Dubrovački veterani otišli po prvi euro naslov

SONY DSC

Dubrovački veterani noćas oko 3.00 kreću prama Budimpešti na Europsko prvenstvo veterana u vaterpolu. Kroz slijedeći tjedan pokušat će osvojiti još jednu medalju sa velikih natjecanja.

Prvenstvo

Europsko prvenstvo se održava na kultnom Margit Sziget-u, otočiću između Budima i Pešte.

Prema službenim stranicama prijavljeno 62 ekipe od čega je 58 muških te 4 ženske.

Od hrvatskih klubova sudjeluju još splitski  Veteran 70 u kategoriji +40, te Veterani Šibenik u kategoriji +50.

Dubrovački veterani

Klub je od svog osnivanja 1997. godine nastupio na 5 svjetskih prvenstava i osvojio dvije zlatne te po jednu, srebrenu i brončanu medalju. Pored toga osvojena je zlatna medalja na veteranskim olimpijskim igrama, 3 srebrene medalje na prvenstvima Europe, itd.

Za ovo prvenstvo prijavljena je kategorija +40, a putuje 19 igrača i članova kluba.

Prijavljeni su slijedeći igrači:

1.     Božo Koprivica
2.     Robert Tiozzo
3.     Alen Bošković
4.     Dario Paskojević
5.    Željko Mage
6.    Joško Matić
7.    Božo Lujo
8.    Antun Paskojević
9.    Željko Margaretić
10.    Boško Perić
11.    Miho Klaić
12.    Jug Bašica
13.    Maro Šušić
14.    Maro Balić

Voditelj ekipe je Goran Turajlić.

—–

U ovoj kategoriji nastupit će 10 momčadi podjeljenih u 2 grupe. U grupi A su pored Dubrovačkih veterana Nuoto Catania (Ita), Euro Sporting Roma (Ita), Masters Moldova Chisnau (Mold) i SV Halle/Salle (Njem).

Dubrovački Veterani su solidno pripremljeni, od zlatnih iz Rimini-a neostajat će vratar Šturica, Bijač, Šalja i Glavočić, ali tu su povratnici Balić, Koprivica i Klaić.

Domaćin je u „korektnom“ ždrijebu dobio puno bolju grupu, izbjegao je aktuelne svjetske prvake (Dubrovački Veterani), treće sa svjetskog (Roma) i treće sa zadnje Europskog prvensta (Moldova), ali nadamo se da im to neće puno pomoći.

Prva utakmica Dubrovačkih veterana je protiv Rome već u ponedjeljak u 12.00, ostale utakmice u grupi su još u srijedu, četvrtak i petak.

Igra se po skraćenom sustavu, bez polufinala, tako da i jedan poraz može odnijeti sve šanse da se prvi put postane prvak Europe.

U veteranskom vaterpolu teško je procjeniti snagu protivnika (ne zna se tko je koliko spreman i koji će od prijavljenih igrača stvarno doći), ali prema dosadašnjim iskustvima favoriti u ovoj kategoriji, uz Dubrovačke veterane, su  domaćini, Imperial Roma, Veteran 70, te Moldova za koju često igraju velika imena ruskog vaterpola.

Za očekivati je da će se i ove godine, Dubrovački veterani kao jedna od najtrofejnijih svjetskih vaterpolskih veteranskih ekipa boriti za visok plasman, a želja je konačno upotpuniti zlatni trokut Olimpijada, Svjetsko i Europsko zlato.