Jug – Mladost 8-7 (2-4, 4-0, 1-1, 1-2)

U vrlo čudnoj utakmici Jug je s dosta napora uspio dobiti Mladost. Pokazao se opravdanim oprez trenera Bobića i njegove riječi da će to biti teška utakmica.
Počelo je katastrofalno, sa 0-3 i 1-4, te sa 2 osobne Dobuda. Na kraju prve četvrtine su zaslugom Boškovića 2 gola minusa još i dobro izgledala.
U drugoj četvrtini Mladost se junački ispromašivala a ono što su pogodili Bijač je skinuo. Za to vrijeme  Jug je iskoristio većinu svojih prilika. Bošković i Janović preuzeli su odgovornost i doveli Juga do 6-4. Obrana je funkcionirala odlično, sa dugim presingom i prelaskom na zonu u zadnjih par sekundi.
U trećoj četvrtini razbranio se i Pavić, postignut je po jedan gol sa svake strane.

Početkom četvrte četvrtine Jug je prekrasnim golom Dobuda sa 2 metra, s vode, došao do 8-5. Nakon serije od 7-1 za Juga (sa 1-4 na 8-5) sve je izgledalo riješeno. Međutim, Mladost je sa 2 gola iz peteraca došla do 8-7 i šanse da s igračem više izjednači. Bukić koji je do tada bio vrlo precizan, odlučio se na nerezonski šut koji je pritom i loše izveo, tako da je Bijač lako pokupio loptu i zaključio utakmicu.
Kod Juga treba posebno istaknuti doprinos Miha Boškovića, kao strijelca i asistenta, izgleda da se lagano vraća u pravu formu. Janović je potegao kad je bilo najvažnije, a oba centra su obavila ogroman posao. Bijač je bio na svojem, već standardnom, visokom nivou. Trener je uspio smiriti ekipu kad je bilo najvažnije, zvao je time-out-e u pravom momentu i sve u svemu (do čudnog isključenja), odlično vodio momčad.
Kod Mladosti je veliku utakmicu odigrao Luka Lončar, kao praktički jedini centar imao je veliku minutažu, izborio je puno prekršaja, zabio gol iz kontre. Ostali su imali dobrih trenutaka, ali i dosta pogrešaka. Dva promašena peterca, kao i katastrofalan igrač više, koštao ih je utakmice.
Uvijek je teško temeljem gledanja TV prijenosa govoriti o suđenju. Zato ću samo naglasiti da su se „majstori“ uspjeli istaknut sa (mislim) 4 crvena kartona od kojih je onaj pokazan treneru Juga Mihu Bobiću prilikom traženja time-out-a, po onome što se na TV-u moglo vidjeti, u najmanju ruku smiješan. Također, nisam primjetio da je Vjeko Kobeščak počinio zločin adekvatan kazni. Nikad mi neće bit jasno zašto ta gospoda uvijek moraju bit u prvom planu, pa čak i onda kada ne navlače za jednog od protivnika.
Kretanje rezultata:
0-1    Lončar iz kontre, nakon čudnog (spornog)  kontrafaula Janovića

0-2    Bukić iz kontre ponovo nakon kontrafaula, za oba gola asistirao D.Živković

0-3    Bukić na isteku  igrača više, s vanjskog s ruke pored bloka
1-3 Bošković (5m)
1-4 K.Milaković sa istekom napada se 6-7 m od bloka i vratnice

2-4 Bošković, igrač više, s desnog vanjskog paralela
3-4 Bošković, igrač više, s desnog vanjskog dijagonala nisko
4-4 Janović (5m)
5-4 Dobud, kontra nakon kontrafaula Mladosti
6-4 Janović, igrač više
6-5 I.Milaković, igrač više, s druge stative
7-5 Janović, igrač više, u bliži, iza bloka
8-5 Dobud, s vode sa 2 metra
8-6 Vukičević (5m)
8-7 Bukić (5m)

Jug – Bijač (10), Vranješ, Bošković 3, Janović 3, Šutalo, Benić, Marković, Bušlje, Visković, Dobud 2, Marelja, Macan, Nižić, Ivanković – Trener Miho Bobić
Mladost – Pavić (8), Bukić 3, I.Milaković 1, Lončar 1, Martinić, D.Živković, Capan, K.Milaković 1, Pavičić, I.Živković, Vukičević  1, Gagulić, Marcelić – Trener Vjekoslav Kobeščak
Suci: Franulović, Abramović
Peterci: Jug 2/2, Mladost 2/4
Igrač više: Jug 4-14, Mladost 1-11

3 komentara na “Jug – Mladost 8-7 (2-4, 4-0, 1-1, 1-2)”

  1. Nevjerojatan je sudjeni kontrafaul Janovicu na startu kojim je sprijecen cisti gol Dobudu i vodstvo Juga 1:0. Dok Dobud cima sam ispred Pavica ovi sude 4 metra dalje preksaj. Moroni. Da ne govorimo o crvenom Bobicu. Zato ce Franulovic ovo ljeto na EP a recimo jedan Curic nije nikad bio u kombinacijama. Moroni. Micovi komentari jos moronskiji. A nije ni Kova daleko, sukomentator u rangu Zajeca u nogometu.

    Boskovic odlicna partija, Dobud opet nervozan uz fenomenalan gol. Janovic i Bijac odlicni. Viski jos losiji nego u srijedu

  2. uocene greske od strane starog igraca(samo pogreske): Pavo puca s igracem vise po sred Vicana umjesto da doda Macanu na stativi, Boskovic radi jako los blok za 3:0, Bijac prima gol s 9 metara, Buslje baca losu loptu prema Dobudu koji je i izvrsnoj poziciji, Dobud radi 2 glupa iskljucenja, Viskovic jako lose puca s igracem vise, Macan ide u kontru, ali glupo gubi loptu, igraci Juga 4 put kasne u obrani, ali ovaj put barem nije gol, Šutalo los sut s igracem vise, Janovic komplicira, ali ipak je suden peterac za Juga na Marelji, Viskovic smijesno puca tocno u Vicana, Benic sam na 5 metara, ali los sut, Dobud i Boskovic kasne s igracem manje u blok i primaju go, Benic jako los sut sa stative iako je imao vremena uhvatiti lopti, Viskovic daje krivu loptu prema Boskovicu(pas dug 12 metara???) Boskovic radi peterac na Loncaru, Benic ponovo u dobroj prilici i faljiva. Mislim da sam propustio jos par detalja, ali ukupno jako lose iako su se borili koliko su mogli nakon jako lose 1. cetvrtine. Na nivou su jedino bili Bijac, Dubud, Janovic i Marelja. Ostali su bili ili jako losi(Viskovic i Benic) ili prosjecni

  3. Repliciro bi po pitanju dvije spomenute greske. Sut od k.milakovica isao je po metra lijevo od gola ali je blok buslje skrenuo loptu. I dodavanje na stativu na benica je bilo previsoko pa nije mogao nego vrscima prstiju radit prijenos