao po jednu „svoju“ četvrtinu dok su ostatak igrali u serijama od po dva gola ili gol za gol te je neodlučeno i najpravičniji ishod ovoga derbija skupine A. Domaći su jako loše počeli, visokim presingom u obrani iz koga su odmah primili gol i to sa nekih 9-10 metara kada je C. Presciutti  parabolom iznenadio (?!?) Lopeza. Golaman Barcelonete mogao je bolje reagirati i kod drugoga gola kada je bio „na lopti“ kod šuta Janovića (igrač više) tako da je Brescia poslije 3 minute igre imala već 2 gola prednosti. Napad španjolskoga prvaka također nije dobro izgledao u prvoj četvrtini, 3 puta su bili neuspiješni sa igračem više, najbliži golu je bio Munarriz koji je pogodio prečku, Perrone je promašio gol dok je šut Granadosa obranio Del Lungo. Osim pomenuta dva gola, nije ni Brescia napadački delovala opasno, još par šuteva iz vana je sve što su prikazali.

U drugoj četvrtini najzad se domaći bude pa čak uspijevaju doći i do rezultatskoga preokreta sa 3 gola u nizu. Najprije Tahull beži na 2 metra Janoviću te dobija lijepu asistenciju od Bustosa za 1:2. Vukčević ne koristi igrača više koga je izborio, dobivši odmah loptu potpuno sam ali se Lopez ovoga puta iskupljuje obranom. Inače, ovaj kao i još dosta izbačaja, suci su svirali  na 2 metra bez lopte, no, u par navrata nisu baš bili doslijedni tom kriteriju. Barceloneta ne koristi ni četvrti put igrača više, Mallarach dobija samo korner no nešto kasnije navlači dva igrača u blok te asistira samome Larumbeu na desno krilo koji poravnava na 2:2 sredinom druge četvrtine. Gosti ne koriste još jednoga igrača više kojji je suđen na Muslimu (i ovaj put bez lopte) a nakon time outa završava ga slabim šutem Nora. Barceloneta dobija igrača više također na 2 metra bez lopte, koga je skrivio N.Presciutti a potom iz kućice nakon protesta dobija i crveni karton dok Granados dovodi domaće u prvo vodstvo od 3:2. Dvije i pol minute do poluvremena još 3 gola su viđena. Brescia vrlo brzo poravnava iz igrača više (i ovaj i naredni možete pogađat kako su dosuđeni), Nora zabija sa stative, narednoga ne koristi Figlioli (blok), Larumbe isplivava po desnoj strani ali maši. Muslim koji ga je pratio u ovoj akciji ne stiže se postaviti na 2 metra u napadu, no zato  zabija iz vana za ponovno vodstvo gostiju da bi Perrone donio još jedno izjednačenje (igrač više) za 4:4 na poluvremenu.

U nastavku Brescia ne koristi igrača više, Larumbe još jednom u kontri po desnoj strani ali mu Del Lungo brani. Figlioli nastavlja neuspiješno opucavati iz vana a Mallarach je najzad učinkovit na drugoj strani, na nepostavljeni blok donosi ponovo prednost domaćima. Barceloneta ima šansu doći i do 2 razlike no kod igrača više Munarrizu brani Del Lungo. Umjesto toga Gallo poravnava (igrač više) na 5:5. Slijedi period bez golova, Brescia ne koristi još jednoga igrača više koga je izborio Muslim, Figlioli i dalje neprecizan, malo kasnije pogađa i stativu, Granados i Tahull ne uspijevaju za domaće, Rizzo iz vana za goste. Barceloneta ipak dolazi do prednosti na kraju treće četvrtine  nakon izbačaja na Vrliću koji odmah dobija loptu i zabija za 6:5 dok gosti greše kod svog igrača više.

Početkom posljednje četvrtine nova serija od 2 gola gostiju, Vukčević sa stative (igrač više) potom najzad i Figlioli preko Vrlića, dovode Bresciu u novo vodstvo. Mallarach i Figlioli još po jednom neefikasni kod igrača više za svoje ekipe (obrane golmana) da bi na 7:7 poravnao Perrone (igrač više). Figlioli sa ljevoga krila (igrač više) postiže gol za 7:8 ali nešto kasnije nije se snašao na beku kada Tahull izjednačuje na 8:8. Larumbe i Janović pokušavaju iz vana ali im golmani brane, Barceloneta ima još na samome kraju i igrača više kod koga se spetljao Munarriz te izgubio loptu.

 

Upravo je Munarriz jedan od slabijih kod domaćih bio, Lopez isto kod prva dva gola, kasnije se nekim obranama malo i izvadio. Centri Barcelonete standardno dobri, Perrone kada je potrebno, ali ne forsira previše u napadu. Kod Brescie sidruni isto dobri, Muslim po potrebi i iz vana, Figlioli neograničeno opucava i kada mu ne ide ali je isto zabio dva značajna gola. Na kraju, ako ne toliko kvalitetna, onda iznimno neizvjesna utakmica u kojoj su i jedni i drugi pokazali kako dobre tako i slabe strane.