Jug sa svih 6 pobjeda u četvrtfinale

Utakmica je započela minutom šutnje za velikog igrača i trenera Duška Antunovića.

Pred malim brojem gledatelja u lijepoj i atraktivnoj utakmici Jug je lako dobio Spandau. Nakon izjednačene prve dvije četvrtine, Jug je drugo poluvrijeme dobio sa 10:2, a zadnju četvrtinu sa 5:0.

Očekivala se čvršća igra Nijemaca u obrani, međutim sjajnu obranu odigrao je Jug, Bekovi, a prije svih Bušlje, potpuno su zatvorili njemačke centre, dok su Dobud i Pavlović izborili preko 10 izbačaja i 2 peterca.

U jednom trenutku Jug je imao realizaciju igrača više od 3-7 a Spandau 2-2. Nakon toga je Jug iskoristio sve svoje igrače više, dok su Nijemci svih 7 promašili.

Vićan je skupio 11 obrana, ali je kod barem 2 pogotka mogao bolje reagirati. Svih 10 igrača je dosta igralo i svi su imali dobrih poteza.

Suđenje je bilo dosta dobro, uz par manjih grešaka. Lijepo je vidjeti kad suci poštuju kvalitetne poteze centara i daju izbačaje, ne pokušavajući održati ravnotežu u broju osobnih pogrešaka.

Zanimljivosti:

– Jug je nastupio sa 12 igrača u zapisniku, juniori koji su prijavljeni za ovo natjecanje igrali su IB ligu za Bellevue-a, dok su Marković i Karač bili lakše ozlijeđeni.

– 3 sjajne asistencije s igračem više na prvu stativu.

– Gol Sutića kada je u kontri igrač koji ga je pratio isključen, Tchigir je isplivao na 10 metara pokušavajući presjeći dodavanje, pa je Sutić iz faula pogodio prazan gol.

– Promašaj Jokovića na prazan gol iz vrlo slične situacije.

– 3 osobne Schroedtera već u prvoj četvrtini, kasnije su po 3 skupili i Naroska, Juengling i Macan.

– 2 dodavanja Nijemaca pravo Bušlji na ruku kod napada s igračem više.
– Nekoliko kontri i polukontri Juga, vidljiva namjera trenera da forsira taj segment igre.

– U petak navečer Spandau je trenirao igrača više, izgledali su jako moćno, puno su igrali na stative, nisam vidio Đuha na bazenu, ali je postavio obranu kao da je to gledao.

– Čuveni Tchigir je započeo jako dobro, ali se nakon toga uklopio u sivilo ostalih.

– Činjenica da su „Nijemci koji se nikad ne predaju“ ovaj put padali kako je utakmica odmicala.

 

 

 

5 komentara na “Jug sa svih 6 pobjeda u četvrtfinale”

  1. Nije uopće bilo tako malo publike, bilo je bar duplo od ovih 400 gledatelja. Možda i 1000.

    Prvo poluvrijeme jako loša igra Juga, ljudi s tribina su negodovali, tražili juniore umjesto “zvijezda”. Ali Bušlje je pojeo onog bradoatog sidruna, a Spandau nije imao opciju B s nekim ulasnica na dva metra s krila, ili sa uplivavanjima takao da su postali potpuno bezpsani u napadu. Sijevnulo je par kontri, stvarno nevjerojatan promašaj jokovića, i to je bilo to. Rezultat ne odgovara prikazanome.

  2. medo i dobud najbolji, spandau jako loš. nisam siguran je li stamm uopće ulazio u igru ili je bio toliko nevidljiv da ga nisam zapazio. a u eindhovenu je napunio našu reprezentaciju ako se dobro sjećam.

  3. Ždrijeb Eurolige: Jug ide na Vasas (uzvat u Mađarskoj), a u polufinalu na Pro Recco. Znači najgori mogući zdrijeb

  4. Tipični Đuho u Dulistu haha

    – Imali smo mogućnost dobiti Hrceg Novi i Budvu. Osim što su ta putovanja bila jeftina imali smo i siguran prolaz. Ovako smo dobili velike troškove i vjerojatno također siguran prolaz.