21. kolo JL: Jug – Šibenik 16:11

    Jug je bez Jokovića, Markovića i Sukna, te sa načetim Bušljom i Smodlakom  pobijedio Šibenik i tako pred zadnje kolo i formalnost protiv POŠK-a ostao vodeći na tablici Jadranske lige.
    Utakmicu je Jug počeo furiozno i već u prvoj četvrtini se činilo da je Šibenik ostao bez ikakvih šansi za pobjedu. Jugaši su čak 6 puta pogađali mrežu Mosesa (dvaput Vranješ, Bošković, Obradović, Seman i Sukno), dok je za Šibenčane jedini precizan bio Brkić iz peterca.


U tom dijelu igre je Jug potpuno dominirao i činilo se bi Šibenik mogao doživjeti katastrofu sličnu kao protiv Primorca.
  Ipak, tijekom pauze Tucak uspijeva razbuditi ekipu, pa Brkić s igračem više, a zatim i Slavko Letica s dva gotova identična pogotka (dijagonale s lijevog krila) uspijevaju potpuno vratit Jug u igru. Ipak Obradović nakon jedne kontre 6 na 5 uspijeva vratit Jug na +3. Upravo ta zadnja akcija je pravi pokazatelj problema ili bolje rečeno gluposti koji rade neki igrači Šibenika. Naime poslije svakog kontrafaula najviše Brlečić, ali i braća Letica nešto dobacuju sucima ili suigračima i onda im redovno ide kontra 6 na 5 u kojoj onaj zadnji Jugov igrač ima po 4-5 metara prednosti u odnosu na njih. Tih kontri je na utakmici bilo desetak što je puno previše i te stvari moraju promijeniti ako misle napraviti nešto protiv Mladosti.
    Treća četvrtina počinje pogotkom Sutića koji je se s igračem više lijepo izvukao na poziciju desnog vanjskog i pogodio suprotni kut Vićanovog gola. Unatoč pogotku stariji Letica mu je imao nešto za prigovorit očito nezadovoljan što akcija nije išla kako je on zamislio. Ipak, ubrzo zatim Vranješ sa svojim trećim pogotkom vraća Jug na +3, a zatim Obradović pogađa sa 9:5 sa prve stative. Kod tog gola su se s klupe Šibenika bunili da lopta nije prešla crtu, no iz nekoliko izvora sam dobio informaciju da je gol regularan i da je lopta nakon što je udarila u prečku ušla te potom izašla iz gola. No Šibenčani se i dalje ne predaju te Samodol iz faula, a potom i Šutalo s desnog krila probijaju danas uspavanog Vićana i smanjuju na 9:7 prije početka zadnjih 8 minuta.
    Zadnji dio počinje pogotkom Bušlje, no brzo potom Brlečić nakon odlične asistencije Sutića smanjuje na 10:8. Potom danas najbolji pojedinac u Jugovim redovima Vranješ zabija za 11:8 uz burne proteste Šibenčana koji su i ovaj put smatrali da lopta nije prešla zamišljenu liniju, jedina je razlika što su ovaj put izgleda imali pravo. No bilo kako bilo gol je priznat, a Jug je ponovno otišao na 3 razlike. Već sljedeći napad Šibenik dobija peterac i Brkić ponovno vraća uporni Šibenik na -2. Ipak to je do kraja bilo sve od njih, jer Jug serijom odlazi na +5 i definitivno rješava utakmicu. U tom periodu su sasvim zasluženo isključenja s pravom zamjene dobili Brlečić i S. Letica (Brlečić zbog konstantnih prigovora, a Letica zbog psovanja suca). Do kraja je ostalo još samo odrađivanje posla s obje strane, a treba napomenuti da je konačnih 16:11 u zadnjim trenutcima susreta postavio mladi Bautović koji je danas dobio šansu umjesto Markovića. Na kraju naizgled laganih 16:11.
    Kod Juga treba istaknuti Vranješa koji se nametnuo na desnoj strani otkad nema Jokovića i igra sve bolje i bolje, dok je Dančar Sutić (gol, asistencija + 3 asistencije za peterac) bio najzapaženiji kod Šibenika i igrom, ali i angažmanom, osim njega solidan je bio i Moses koji se istaknuo sa par obrana mada je i on imao boljih dana. Na kraju dojam da je Jug iako dosta oslabljen ozljedama odigrao jednu prosječnu utakmicu ili da budem neoriginalan igrao je točno onoliko koliko mu je trebalo.

JUG CO: Vićan (5), Vranješ 4, Bošković 2, Azevedo, Bautović 1, Smodlaka, Ivanković, Bušlje 2, Seman 1, Dobud 1, Drobac 1, Obradović 3, Nižić, S. Sukno 1. Trener: Fatović.

ŠIBENIK NCP: Moses (9), Šutalo 1, Maškarić, B. Letica 1, Brlečić 1, Belamarić, Španja, Brkić 3, Sutić 1, S. Letica 2, Vuleta, Samodol 2, Jukić, Vlahović. Trener: Tucak.

4 komentara na “21. kolo JL: Jug – Šibenik 16:11”

  1. i u zg-u protiv mladosti Blečić je non-stop zaostaju u napadu nakon kontrafaula jer bi po 2-3 sekunde gledo u suca. doduše tada nije prigovaro.
    a poznata je splitska škola vaterpola da asistencijama ne postaješ zvijezda pa se zato vjerojatno Slavko Letica naljutio na Sutića 🙂

  2. čudi me je da slavko letica dijagonalama s krila (ako je bilo riječ o igraču više) uspio prevariti vićana, jer danas mislim svi znaju da odatle puca na taj način. a što se tiče brlečića i letica, u pravu je provokator, malo im se previše dopušta. stariji letica se zna pravdati i s trenerom kad ga izvadi nakon nakon pogreške

  3. Vicanu se u subotu bas nije dalo branit, primio je 3-4 gola koje on inace brani. Sibeniku fali jos par igraca i msilio da bi redovno mucili Juga. Recimo mislim da bi jedan Seman njima bio dosta koristan,inace kod Semana se vidi napredak u odnosu na pocetak sezone, vidjet cemo kako ce ici dalje.

  4. vićan je ove sezone samo još jednom primio više od 10 golova i to 12 protiv mladosti u zagrebu.

    a šibeniku fali domaćih igrača pri svega.