2. vaterpolo turnir ”Sarajevo Champions Challenge 2010”

 

    Za razliku od prošle godine, kad je na turniru bilo 6 ekipa, ove godine zbog preklapanja utakmica za Europske kvalifikacije i termina turnira došle su 4 ekipe i to: VK Jadran (Herceg Novi), VK Jadran (Split), TEVA Vasas Plaket,  PVK Rabotnički.

 

    Organizacija je bila puno kvalitetnija i bogatija u odnosu na prošlu godinu, nije se žalilo na parama i vremenu. Dovedene su renomirane sudije iz LEN-e: Ante Žižak (Hrvatska), Danijel Rožman (Slovenija), Robert Tiozzo iz Hrvatske i Boris Margeta iz Slovenije,  i  specijalni gost na Turniru je, Marco Birri, direktor Evropske plivačke organizacije (LEN) za vaterpolo, koji došao da prati takmičenje, te da sa organizatorom razgovara o budućnosti vodenih sportova i o uvrštavanju Turnira u zvanični kalendar LEN-a.
 
 
Rezultati:
1. kolo – petak, 8. oktobar

TEVA Vasas Plaket – VK Jadran (Split)   16:6 (3:1)(6:0)(3:3)(4:2).
Viktor Voros je bio ponajbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi, a ništa lošiji nisu bili njegovi suigrači Miho Bošković i Marton Vamos sa po tri pogotka.
 
Jadran (Herceg Novi) -PVK Rabotnički  30:0 (9:0)(8:0)(7:0)(6:0),
a najbolji igrač na utakmici je bio Damir Crepulja koji je postigao 6 pogodaka, dok je pet njegovih suigrača (Luka Sekulić, Đorđe Filipović, Radovan Latinović, Danijel Premuš i Petar Filipović) postiglo po tri pogotka.

2. kolo – subota, 9. oktobar

Jadran (Herceg Novi) – Jadran (Split) 15:4  (4:2)(4:1)(3:0)(4:1)
Damir Crepulja i Nikola Janović iz redova pobjednika su bili najbolji pojedinci na ovom susretu, postigavši po 4 pogotka.
    
Vasas – Rabotnički 19:2 (5:0)(1:0)(8:1)(5:1)
Ponajbolji igrač Vasasa je bio Miho Bošković, koji je postigao 4 pogotka dok su njegovi suigrači Gergely   Katonas i Jeff Powers postigli po tri pogotka.

3.kolo – nedelja, 10. oktobar

Jadran (Split) – Rabotnički 16:3 (3:1)(3:0)(4:1)(6:1).
Čak sedam igrača Jadrana je postiglo po dva pogotka

Jadran (Herceg Novi) – Vasas 15:10   (5:3)(5:1)(2:3)(3:3)
Damir Crepulja (Jadran Herceg Novi) je i u ovom susretu bio najbolji igrač sa pet postignutih pogodaka.

 

 

 1.    VK Jadran (Herceg Novi)

 60:14

 6

 2.    TEVA Vasas Plaket

 45:23

 4

 3.    VK Jadran (Split)

 20:33

 2

 4.    PVK Rabotnički

   5:75

 0

 

Najboljim pojedincima na Turniru su dodijeljena priznanja:

•    Miho Bošković (TEVA Vasas Plaket – Budimpešta) – najbolji igrač
•    Damir Crepulja (Jadran iz Herceg Novog) – najbolji strijelac
•    Miloš Šćepanović (Jadran iz Herceg Novog) – najbolji golman

    Gdin. Marco Birri bio je gost tribine na kojoj su prisustvovali predstavnici  plivačkih i vaterpolo klubova. Uglavnom, bilo je riječi o načinu na koji LEN-a može pomoći razvoju vaterpolo sporta u Sarajevu i BiH.
    Na samom turniru nije bilo neizvjesnih utakmica, vaterpolo ekipe su iskoristile ovaj turnir da uigraju ekipe i pripreme se za narednu sezonu. U odnosu na prošlu godinu turnir je bio dosta slabiji (opravdani razlozi), bilo je otkazivanja u zadnji čas pa se pokušavalo koliko toliko naći adekvatne zamjene što i na kraju nije uspjelo. Posjećenost je bila malo veća nego prošle godine, a na finalnoj utakmici bilo je cca oko 150-200 posjetitelja od toga dosta vatrenih Mađarskih navijača.
    Sve u svemu dosta lijepa priredba i dobra prilika da klubovi pred sezonu dobiju besplatno tri dana turnira i razgledavanja, a igrači dobar provod.

 

FOTO: Bojan Mustur

 

5 komentara na “2. vaterpolo turnir ”Sarajevo Champions Challenge 2010””

  1. http://www.dubrovacki.hr/clanak/23237/boskovic-za-sn-stagnirao-sam-u-gruzu?sid=8446f64b67a205337ecb0259854ed721

  2. ispravio se kapetan:
    http://www.dubrovacki.hr/clanak/23287/boskovic-nisam-to-rekao

    1. mišljenja sam da kapetan nije “se” ispravio, već da “je” ispravio huškače.

      1. iako novinari obično izvuču nešto za bi napravili senzacionalniji naslov, upravo se ovakav naslov mogo izvuć iz boškovićevih odgovora koje je potvrdio. jedino je problematično što je novinar predstavio kao da je to bošković izreko naglas, ali se upravo to moglo isčitat između redaka.

  3. Može li dogodine i Turčin nastupiti, čisto da PVK Rabotnički upiše bod?