Bod u Budimpešti za oproštaj od Eurolige

   Za početak, ispričavam se vjernim čitateljima što zbog vremenske stiske nisam prije poslao izvještaj sa utakmice Vasas-Primorje. Vjerujem ipak da više-manje znate sve što se događalo i da ste najzanimljivije detalje ove utakmice vidjeli na internetu ili pročitali na ostalim stranicama koje prate vaterpolo. Tako da neću previše duljit i prepričavati svaku akciju i svaki gol, već ću u kratkim crtama iznijeti najzanimljivije detalje.

   Primorje je povelo 0:1 i imalo kontru za povećanje vodstva, ali je Denes Varga sa 2 metra išao prebacivati golmana te pogodio prečku. Domaćini su se brzo vratili te prešli u vodstvo 2:1 koje zatim nisu ispuštali sve do samog kraja utakmice. Vodili su par navrata i sa po tri razlike,  6:3 i 8:5 ako se ne varam, ali Primorjaši se ne predaju. Igraju na krilima smirenog kapetana Barača te prvenstveno četverostrukog strijelca Garcie (koji je preuzimao odgovornost u teškim trenucima i bio pravi vođa u bazenu). Golom Krapića dolaze do druge prednosti na utakmici, 11:12, minutu i nešto sitno do kraja utakmice. Ipak, zadnji napad Mađari realiziraju; golom izvrsnog ljevorukog Vamosa sa desnog vanjskog izjednačavaju na 12:12. Vamos je bio pravi pandan Garcie; preuzimao je odgovornost u napadu i bio jedan od ključnih igrača Vasasa na ovoj utakmici. Zadnji napad za pobjedu i prolazak na final4 imaju Primorjaši, čak su i 15-ak sekundi prije kraja utakmice dobili igrača više. Nažalost, u silnim dodavanjima i prebacivanjima lopte (a moža i odgovornosti), Paškvalinu je ispala lopta, mađari ju kupe i čuvaju tih nekoliko sekundi do kraja. Završava 12:12 – domaćinima prvi bod u četvrtfinalnoj skupini, a gostima tuga zbog propuštene velike prilike.

   Uzroke poraza treba prvenstveno tražiti u obrani; 12 primljenih golova je dosta, posebno bodu u oči ona tri koja su primljena u zadnjim napadima Vasasa u četvrtini; gol 10 sekundi prije isteka 2. četvrtine, zatim 7 sekundi prije isteka 3. četvrtine, te ponovo primljeni gol u zadnjem napadu Vasasa na utakmici, manje od minutu do kraja utakmice. I na suca iz Azerbajdžana je bilo dosta pritužbe; jednom je sudio 3 kontrafaula za redom Primorju te imao i nekoliko diskutabilnih isključenja Primorjaša.
    Braća Varga se nisu baš iskazali pretjerano. Zabili su 3 gola, ali također imali puno loših i nepreciznih udaraca, koji su u nekoliko navrata rezultirali brzim protuudarima domaćina.
   S druge strane udarne igle Kiss i Bošković neprimjetni. Miho je doduše imao 2 lijepa gola, ali isto tako i nekoliko izrazito loših dodavanja. U napadu su mu Primorjaši 2 ili možda čak 3 puta (ne sjećam se točno) bez faula uzimali loptu, što je bilo stvarno iznenađujuće.
    Još jedna stvar koja se je jako primjetila kod Vasasa je da obranu sa igračem manje igraju jako plitko; skoro pa da stoje na gol liniji, ‘parkiraju autobus’ pred golom, dignu ruke i nadaju se da će se tako obraniti. Vidjeti ćete i sami na slikama.
    Atmosfera na tribinama jako dobra. Skupina domaćih navijača dobi od 7 do 77 godina jako bučna, ali vjerujem ne koliko i mi sa druge strane :smile:. Pjevalo se, navijalo, mahalo zastavama. Pravi show na tribinama… Pogledajte slike ako stignete.
    Također, ako nekoga zanima, na stranici www.vlv.hu ima kratke filmiće sa najzanimljivijim trenucima utakmice, uz 3 jako dobre galerije slika pa si i to pogledajte.
     To je to više-manje.
     Do slijedećeg javljanja, lijepi pozdrav svima.

 

7 komentara na “Bod u Budimpešti za oproštaj od Eurolige”

 1. Suci Vasasu zadnju cetvrtinu nisu dali da predje centar, bilo neugodno za gledat, tako da mi je drago da je Mladost prosla.

 2. Hvala za slike za nas koji nismo bili u mogućnosti otići navijati u Budimpeštu.
  Pitam te kao stručnjaka, zašto je Perica Bukić bio u Budimpešti, a ne sa svojima u Genovi?
  Zar to nije malo sumnjivo?
  Ajde iskreno, molim te.

  1. Kao prvo, nisam stručnjak. A kao drugo, stvarno nemam pojma zašto je bio u Budimpešti a ne sa svojima u Reccu. Ne vidim nikakvu teoriju zavjere, ide čovjek di mu se ide. Možda je znao da će Mladost izgubit u Reccu i da o ovoj tekmi sve ovisi, možda je javljao rezultat… Nemam pojma stvarno

   1. A možda je samo htio gledati dobar vaterpolo, jer to već dugo doma nije vidio? 🙂

    1. Kako misliš dugo nije vidio, pa igralo je Primorje u Zagrebu pred 20ak dana… 🙂

 3. Gledao sam utakmicu i Primorje je samo krivo za neuspjeh jer su u zadnjih 5 minuta promašili dosta izglednih prilika (par stativa, prijenos Varge sa stative u golmana, Paškvalinove šanse…) a suci ih nisu oštetili

  Pa što što je Bukić bio u Budimpešti i izravno javljao rezultat, jebote podružnica ste Recca, mlatite gloginje tuđim kurcem (parama Volpija) i još pričate o lošem suđenju, zašto je netko bio u Budimpešti…

 4. kako provokator kaže, znači da su udarnički dvojac koganov – stavridis i ođe došli sa zadatkom?!