Hrvatska odradila utakmicu s Turskom

    Hrvatska je svladala Turke, koji su vjerojatno najlošiji sastav turnira, očekivano visokim rezultatom 16:3. Iako je prva četvrtina završila minimalnim vodstvom Hrvatske 3:2, bilo je od početka jasno da postoji velika razlika u kvaliteti ovih sastava. Kvaliteta Turske reprezentacije mogla bi se usporediti s kvalitetom najslabijih hrvatskih prvoligaša. Uvjeti za igru bili su izuzetno loši, temperatura zraka je jedva prelazila 10 stupnjeva uz kišu skoro cijelu utakmicu. Sjedanje nije bilo ugodno u jakni na natkrivenom dijelu tribine tako da vjerujem da igračima koji su bili na klupi nije bilo ni malo ugodno.

    U prvom poluvremenu nije bilo puno kontri pa se jako puno igralo na „postavljene“ obrane, a golovi su se uglavnom postizali s igračem više. U drugom dijelu utakmice Turci sve više fizički padaju pa je i sve više golova hrvatske reprezentacije iz kontri.
    Hrvatska je skoro cijelu utakmicu igrala presing, dok su Turci, kada bi uspjeli postaviti obranu, pokušavali naše igrače zaustaviti zonom. U tim slučajevima kada bi Turci uspjeli postaviti zonu naši se nisu puno trudili ni proplivavati niti tražiti prebačajem poziciju za šut već bi često pucali iz neizrađene situacije. To se može pripisati tome da se teško motivirati za ovako neozbiljnog protivnika, po ovakome vremenu i neozbiljnom rezultatu na semaforu. Od ostalih taktičkih zanimljivosti opet se moglo primijetiti da Frano Karač igra puno na desnoj strani.
    Bio je zanimljiv i kriterij suđenja. Suci su bili dosljedni u neizjednačenom kriteriju cijelu utakmicu pa su tako Hrvatski reprezentativci za svaki malo jači faul na vanjskom igraču bili isključeni. Dojma smo da su i suci malo suosjećali s Turcima pa su im davali igrača više kad god je bilo moguće.
    Za kraj bi se još malo osvrnuo na vremenske uvjete. Prije dvije godine nakon završnog turnira Eurolige u Barceloni svi smo bili složni da je organizacija bila neozbiljna i da se trebalo odigravanje utakmica prebaciti u zatvoreni bazen. Danas poslijepodne i navečer vrijeme je podsjećalo na taj vikend u Barceloni, a niti jedna utakmica se nije prebacila u zatvoreni bazen, iako je svaka imala posjet manji od 1500 gledatelja. Možda ipak nije lako organizirati promjenu lokacije odigravanja utakmica te smo možda bili malo preoštri prema Španjolcima te godine ili smo možda i mi zakazali u organizaciji.

29. EP – Zagreb, otvoreni bazen na Savi
2. kolo – Grupa A
Hrvatska – Turska    16:3 (3:2, 4:1, 6:0, 3:0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X – igrač više
PS – peterac
20C – isključenje na poziciji bek–centar
20F – isključenje u polju
ST – ukradena lopta
TF – izgubljena lopta

 

22 komentara na “Hrvatska odradila utakmicu s Turskom”

 1. slažem se s napisanim, opet nismo pokušavali proplivavanjima probit zonu. dok su turci mogli držat koncentraciju bili su nam skoro ravnopravni. onaj gol što je pavić dobio šraubu s krila (i to šraubu od dešnjeka s lijevog krila)… je li vrijeme da ga netko ozlijedi na treningu da uvedemo nižića u 13 umjesto njega

  nisam uspio vidit ko je ono s lijeve strane dodo loptu na 2 metra hiniću kad smo imali kontru 4 na 3, i još je plus bio isključen jedan turčin??? pa to ne bi smio napravit jedan kadet

 2. složio bih se s komentarom za organizaciju na otvorenom bazenu – u uvjetima organizacije natjecanja trebalo bi staviti da mora postojati alternativa zatvorenog bazena….

 3. Ja se sjećam kada su dobili europsko prvenstvo u Zagrebu rekli su da će napraviti još jedan zatvoreni bazen. Neki su govorili zašto se to onda nebi organiziralo u nekom gradu koji nema zatvorni bazen pa da ga na taj način dobije a oni su objasnili da nije moguće jer moraš imat i rezervni zatvoreni bazen. Sad ta opravdanja glupo zvuče.

  1. Baš me zanima oće li Baueri, Buconići, Žukine ili neko četvrti spomenuti išta, kada je bila Barcelona prije dvije godine tada su bili jako žustri u komentiranju organizacije.

   1. Neka to golobradi novinar priupita Pejicu kada se ovaj pojavi na nekoj presici. Valjda će se pojaviti na završnoj kada sve završi

    1. a i mića možeš spomenut i on je govorio o sramotnoj organizaciji u barceloni… kako barcelona ima 10ak zatvorenih bazena i nisu se udostojili prebacit u niti jedan. a sad su vidjeli da to i nije baš lako, tj znali su oni to i tada… treba puno vremena da se sva oprema i za tv prebaci, a i da profi novinari imaju uvijete za rad.

     1. Vas tri ste cijeli negativni samo pljuvate po Perici, Ratku, Milivoju, Deanu, Josipu, Bulji, organizaciji i svemu opcenito. Dajte malo pozitivnih tema u ovo tesko doba recesije…

     2. kojem josipu??? nisam vidio uopće hostese, pa ne znam jesu li zgodne

 4. Ne bih se složio da su uvjeti bili slični kao u Barceloni niti bih izjednačavao nivo organizacije ovog i onog turnira. Tamo je kiša neprestano lijevala s udarima vjetra, a i temperatura je (paramise) bila niža od sinoć. Koliko se sjećam, sinoć sam ombrelu zatvorio nakon 1/4 jer je kiša prestala, a nije bogzna kako padala ni prije toga.
  Također, u Barci su jedva komentatorska mjesta bila natkrivena a i onaj limeni pokrov samo sto nije odletio (Mićo je stalno govorio da mu kiša pada po opremi), ovdje je poprilican broj mjesta na A i C tribini natkriven.

  1. jesi li bio popodne na utakmici grčke i makedonije, ja jesam, na utakmici hrvatske i turske nije bilo ko u barceloni ali na ovoj popodne je bilo. Ne bi ni ja izjednačavo nivo organizacije ođe i u barceloni.

  2. uvijeti su bili užasi, na mađ-srb sam se smrzavo u debeloj majici i vindjaci, mogu mislit kako je bilo onima koji su se još i skvasili. padala je kiša stalno i puhalo je dosta jako

 5. normalno da nitko neće komentirat , pa zna se kako je sve išlo, dobili mi ( perica i društvo) organizaciju na osnovu Arene i prezentacije EP u areni,svi bili oduševljeni a oni se smijali jer cijeli prvobitni plan je bio srediti Mladost i sve oko njega, tako da kao nema para za arenu , recesija j….bga, svijet razumije a perica i društvo ulože više para u Mladost nego što bi trebalo za organizacij u Areni, pa zar to nije od početka svima jasno, tako to rade pravi k……. s……..,hebe se njima za sve ostalo imaju sređen centar Mladost, a sad bi bilo dobro kupiti nešto igrača i eto final four u Zagrebu i mladost prvak, bitno je da se Bauer brine i buni da je final four slijedeće godine isti period kada i finale nog. lige prvaka, jadni li smo,a to što nam reprezentacija nema igru, da sve što se dobro odigra odigraju Jugaši ,što pavić “briljira” a nema zamjenu, ma ko ga j……., imamo Mladost, ,,ko zna zna.

 6. ledeno je bilo, rutinska utakmica i raspoloženi Dobud ( 4 gola)…Hinić, turski izbornik i Rudić kasnije na pressici- sve u svemu, čista rutina

 7. e Perica, trebali ste ovo organizirati neđe na obali, npr. Cavtat (izgraditi bazen, bar vanjski s mogućnosti balona zimi), Dubrovnik, Split, Sibenik, Rijeka….svugdje bi se moglo igrati vanka ili s otvorenim krovom (osim Sibenik), a da je B opcija unutrasnji bazen…

  1. Bog te sačuvo sinko, pa tek onda Perica nikad nebi ništa osvojio,dao je on jednom malo Šibeniku pa kada su se počeli dizat on sve napravio da uništi svoj rodni klub, moš mislit Cavtat dođe do bazena i malo love eto ga u vrhu , pa umro bi mali šibenčić.

 8. pogledo sam neku snimku na youtubeu, pavić je imo problema i sa turcima. prije EP-a je posinković reko da je pavić fizički spreman, i da sad samo predstoji priča s njime da ga se i psihički spremi, očito se nije uspjelo

  zanimljiv je i rad određenih osoba u organizaciji, osim već spomenutog dba. npr ovaj ko je vodio službenu statistiku (ove dvije slike u tekstu) je jedan burićev gol pripiso dobudu.

  zatim koliko ima grešaka u materijalima za novinare. gledo sam npr našu reprezentaciju tako je mihu boškoviću klub jug, atrener u klubu emil nikolić. damiru buriću je klub mladost, trener mu je isto nikolić… ostale reprezentacije nisam htio gledat

  a ijučer ujutro je martina parlov već bila dobila “zahvalnicu”, ali su je naknadno vratili. naime dok je ona nonšalantno ispijala kavicu u žabcu igrači za prvu utakmicu su je čekali da ih najavi da mogu uć na bazen. čuo sam da su nijemci prigovarali na toj neprofesionalnosti

 9. koje ste vi picke. vi ste se smrzavali. Pa ako ti je hladno obuces se i gotovo. Mislim padala je kisa jadni prehladit cete se, a ovaj sto kaze da je otvorio kisobran njega nebi ni pustio na tribinu jer je to hladno oruzje.. Kakve opcije b nema opcije b svima isti uvjeti na otvorenom a vanka ako treba neka pada i snijeg, ko da je prvi put da pada kisa dok se igra utakmica.