Jugašice brončane!

 

    Točno u podne na Savi je igrana druga utakmica za treće mjesto Prvenstva Hrvatske za žene. Jugašice su nakon pobjede 12:6 u Gružu prije sedam dana, danas pobijedile 8:4 i odvojile brončanu medalju. Ovo je četvrta osvojena medalja za ŽVK Jug (treća bronca u prvenstvu i jedno srebro u kupu) Ili kako je službni spiker proglasio: „ŽVK Jug je osvojio treće mjesto u prvenstvu vaterpolistica za žene“. Šteta što se bar netko od od članova UO HVS-a – a najmanje 5 ih živi u Zagrebu, ili bar glavni tajnik HVS-a koji je inače profesionalac, što znači da prima plaću u savezu , uostalom kao i izvršni dopredsjednik saveza Bukić – nije udostojio pojaviti i uručiti medalje. Nego je to obavio isti taj spiker u trajanju od sve skupa 15-ak sekundi. Pokazatelj je to odnosa HVS-a prema ženskom vaterpolu.

    Utakmicu smo pratili iz bazena. Prvi dio malo pažljivije i tada je negdje oko 2. minute 2. četvrtine Mladost vodila 4:2 – od čega su jedan gol zabile iz peterca i jedan sa 2 igračice više. S druge strane Jugašice su imali više prilika sa igračem više, ali u početku su šutirale previše u sredinu pa je reprezentativna golmanica Anđelić to lakoćom skidala. Trener Zonić je s klupe stalno tražio presing na loptu bez faula što je urodilo brojnim oduzetim loptama, ili napadima Mladostašica koji su završavali zbog isteka vremena, a bez udarca. Kasnije smo malo manje gledali utakmicu, a malo više sami igrali, ali vidjeli smo da Jugašice suvereno vladaju terenom. Što i svjedoči serija 6:0 do kraja utakmice.
    Poslije utakmice u kratkom druženju čestitali smo Jugašicama na uspjehu.

 

    Red je da spomenemo tko je sve sudjelovao u ovoj bronci, a jug.hr kao igračice navodi:

1. Iva Ševelj, 2. Martina Nadilo, 3. Mia Šahurić, 4. Lucija Drobac, 5. Nora Glunčić, 6. Kiti Iveta, 7. Mara Tošić, 8. Anđela Ivušić, 9. Martina Pulić, 10. Ivana Bilić, 11. Mirela Ljubenko, 12. Mara Masle, 13. Andrea Milat, 14. Anamarija Jurić, 15. Sandra Stjepanović, 16. Aleksandra Jakšić, 17. Katarina Čučić, 18. Lucija Topić, 19. Karmela Tvrdić.

A trener je Siniša Zonić.

 

 

 

 

 

14 komentara na “Jugašice brončane!”

 1. Šta vi bivšeg glavnog tajnika HVS-a i delegata ove utakmice Aleksandra Černog, koji je uručio medalje, smatrate spikerom?

   1. Je istina! 🙂
    Slažem se sa autorom txt da nije bilo previše svečanosti oko dodjele; paralo se kao da dijele kapice prije utakmice, a ne medalje. Spiker (i mjeritelj vremena) je bio gospar Đani, ali mislim da nije on dijelio medalje.

  1. je, on je dijelio medalje, ali da se sve stigne napravit u 15 sekundi pomogo mu je i spiker. inače ne bi stigli tako brzo to napravit. mogli su igračicama medalje oko vrata stavit, a ne im dat u ruke i skoro ih nogom u guzicu nabit jer su trebali počet juniori osijeka i zagreba svoju utakmicu.

   a i bivši tajnik nije baš neka istaknuta fukncija.

 2. hahaha, odlične fotografije, a zadnja u nizu…..genijalno

  visoko izaslanstvo Turčina Danče nije moglo odoliti 😀 😀

 3. Čestitke curama!

  „ŽVK Jug je osvojio treće mjesto u prvenstvu vaterpolistica za žene“; Valjda spiker ne misli da postoji prvenstvo vaterpolistica za muškarce?

 4. Valjda ste sad svi shvatili da je Bukić samo tamo gdje može promovirati sebe i svoju Mladost
  Čestitke curama.
  Sport iznad svega.

 5. Ako ste vi Riječani vaterpolo počeli pratiti tek ove sezone, to sigurno nije slučaj sa nama pa da ne poznajemo lik i djelo Bukića. A uostalom vaš predsjednik je ujedno i predsjednik saveza pa je po zapovjednoj odgovornosti najodgovorniji za ovaj propust.