Mladost slomila Jadrana u trećoj četvrtini

Mladost je nastavila pobjednički niz u regionalnoj ligi i nakon gostovanja u Splitu kod Jadrana. Utakmica je odlučena sredinom treće četvrtine kada je Mladost napravila seriju od 3 gola, uz još jedan na početku istod dijela za odlazak na +5. Konačni rezultat bio je 9:13 uz 5 golova Luke Bukića.

 

 

Ključ utakmice bile su kontre, čak 5 puta je Mladost zabijala iz redom 5 na 4, 2 na 1 (zarađen peterac pa gol), 6 na 5, 3 na 2 i 1 na 0. Još jednom je i zarađen igrač više u pokušaju kontre i onda i odmah i realiziran. Najopasniji kontraš bio je Luka Bukić koji je u biti tako i zabio 4 gola. 2 iz klasičnih kontri, jednom je iz peterca koji je zarađen u kontri i ovaj spomenuti igrač više koji je bio odmah realiziran s lijevog vanjskog u još jednom bjegu u kontru. Dakle, točnije je da je bilo čak 6 kontri i svaka je realizirana.

Druga specifičnost tih kontri je da su se Jadranu događale u serijama. U prvoj četvrtini praktički u tri napada u nizu i to e bio odlazak sa 1:0 na 1:3. I onda u tom spomenutom periodu treće četvrtine također u dva napada u nizu čiste kontre, 3 na 2 i 2 na 1.

Mladost je iznimno opasna iz kontre i to poglavito preko Bukića i Miloša. Jak je i Kharkov u tom segmentu igre i kad su njih trojica zajedno u terenu opasnost vreba u svakom trenutku. Od ostalih igrača i Lazić kad uđe u igru može dobro potegnuti u tranziciji.

 

U prvoj četvrtini velika greška suca Blaškovića, poništio je gol Viskovića za 3:3 pokazavši da nije izveo loptu što donja snimka očigledno demantira:

 

 

 

Ako je mislio da Visković nije izveo loptu van 6m ni to nije točno, a i to nije pokazao. Šteta što je Visković kažnjen umjesto nagrađen za nekoliko dobrih poteza u ovoj akciji.

 

Jadran je početkom druge došao na 3:3 (odlična asistencija Viskovića na Powera na stativu s igračem više), a kasnije u istoj četvrtini i na 5:5. Anić nije imao nijednu obranu u prvih gotovo 11 minuta, ali od tih 5 do tada primljenih golova nijednom i nije bio u situaciji da obrani – polukontra, kontra, peterac, sam igrač na 2m s igračem više (brzo spuštanje lopte na Vrlića koji je zaradio isključenje bez lopte), poprilično slobodan igrač na 5 metera s igračem više koji je 4 na 3 jer se dogodio u kontri.

Na poluvrijeme se otišlo sa 6:7 i Jadran je poprilično dobro parirao Mladosti kad su uspjevali zaustaviti kontru. Ali onda je u trećoj uslijedio potpuni raspad s još jednom serijom kontri tako da je nakon tih 6:11 do kraja bilo samo pitanje koji će biti konačni rezultat u korist Mladosti.

 

Zaustavljene su kontre, a Bukićeva igra je pokazala i mane koje smo znali i od prije. Primjerice, Visković ga je relativno lagano okrenuo ušavši s njime na dva metra i zardio peterac. Znamo također da Viskoviću taj segment igre i nije baš jača strana. Osim toga, Bukić je i promašio, s dosta lošim udarcima i dvije akcije s igračem više. Uz još jedan loš šut s igračem više u prvoj četvrtini.

U početku utakmice Mladost je imala nekoliko akcija s igračem više koje su završavale u bloku ili pored gola i utakmicu su završili s 5 uzastopnih nerealiziranih akcija. Od čeka dvije s čak 2 igrača više. U središnjem dijelu utakmice imali su dobru realizaciju. Od čega su 3 od 6 realiziranih akcija bili na nepostavljenu obranu. Ćuk praktički nije ni pokušavao, Miloš je imao samo dva loša pokušaja, a njih dvojica su najvažniji igrači u tom dijelu igre. Bowen je također bio samozatajan.

Sidruni su jaka snaga i Vrlić i Radu su zabili po jedan gol s 2m i još dodali po 6 zarađenih igrača više.

 

Jadranu se ne smije događati da u utakmici primi 6 golova kao posljedica nekvalitetne tranzicije. Nikome se to ne smije događati. Kolike su šanse bilo kome da u takvoj utakmici pobjedi? Nije da nemaju igrače koji su lagani i brzi poput Zovića i Šetke pa da ne mogu u tom segmentu igre biti konkurentniji. Krapić se puno lošije nosio, bar po mišljenju sudaca, sa bekovima Mladosti (Biljaka, Kunac…), nego recimo s Jugovima (Macan, Merkulov…). zaradio je samo 2 puta igrača više i isto toliko kontrafaulova. Dužević je bio puno bolji, zaradio je 5m i još 4 igrača više. Ali, sve osim jednog igrača više u drugoj četvrtini. Anić je na kraju treće četvrtine imao 3/14 obrana odnosno 21%. Ponavljam, skoro sve je primio iz kontri ili s igračem manje, ali postavlja se pitanje ima li Jadran drugog golmana i možda bi on obranio neki zicer i preokrenuo tijek zbivanja.

Obje ekipe imaju zahtjevne utakmice u Ligi prvaka. Jadran prvo mora stići utorak do Kazana i odigrati sa Sintezom, a na Savu u srijedu dolazi Pro Recco. Splitska ekipa se mora trgnuti i početi igrati dosta bolje. Nakon što je neki danu Gružu u sastavu bio Vrdoljak, ali bez minutaže, danas je s brojem 8 bio Bego, ali ni on nije ulazio u igru. Zović, Visković i Šetka ostali su bez pogotka iz igre (samo iz peteraca) pa i ne čudi loša statistika sa igračem više Jadrana, samo 4/12. I to nakon 4/7 promašili su zadnjih 5 akcija.

 

6.kolo Regionale lige

Jadran St – HAVK Mladost            9:13 (2:3, 4:4, 1:4, 2:2)

Suci: Blašković i Štampalija

Jadran St: Anić (8), Burić 1, Zović 1(1),  Krapić, Butić 1(1), Pejković 1, Power 1, Bego, Visković, Delić 1, Šetka 1(1), Dužević 1, Sučić, Borovčić Kurir. Trener: Ivan Asić.

Mladost: Marcelić (9), Radu 1, Miloš 1, Biljaka, Ćuk, Luka Bajić, Bukić 5(1), Lazić 1, Bowen, Anzulović, Kunac, Kharkov 2, Jurlina, Vrlić 3. Trener: Zoran Bajić.

Osobne pogreške: Jad 19, Mla 16

Peterci: Jad 3/3, Mla 1/1

Igrač više: Jad (1/3+3/5+0/3+0/1)= 4/12 (33%), Mla (0/2+4/6+2/4+0/3)= 6/15 (40%)

Jedno obostrano isključenje Krapić – Ćuk i Mladost je imala dva puta po dva igrača više.

Obrane: Anić (0/3+2/6+1/5+5/7)= 8/21 (38%), Marcelić (4/6+2/6+2/3+1/3)= 9/18 (50%)

Asistencije: Jad 4 (Visković 2, Šetka i Zović po 1), Mla 3 (Kunac, Ćuk i Miloš po 1)

Kontrafaulovi: Jad 3, Mla 1

Golovi  s 2m, zarađeni 5m i igrač više:

Jad

Dužević: 5m + 4iv

Visković: 5m + 1iv

Šetka: 5m

U plivanju: 3iv

Krapić: 2iv

Butić i Burić: po 1iv

Mla

Vrlić: gol + 6iv

Radu: gol + 6iv

Miloš: 5m

Kharkov, Bukić i u plivanju: po 1iv