Očekivano finale juniorskog kupa: Jug na Medveščaka

     U današnjim polufinalima Kupa RH za juniore igrali su Mladost i Medveščak, gradski derbi, te Jug i Šibenik. Istočna tribina gruškoga plivališta je bila solidno popunjena, a među gledateljima je bilo dosta poznatih dubrovačkih likova, od kojih su neki čak i polulegendardni.     Svojim prisutstvom je ovu vaterpolo festu uveličao i megapopularni Zambata. Među posjetiteljima su bili i suradnici dance.hr Provokator i Goran, koji bi mogli dati i svoje viđenje utakmica 🙂

     Susret Mladosti i Medveščaka je započeo Radinom konstatacijom da su igrači Medveščaka za glavu veći od prvotimaca Mladosti, u čemu je i bio u pravu.
     Medveščak je uvjerljivo krenuo u utakmicu, igrajući prvenstveno na snagu i izgurivanje igrača Mladosti. Prvo je poluvrijeme finulo 5-3, dok su igrači Mladosti dobili  treću četvrtinu 2-1, u čemu je pogodovalo nekoliko sudačkih odluka. U zadnjoj četvrtini ipak igrači Medveščaka vraćaju stvari na svoje mjesto i rasturaju Mladost 4-0, za ukupni rezultat 10-5 i plasman u finale.

 

     Druga utakmnica, između Juga i Šibenika bila je razlog dolaska većine publike. Utakmici je prisustvovao i naš Dančar, inače igrač Šibenika, Nikola Sutić, koji je prije utakmice otišao ohrabriti igrače Šibenika, svoje mlade suigrače.
     Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 2-2. Ono što je izazivalo najviše negodovanja na tribini je bilo konstantno forsiranje šuta Marka Ivankovića koji je šutirao iz svake moguće situacije, a skrivio je i par kontrafaulova. Golove za Juga su postigli kapetan Bautović s lijevoga krila na igraču više, te Macan sa srednjeg vanjskoga.

     Šibenik se dosta dobro držao agresivnom obranom, no u napadu nisu ništa mogli, jer nisu imali igrača koji bi bar ličio na sidruna, tako da su svi šutevi bili daleko izvanka, koje je Bijač lako ukroćivao i pumpao statistiku obrana.
     U drugome poluvremenu je Ivanković promijenio igru i ulazio je na mjesto sidruna, te tako postigao 3 gola, sa iste pozicije. Usput je i odlično asistirao Beniću na stativu. Nije više tražio nemoguće šuteve nego se uporno postavljao kao sidrun i tu koristio svoju vještinu.

     U drugome poluvremenu treba istaći i 2 gola ljevaka Lale, jedan lijepi s desnoga krila i jednu bombu sa 10m s desnoga vanjskoga. 2 je gola u drugome poluvremenu zabio i Ivica Duždević.
     Konačni rezultat je bio 11-6.

 

 

8 komentara na “Očekivano finale juniorskog kupa: Jug na Medveščaka”

 1. Pita Artanis tko od igrača Šibenika igra u prvoj ekipi?

  Odgovor: Pitaj Andriju

  Suha: “Bolje da sam ovdje nego doma..”

 2. prvo pouvrijeme (2:2) je bila neviđena antipropaganda vaterpola

  1. i to uglavnom zahvaljujući Ivankoviću, bio je neviđen potrošač lopta, a da pri tom nije zabio ni jedan gol i još je skrivio 2 kontrafaula, srećom je to ispravio u 2. poluvremenu inače bi zaslužio pedalu iz prve ekipe

 3. u prvoj ekipi šibenika je golman jukić – drugi golman seniora, vlahović, belamarići i santini

  po svim komentarima ivanković je u prvom poluvremenu bio očajan, ali lako to, još je igro krajne nedisciplinirano i nemomčadski. po, meni još je veći problem što ga trener bobić nije niti jednom izvadio vani, ako radi ničega da mu da do znanja da je njego način igre neprihvatljiv. mislim, da će ovako steć loše i krive navike da je pojedinica iznad ekipe. to nikad nije bila du škola vaterpola, više splitska

 4. Inace utakmicu je prelomio igrac Mladosti s brojem 4 (Kucevic mislim) koji je udario nogom preko vode igraca i dobio brutality. Zato su ih razvalili zadnju cetvrtinu.
  Ivankovic je dosta promasivao ali nije bas da je bio nediscipliniran, posto je dosta tih suteva bilo iz izradenih situacija,ali Jukic je bio odlican na golu.

  1. da to je bio kučević jer kako javlja dba udaljen je iz prve ekipe (neće nastupat do kraja ove sezone za prvu momčad) kao kazna za to što je napravio. kaznila ga je uprava jer je naštetio suigračima, a onda i ugledu svoga kluba. jedino što se dba malo zabunio pa je napisao da je udarac nogom preko vode bio u utakmici protiv juga co, iako s njima mladost nije uopće igrala

 5. ja nisam tako čuo 🙂 nego da je bilo i situacija tj napada gdje bi opalio čim bi dobio loptu pa da se jedno vrijeme skoro i nije igralo nego samo plivalo gore dole

  što mislite o ideji da se vaterpolski teren skrati tako da se manje vremena gubi na plivanje iz obrane u napad i obratno?