Radnički dobar protiv prvog favorita

Radnički – Szolnoki 12:14 (1:3) (5:3) (3:6) (3:2)

Suci: Buch (NED), Achladiotsis (GRE)

Igrač više: Radnički 5/12, Szolnoki 7/14

Peterci: Radnički 1/1, Szolnoki 1/1

Radnički: Dobožanov, Rašović 5 (1/1), Stanojević, Janković, Toholj, Krug 1, Ukropina 4, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Radulović 1, Todorovski. Trener: Stevanović

Szolnoki: Nagy, Angyal 2, Szeghalmi 3, Schmolcz 1, A.Nagy 3, Pijetlović 1, Jansik, Kovacs 1, Konarik 1, Filipović 2 (1/1), Drašović, Teleki, Banyai. Trener: Gocić.

Szolnoki je opravdao ulogu favorita u ovome dvoboju ostvarivši u već u Kragujevcu dva gola prednosti te će sigurno nešto opuštenije dočekat revanš. Domaći su se pokazali upornim protivnikom koga se nikako ne smije podcjenit, vrativši se nekoliko puta iz minusa, početkom treće četvrtine čak i okrenuvši rezultat, a egalu su bili blizu gotovo do samoga kraja. Inače je utakmica bila jedna od onih kada se od starta vidi da će suci svaki kontakt svirat izbačaj, puno puta bez lopte, na vanjskim pozicijama, da ih se na kraju više nije moglo pohvatati što sude. Kod Szolnoka je Drašović skrivio 3 izbačaja još sredinom treće četvrtine, kasnije A.Nagy i kapetan Angyal (on još i crveni zbog prigovaranja na klupi) dok su kod domaćih prije kraja iz igre ispali Stanojević i Pljevančić. Efikasnost kod igrača više bila je slična, ali je Radnički imao dosta pogrešaka u ovakvim situacijama kod kojih nije ni stizao do šuta. Općenito, domaći su cijelu utakmicu igrali nekako u valovima, smenjivali su periode loše i neefikasne igre sa dobrim momentima koji su potjecali uglavnom od inspiracija Rašovića i Ukropine. Na drugoj strani, mađarski tim imao je više aduta u napadu i malo bolje ih koristio, ljevoruki Szeghalmi po desnoj, te A.Nagy i na vanjskim i na 2 metra bili su nerješiva enigma za obranu domaćih, Pijetlović zaradio jako puno igrača više, Angyal siguran u bitnim trenutcima, a par puta imali su i sreće kada se lopta nakon šuteva odbijala od ruku i varala Dobožanova. Napad Szolnoka svakako je izgledao organiziranije, sa više izrađenih pozicija za šut, ali je i Dobžanov imao prilika nakupiti nekih obrana, čini se neku više od Nagya koji je svakako imao bolju pomoć obrane.

Szolnoki je već na početku stigao do osjetnije prednosti, iz peterca (Filipović) i dva puta kod igrača više (Pijetlović, Konarik) za 0:3 već do polovice prve četvrtine. Radnički nije uspijevao organizirat ozbiljnije akcije čak niti kod igrača više (dva puta) ali ih je Dobožanov sa nekoliko obrana (na šuteve  Angyala, Filipovića, Drašovića, Jansika) spasio ubjedljivijega minusa. Na kraju je iz igrača više Radnički stigao i do peterca koga realizira Rašović pa je domaćin na kraju prve četvrtine na podnošljivih 1:3. Toholj i Krug nisu imali puno šansi kraj bekova Szolnoka, ali je ovosezonsku dobru formu počeo potvrđivati Ukropina. Sa njegova dva gola u nizu (jedan kod igrača više) Radnički stiže do prvoga poravnanja. Zanimljivo, par puta je zabijao iz teških pozicija dok mu je na otvoreni šut Nagy obranio, također jedan gol iz kontre plus odlična asistencija, no i ovoga puta par loših dodavanja i pogreški u obrani. Ostatak druge četvrtine igra se gol za gol, Szolnoki dva gola postiže udarcima sa krila kod igrača više, pa još jedan Szeghalmi sa desnog vanjskog na zonu, da drugoj strani, Radulović iz faula i Rašović najprije iz kontre nakon što je uzeo loptu Drašoviću, potom i sa ljevog krila (igrač više) pa je na poluvremenu 6:6.

Početak treće četvrtine donosi i jedino vodstvo domaćina, Lukić pogađa iz vana za 7:6 ali se umjesto iznenađenja sve vrlo brzo vraća na staro serijom Szolnokia od 4 gola. Filipović i Szeghalmi su sigurni kod igrača više, A.Nagy kraj Ukropine sa 2 metra i jednom od bloka iz vana, donose gostima ponovo 3 razlike. Radnički se vraća na minimalni zaostatak uplivavanjem Rašovića po ljevoj strani i kontrom Ukropine, a onda prima još dva gola (Angyal) za 9:12 na kraju treće. Szolnoki ne uspijeva prelomiti utakmicu dva puta kod igrača više  početkom posljednje četvrtine, od toga je jednom izbačaj dobio Dobožanov, dok je Nagy zaustavio Lukićev šut kod brojčane prednosti domaćih. Rašović još jednom solo akcijom po ljevoj strani a onda i Krug sa stative (igrač više) smanjuju na 11:12 na 5 minuta prije kraja. A.Nagy iz vana, Ukropina iz faula, održavaju razliku od gola a domaći imaju igrača više i time out, no, Radulović promašuje za poravnanje iz neizrađene pozicije. Još 2 napada je imao Radnički dodavanjima ka 2 metra, čak su to bili dobri pasovi na uzetu poziciju, ali sucima je izgleda baš tada “dosadilo” svirat više izbačaje. Konačni rezultat postavio je Schmolcz, udarcem kod koga se lopta odbijala od dvije ruke pa je Dobožanov nije imao nikakve šanse zaustaviti. Radnički je do kraja imao još jednu šansu sa igračem više koju je ponovo prokockao odmah pogreškom u dodavanju. Szolnoki je tako stigao do ne velike, ali bar psihološki važne prednosti pred revanš na svojem bazenu, realno su kvalitetnija ekipa ali ni Radnički nije ekipa protiv koje se može puno opustit.

Odgovori