Ekskluzivno: Benitov izvještaj s utakmice Mlađi juniori Juga – Dančarske ekipe!

    Benita smo zamolili za mali komentar utakmice od 27.8., ali budući da on pripada, kako bi Zambi reko, “intenet generaciji koja se voli skrivat iza niknejmova i tipkovnica”, sve je to objavio u vidu komentara ispod fotografija i videa sa susreta. Kako bi mu malo pomogli u defloraciji kao novinara dance.hr-a, sve to objavljujemo u obliku članka! Uživajte i budite nježni u komentarima, ipak mu je ovo prvi put!

 

    Pa ne znam točno, nekako se sve to raspalo u jednom momentu :). Gnjavi me urednički dvojac da pridodam neki izvještaj, ali stvarno nemam što posebno o ovome napisati.

    Uglavnom, ekipa Danče ’09, kolokvijalno zvana www.dance.hr, je svakako i dalje neporažena, a igrali smo u sastavu Milić, Dančarski princ Zambata, Maro B, Božo, Mark, Šole, Zheks, Debeli Kaka, moja malenkost i najveća zvijezda, kapetan Kovaldo.
    Jugaši su prije utakmice pokušali preoteti Kovalda, ponudili mu da igra s njima, na što je on samo prezrivo frknuo: “s vama da igram?!? pa ja sam u prvih sedam…”
    Kovin nastup je cijeli hepening zasigurno podigao na višu razinu, a jedan od domaćih igrača (kojeg neću imenovati, ali koji drži jedno od najviših mjesta u dančarskoj hijerarhiji) nije mogao sakriti ushićenje tom činjenicom – njegovi gotovo neprestani borbeni krikovi (“Kovi! Dodaj Kovi, dodaj jeboga!”) još odjekuju Dančama.

    Uglavnom, jugaši su poveli, igralo se zatim neko vrijeme i ozbiljnije, u obrani smo bili dosta dobri, u napadu su Milić i Maro trpali nemilosrdno, a Božo se, po vlastitim riječima, suzdržavao zbog straha da ne ozljedi mlade snage hrvatskog vaterpola dok su još u ranijim fazama psihofizičkog razvoja.

    Mislim da smo vodili nekih 4 razlike kad je dominantni Kova ponovo ušao u igru i potpuno sve preuzeo. Sam je u jednom napadu izborio isključenje četvorice jugaša, uz četverac koji je sam i realizirao. Nakon toga više nismo pratili rezultat, a jedan od domaćih igrača (kojeg neću imenovati, ali koji drži jedno od najviših mjesta u dančarskoj hijerarhiji) zbog nekog je razloga posebno na piku imao malog Tina, najboljeg strijelca na nedavnom kupu, tako da je u svakom trenutku kad bi ovaj primio loptu vikao “šut, šut, ajde šut ako smiješ” ili “ne zna taj, pusti ga, ne zna” ili “on je ljevak, ništa to”.
    Suvišno je spomenuti da je mali Tino zavalio nekoliko vrhunskih golova, nakon kojih bi onaj isti neimenovani visoki dužnosnik obično tiho promrmljao “jebote, stvarno je pogodio” i u nevjerici odmahivao glavom gledajući suigrače.
    Dogodio se i manji incident kada je Božo zauzeo poziciju na dva metra, što je bila i Kovina namjera. Naš osobni štemer iz Dubrave, bahat kakav već jest, rekao je kovi da izađe na vanjsku poziciju, što je s pravom uzrujalo kapetana.
“ti izađi ti izađi”, vikao je ljutiti kovaldo, šokiran iskazanim nepoštovanjem.

Uskoro se onaj isti neimenovani domaći igrač valjda umorio (?!?) i rekao kako mu je bilo dosta i kako neće više igrat, što je označilo i kraj susreta.
    Istog neimenovanog domaćeg igrača smo zatim u najboljoj maniri dančarskih ekipa svi gađali kapicama.
    Uglavnom, bilo je ok, a što se tiče juniora, ima ih nekoliko stvarno jako dobrih.

    I da, jugaši su roštilj pojeli još ranije, za nas nije bilo ništa, niti je itko planirao da i mi nešto sitno prigrizemo ili makar popijemo (dakle Bellevue, ponovo… :). Tako da se može reći da smo dobili tek jedan simbolični ćevap.
 

4 komentara na “Ekskluzivno: Benitov izvještaj s utakmice Mlađi juniori Juga – Dančarske ekipe!”

  1. što jest, jest. Njegovo Visočanstvo je malo juniore podcijenilo pa je popilo dva gola na eks odma na početku utakmice te su Jugaši vodili 2:0, onda se malo uozbiljio, a i Milić i Maro su počeli trpat pa je bilo u jednom trenutku 5:2 za Dančare.

  2. Benito bi i da je pala nuklearna na Dubrovnik napiso izvještaj tipa: nema se tu što puno reć, svi mrtvi.

  3. bravo benito, odličan izvještaj. vidiš da nije tako teško 🙂 ubuduće će bit još i lakše je kako se kaže, prvi put je najteže 🙂

  4. Aju sto mi je krivo sto nisam bio na Dancama!
    Ali moj benicu, dzabe ti sve one silne knjige sto si procito kad pises ovakve izvjestaje 🙂 S 2 dana zakasnjenja, i ko da te netko s pistoljem natjero da slozis par recenica. I to bez tocaka i zareza 🙂