Hrvatska u polufinalu!

 
    Lakše od očekivanog porazili smo SAD rezultatom 11- 6 (3-2, 2-2, 3-1, 3-1). Cijelu utakmicu smo igrali istu taktiku. U obrani smo igrali pravu zonu, bez spuštanja lopte na centra, provocirajući šuteve iz vana, znajući da nam tako  ne mogu zabiti previše (kao ni dosad na prvenstvu drugim ekipama).

Na kraju su Ameri imali šut 6 od 16, od toga dosta precizno, 13 u vrata. Imali smo samo 5 izbačaja, uključujući jedan skrivljeni peterac koji  je Selem obranio. Naravno prilazi golu su bili zatvoreni, dosta lopti su bekovi pokupili, američki centri se nisu vidjeli. Na žalost, pošto su i Ameri dobri plivači, prave kontre nije bilo. I protivnici su igrali zonu, ali s više izlaženja pa su centri neloše koristili nešto više prostora. Ovaj put su centri nešto čišće igrali, a ni američki bekovi nisu nešto posebno (kao australski, srbijanski i crnogorski) pa nije bilo kontrafaulova. Nešto raspoloženiji je bio primorjaš Pavlović. Zabili su i iz igre, dva ili tri gola. S igračem više smo odigrali još jednom izvrsno, 6 od 8. Iz početka smo zabivali na 3-3 s lijeve strane, kasnije kad smo ih navukli na tu stranu i s desnog krila (Bautović, Vlahović). Ukupni šut nam  je bio solidnih 11-21 (ne računam pokušaje preko cijelog bazena s istekom vremena koji idu u službenu statistiku). Iz početka je Ivanković igrao sasvim desno, sa striktnim čuvarem , otvarajući više prostora u sredini, na neki način se žrtvujući za ekipu. To me veseli, jer je znak da imamo i taktičkih varijanti koje nisu u prvom planu, i ostalih rješenja u napadu, te da ćemo se moći prilagoditi različitim obranama. Red je da spomenem i Marinić-Kragića, koji svaku večer zabije gol dva s odličnim postotkom, dobro pliva, solidan i kad ga se dovede na beka. Kolar je malo pao kako ide natjecanje, ali u obrani daje masu. Bautović cijelo vrijeme kapetanski, vuče napade sa Ivankovićem na desnoj strani, u obrani je neprelazan, dirigira bodri suigrače. Što se tiče sutrašnje utakmice protiv Crne Gore, optimist sam. Više zbog naše igre i kvalitete, nego zbog protivnika, koji nije bezopasan. Plus nam je što se i dobro poznamo, preko juniorskih final 6 natjecanja, i preko Jugovog treniranja s Novljanima. Dakle, iznenađenja ne bi smjelo biti. Imaju po vrlo dobrog igrača na ključnim pozicijama-vratar, centar, bek, znaju igrati, ali sigurno nisu bolji od nas!
    Srbija je nakon produžetaka prošla Australiju, gledao sam zadnjih 10ak minuta + produžetak. Imaju također par dobri igrača: jednog snažnog centra, dobre bekove, i dva vanserijska brzanca koji igraju na obje strane iako dešnjaci, Rašovića i Vukasinovića, koji su u stanju izvući kontre iz koji padaju golovi. Na kraju, zadnja dva gola su zabili s više s lijevog krila; tu je australski trener držao indisponiranog Polivku, koji ne samo da nije nijednom zabio iz igre nego je i krivac za ključne pogotke.

3 komentara na “Hrvatska u polufinalu!”

  1. na kojoj utakmici? na našoj je selem dva puta kupio s crte, jednom je možda i prešla. linijski suci su bili finini, nisu ništa signalizirali

  2. pa na našoj. jedan gol u početku utakmice (drugi ili treći) su nam suci priznali iako je lopta udarila u držač mreže pored gola. i cjele tribine su se smijale toj sudačkoj odluci.