Primorje obranilo naslov najboljeg na Jadranu

 

Jug je ponovo katastrofalno započeo utakmicu i prvu četvrtinu završio sa 0-4. Prva dva gola posljedica su individualnih grešaka, a treći i četvrti rezultat su igrača više. Jug je u tom razdoblju imao nekoliko loših dodavanja, a nije iskoristio ni 2 igrača više.

 

 

U drugoj četvrtini bio je red na Primorje da ne postigne nijedan gol, dok je Bošković iskoristio igrača više, a Dobud ponovo zabio spektakularnu šraubu. Primorje je propustilo 3 igrača više. U trećoj četvrtini Jug se primakao na 5-4 sa dva lijepa gola Boškovića, ali su Šetka i Garcia s igračem više ponovo doveli Primorje na 3 gola razlike.

 

Isključenja s pravom zamjene dobili su Denes Varga za „kidanje glave“ te Bušlje za (izgleda) udarac nogom. Treću osobnu dobio je i Bošković, tako da je Jug ostao bez 2 izuzetno važna igrača, naravno i Primorje je bilo oslabljeno,  ali se to kod njih manje osjeća.

 

Početkom četvrte četvrtine Jug je golom Benića došao do 2 razlike, ali je u polukontri Radu iskoristio grešku obrane kada je ostao sam na 2 metra. Golovi Janovića i Markovića nisu bili dovoljni Jugu da ponovi podvig iz prethodne utakmice istih protivnika.

 

Kod Juga treba istaknuti napadački doprinos Miha Boškovića, veliki trud oba centra te nekoliko Macanovih dobrih poteza u obrani. Bijač je ponovo bio dobar. Momčad se borila, bez Bušlje i Boškovića su dostizali Primorje, ali jednostavno je tijekom cijele utakmice bilo previše individualnih grešaka.

Kod Primorja, koje je nakon sjajnog početka kontroliralo utakmicu, malo je čudan raspored strijelaca, bez gola su ostali braća Varga, Obradović i Krapić, a golove su dali Petrović (2) i Buljubašić. Vićan je obranio relativno malo lopti, ali su to bile odlične obrane.

 

Statistička iskorištenost igrača više je kod obje ekipe ispod 20% (17-19%), s tim da je nekoliko golova postignuto u trenutku kada je isključeni igrač tek ušao, tako da je realna iskorištenost, posebno kod Primorja, dosta bolja (42-25%)

 

Kretanje rezultata:

1-0 Buljubašić iz kontre, s desna u prvi nisko

2-0 Muslim, nakon proplivavanja i nepreuzimanja

3-0 Garcia, igrač više, dijagonala s desnog krila

4-0 Petrović na isteku igrača više, izvukao se sa stavive na desno krilo i lako pogodio

4-1 Bošković, igrač više, s lijevog vanjskog

4-2 Dobud, šauba

5-2 Petrović, igrač više, sa stative

5-3 Bošković, igrač više, dijagonala s lijevog vanjskog

5-4 Bošković, s lijevog vanjskog, dijagonala, nakon ulaska isključenog igrača

6-4 Šetka, sa stative, na isteku igrača više

7-4 Garcia, dijagonala s desnog vanjskog, sa dva igrača više

7-5 Benić, igrač više, iskok s druge stative

8-5 Radu iz kontre sa 2 metra

8-6 Janović sa 6 metara, lijevo nisko

8-7 Marković sa 6 metara, u prvi sa lijevog vanjskog kroz blok

 

Primorje – Jug 8-7 (4-0, 0-2, 3-2, 1-3)

Primorje – Vićan (4), Radu 1, Peroš, Krapić, De.Varga, Vrlić, Muslim 1, Petrović 2, Da.Varga, Obradović, Šetka 1, Garcia 2, Jelovina, Buljubašić 1 – Trener: Ivan Asić

Jug – Bijač (6), Vranješ, Bošković 3 , Janović 1 , Šutalo, Benić 1, Marković 1, Bušlje, Visković, Dobud 1, Marelja, Macan, Nižić, Ivanković – Trener: Miho Bobić

Suci: Štampalija, Periš

Peterci: Primorje 0/0, Jug 0/0

Igrač više: Primorje 5-12 Jug 4-16