KAD ŽENSKI BIOLOŠKI SAT ZAKUCA…

    Ovo je članak koji se ne odnosi na sve žene, bez obzira na dobnu kategoriju, inače bi svi muškarci bili pederi. A žene bi se pokrile ušima po glavi pa im ne bi vidjeli lica. Hajde, jasno je da među muškima i ženskima ima krebila, pa je ovaj zabavni članak napisan da uz poplavu feminističkih ima i koji maskulinistički. No hard feelings.

KAD ŽENSKI BIOLOŠKI SAT ZAKUCA…

    U kategoriju žena kod kojih je biološki sat zakucao mogu se uvrstiti aktualno “slobodne” djevojke/žene preko 24 godine starosti. Kriterij nije utvrđen znanstveno, već na temelju iskustva. Naime, uslijed socijalnih pritisaka (prikrivenih ili jasno definiranih očekivanja da žena date dobi treba biti udata i imati djecu), te zbog činjenice da žena u ograničenom vremenskom razdoblju može rađati – nad pripadnicama ženskog spola definirane dobi visi teret odgovornosti – ispunjavanja drevne ženske uloge žene i majke.
    Budući da bi već sam naslov kod čitateljica mogao izazvati dojam da se radi o “još jednoj odvratnoj muškoj šovinističkoj svinji”, ne bi bilo zgoreg navesti i neka obilježja samog autora. Naime, ako autor i jest muška svinja, onda svakako nije šovinistička – budući da vrlo savjesno uvažava ljudske pojedinačne specifičnosti. Također, teško mu se može pripisati obilježja svinje, budući da još uvijek posjeduje tjelesnu masu u granicama idealne, a osvjedočeni je pripadnik ljudskog roda. Uostalom, tko brani pripadnicama suprotnog spola da izdvoji par sati i napiše sličan članak na račun mlađih ili starijih muškaraca, makar to bile svinje s izrazito lošim pršutima?!.
    S druge strane, autora se ne može optužiti za neoprezno “generaliziranje”, jer je jasno da ne možemo poznavati sve ljude na svijetu, čak ni sve žene na svijetu – pa ne možemo tvrditi da su sve žene preko 24 godine starosti (mladosti) ovakve ili onakve. Dakle, autor će se ograničiti na tipične sindrome nekih (katkad zabrinjavajuće velikog broja) žena navedene dobi koje osobno poznaje.

    Pokušat ćemo sistematizirati slične zajedničke karakteristike pripadnica ženskog spola kojima je biološki satić zakucao:

 KAKO RAZMIŠLJAJU I GOVORE ŽENE   KAKO TO VIDE MUŠKARCI
 1.    sve su se u djetinjstvu družile s dječacima  1.    ako su se sve te djevojke i žene u djetinjstvu družile s dječacima, opravdano se može postaviti pitanje – tko se onda uopće igrao s djevojčicama ?
 2.    svih se muškarci boje, jer su one nadmoćne, zrele, prezrele za bijedne pripadnike muškog roda  2.    muškarci se obično ne boje, ali se vole kloniti žena koje su propisno uplašene, sumnjičave, ljubomorne, posesivne, razočarane, ukratko frustrirane, a prilično očigledni bivaju i podaci koji ukazuju na činjenicu da nisu baš vrijedne truda
 3.    uopće su u svemu nadmoćne, a naročito u seksu; njih vrlo teško može muškarac zadovoljiti  3.    dok stvarnu nadmoćnost tumačimo prethodnim navodom, a nadmoćnost u seksu ženama se uopće ne može osporiti, budući da ne trebaju osobite psihološke i fiziološke kapacitete za održavanje određenih dijelova tijela u zraku; dakle, biološki uvjetovano žene su stvarno nadmoćnije u seksu, i mogu bitno utjecati na to koliko će ih neki muškarac zadovoljiti, ma koliko se ovaj (jadnik) trudio; međutim, vjerojatno bi za neke od ovih “moćnica” jedan bataljun bio dovoljan
 4.    sklone su ulaziti u erotske veze s mlađim muškarcima (privlačne su im zbog seksualnog iskustva i vlastite osobne markantnosti – kažu one)  4.   priča o odnosima starijih djevojaka i mlađih muškaraca, s muškog stanovišta ima nešto drugačiju interpretaciju – naime, starije djevojke često žele dokazati sebi i drugima da su još poželjne, čak i mlađim muškarcima; i znaju što mogu dobiti od mlađih muškaraca (seks je, navodno – ono što one žele dobiti; međutim, to je najčešće jedino što mogu dobiti od mlađih muškaraca, i to starije djevojke – svjesno ili nesvjesno – jako dobro znaju); s druge strane, muškarci vole dobiti ono što žele, a to je (makar za neke, i makar u nekim životnim razdobljima) – seks bez velikih obaveza, a još ako im netko uz to pripremi propisan obrok ili kavu – užitak je potpun; konačno, muškarcu nije nemoguće organizirati istovremeno posjećivanje više takvih žena čiji bio-sat otkucava, bez mogućnosti da se ove ponašaju osobito posesivno, a čak mu to ne treba biti osobito bitno područje života – može ovakvim seansama popuniti vrijeme između učenja i nogometa, ili izlaska s prijateljima…
 5.    sve su imale barem jednu dugotrajnu vezu od 4 ili više godina, u kojoj su pristajale na sve, tolerirale prijevare, bile ostavljane ; ali sada su se opametile, izvukle su “pouku”  5.   ova točka vezana je uz točku 2.; “pouke” na žalost nisu osobito produktivna iskustva u smislu trebalo bi nekad prije dobro procijeniti situaciju, i prekinuti ranije – kad se utvrdi da stvari ne idu kako treba, a ne se uzalud nadati; ali jao – iskustva djevojaka čiji bio-sat otkucava djeluju unaprijed, već u startu veze s muškarcem – kao “paralizirajući” strah od ponovnog gubitka, koji je tim teži što vrijeme dalje odmiče; osjećaji prema nekom su sekundarni u odnosu na procjenu je li netko opasan ili nije – “osjećaji” vrlo precizno biraju, ali ne više po “romantičnom” principu: svejedno je tko je i kakav je neki Marko, Joško, Ante, Tonko… najbitnije je odabrati nekog tko je manje zahtjevan, manje opasan, i tko je po mogućnosti bolje materijalno zbrinut.
 6.    ukoliko (njihovi, jasno bivši ili nedostižni, a poželjni) muškarci nalaze veći užitak u mlađim djevojkama, one će reći da ih “žele oblikovati po svojoj volji, te se boje zrelih i iskusnih žena koje znaju što hoće”  6.   kao što je već opisano u prethodnim točkama – muškarcima su vjerojatno privlačnije estetski znatno ljepše mlađe djevojke, u odnosu na one s borama iskustva; kakva je to zrelost i znanje što se hoće – vidimo iz točke 5. i 2. A iz psihologije nam je poznata činjenica da čovjek nije, na primjer – plastelin, pa ga se nipošto ne može oblikovati po svojoj volji, a tako ni mlade djevojke. Štoviše, upravo zrelije djevojke mogu biti spremne na sve da bi muškarcu udovoljile, posebno uzimajući u obzir stavku o mlađim muškarcima i starijim djevojkama.
 
    Na temelju prezentiranog, čovjeku je jasno da pripadnice ženskog spola čvrsto nastoje vjerovati da su one kao vino, što starije – to bolje, i da će na samrtnom trenutku biti kao DOM PERIGNON.
    Međutim, muškarci (i mlađi i stariji), izuzev starih dobrih romantičara, misle bitno drugačije o ženama čiji bio-sat otkucava.
    Sumativno, muškarci (većinom) smatraju da su žene čiji bio-sat otkucava nisu kao vino, već prije kao ocat, što starije – to kiselije, i malo tko u toj “kiselosti” vidi nešto što je uistinu kobno privlačno. Sretna okolnost je međutim u činjenici da okorjeli alkoholičari i u nekakvom odvratnom špiritu mogu osjećati okus šampanjca. Uostalom, tako je malo ljudi koji umiju biti zadovoljni sami sa sobom, i koji u ovom ili onom životnom razdoblju neće potražiti “oslonac”.