Druga eliminacijska utakmica

Uvod

Prvu utakmicu u Zagrebu, Nacional je pokazao više i dobio sa 5:1. Za Play-offu se ekipa iz Zagreba pojačala s brazilcem koji je talijanski reprezentativac. Tako nam večer stiže iznimno kvalitetna ekipa koja je puna kvalitetnih pojedinaca. Skver će biti oslabljen za neigranje Josipa Jurića, koji je dobio kaznu od tri utakmice neigranja za prigovor suđenju u Zagrebu. Ništa novo, već smo navikli iz nogometne lige na slične odluke koje nemaju veze s ničim sportskim.

 

 

Najava

Večeras treba doći u sportsku dvoranu u Gospinu polju u 19:00 i podržati Skver da proba ostvariti pobjedu protiv vrlo jakog protivnika. Radi se o dva iznimno kvalitetna protivnika i mislim da ne treba posebna najava za ovakav događaj, jer se očekuje spektakularna utakmica poput vaterpolske od prije dva dana između Juga i Primorja. Skver će igrati oslabljen za Jurića, ali i pored toga postoji dovoljno aduta za pobjedu protiv jake gostujuće ekipe. Svakako treba naći rješenje za sjajnog golmana Luketina i koristiti što se određeni gostujući igrači ne vole vraćati do kraja u obrani nego štede snagu za napadačke akcije. Treba maksimalno podići agresivnost i izmorit goste te da tenzije budu izrazito visoke, ipak se igra play-off.

Prvu eliminacijsku utakmicu protiv Vrgorca Skver je prošao uspješno, iako se osjećala velika nervoza. Danas nema potrebe za tim, gosti su ekipa koja je favorit. U slučaju poraza i neuspjeha, svakako će se sezona smatrati jako uspješnom i zbog toga igrači mogu danas rasterećeno izaći na teren i dati sve od sebe, a i iz razloga da najave iduću sezonu s pravom borbenom utakmicom.

Tko god je slobodan, preporučujem da dođe pogledat ovu utakmicu, kako zbog Skvera koji ove sezone igra sjajno, tako i zbog iznimno kvalitetne ekipe gostiju koja je puna sjajnih igrača i reprezentativaca Hrvatske, Srbije i Italije.

 

Nadam se da će suđenje konačno biti dobro i da neće utjecati na rezultat utakmice kako je to bio slučaj u Zagrebu u prvoj utakmici.

 

U drugom polufinalu, večeras u Makarskoj igraju Novo Vrijeme i Split. Split vodi u seriji nakon pobjede u prvoj utakmici u Splitu sa 4:3.