Juniorski kup, 4 – 7.3.

   

    Od danas pa do nedjelje u Dubrovniku se igra Kup Hrvatske za juniore, igrače rođene 1992. i mlađe. Uz njih smiju igrat najviše 3 igrača rođena 1991. S obzirom da je ovaj vikend slobodan što se tiče Jadranske lige svi su u mogućnosti nastupit s najjačim sastavima. Izvučene su slijedeće grupe:

 

  Grupa A     Grupa B
Šibenik NCP  – 1. u kvalif. grupi jug        Medveščak – 1. u kvalif. grupi sjever
Mladost – 2. u kvalif. grupi sjever        Jug CO – nema kvalifikacija
Jadran – 4. u kvalif. grupi jug        Mornar BS – 2. u kvalif. grupi jug
POK – 3. u kvalif. grupi jug                      Primorje EB – 3. u kvalif. grupi sjever

    Iako je Jug organizator ovog natjecanja na njihovim stranicama nema ni slova. Teško je zaključit u kojem će sastavu nastupit. Trener je Miško Bobić, a najveće (potencijalne) zvijezde ekipe su 4 Marka: Bijač (’91.), Bautović (’91.), Ivanković (’91.) i Macan (’93.) te Hrvoje Benić (’92.) koji su osim golmana Bijača (bio na pripremama kao treći golman) lani u Šibeniku osvojili Svjetsko juniorsko prvenstvo. Ove godine su dobili i određenu minutažu u seniorskoj konkurenciji.
    Osim jugaša u sastavu reprezentacije koja je lani osvojila SP bilo je najviše medveščakovaca: Selem, Kolar, Milaković i Geratović. Ne znam jesu li sva četvorica ’91. godište, a i u tom slučaju će trojica imat pravo nastupa. Lani su osvojili i Kup i Prvenstvo, ali više nema kapetana i odličnog sidruna Ćuka (’90.) koji nema pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji. Ovu sezonu gore spomenuta četvorka konstantno igra za seniore.
    Šibenčani su osvojili južnu kvalifikacijsku skupinu i to uz samo jedan poraz još u prvom kolu, od kasnije 4. Jadrana. I oni su imali 2 igrača među „zlatnima iz Šibenika“ Vlahovića i Jukića, a osim njih dvojice još sa prošlogodišnjeg prvenstva sam zapamtio odlične Belamariće, Jakova i Domagoja i Santinija, koji bi trebali bit i ove godine u ekipi. Kod njih je bio upitan dolazak u Dubrovnik zbog poznatih financijskih problema, a iz istog razloga napustio ih je trener Seferović. A isto tako su već uključeni u seniorsku ekipu.
    Mornarevce vodi Zdeslav Vrdoljak. Imaju jednog zlatnog Marinića Kragića, a i Buzdovančić je igrao za seniore Mornara. Dva najbolja igrača u kvalifikacijama su im bili Mario Podrug i Luka Lozina. Izgubili su obje utakmice od Šibenika u kvalifikacijama.
    Mladostaše predvodi Dudo Šimenc.

    Pozivam sve ljubitelje vaterpola da pođu na gruški bazen jer će sigurno imat što za vidjet, posebice za vikend kad su na rasporedu utakmice završnice. Iako će vjerojatno već danas utakmica Jug – Mornar u 1900 bit zanimljiva. Lani sam s velikim guštom pratio nekoliko utakmica ovog uzrasta jer se u tim utakmicama vidi više zdrave konkurencije, sportske borbe i nadmudrivanja, želje, volje, užitka u igri… nego što je to slučaj u većini seniorskih utakmica. A i kvaliteta vaterpola će bit na visokom nivou s obzirom da imamo najbolje juniore na svijetu.

Sve informacije – tko su suci, satnicu… možete naći na linku.

    Sigurno će i dio igrača Juga bit iz ekipe koja je lani bila još mlađejuniorska i odigrala je na Dančama utakmicu protiv pojačane ekipe Turčina. Izvještaj s te utakmice, koji je još uvijek jedini Benitov izvještaj na stranici (link) i foto i video izvještaj (link).

 

13 komentara na “Juniorski kup, 4 – 7.3.”

 1. “Selem, Kolar, Milaković i Geratović. Ne znam jesu li sva četvorica ’91. godište, a i u tom slučaju će trojica imat pravo nastupa”

  sva 4 su 92 godište!!

 2. Malo bolje gledati Jugove stranice, molim… Txt je bio podignut prije ovoga. Hvala i pozdrav

 3. provjerio sam jugovu stranicu prije nego što sam stavio tekst, tada još nije bilo ništa – ovo vrijeme na dnu članka je vrijeme kad je nešto zadnji put mijenjano u članku, tipa ispravljene neke gramatičke greške, ubačena slika, ili bilo što drugo.

  drago mi je da na jugovim stranicama ima tekst o prvenstvu, bilo bi dobro da se tako prije svih turnira, svih kategorija obai razgovor s trenerom i napiše tko igra. možete se ugledat na mornarevu stranicu koja je zaista dobra.

  ima nekih lapsusa na jugovoj stranici. tipa da je jug-mornar u petak poslijepodne (nije nego u četvrtak, tj upravo), pa da je derbi s medveščakom u subotu ujutro (umjesto u petak, sutra ujutro).

  e i zašto nema macana na popisu igrača? ali je sbolestan ili nešto?

 4. Za Macana, moja greška! Isprika njemu. BTW Jug je dobio prvu protiv Mornara 11:6,

 5. Onda baš i ne stoji ova “Malo bolje gledati Jugove stranice, molim….”

 6. Moj komentar je bio na dio da na stranici nema nista, ali imate pravo, greške se ne bi smjele dogadjati – isprika ljubteljima vaterpola

 7. ma, najvažnije je da jugovo stranica postane bolja. da se na njoj može nać sve vezano uz juga, od najmlađih pa do seniora. da o svakom igraču budu svi važni podaci- kad je debitiro za jug, kad je debitiro u reprezentaciji, koliko ima nastupa u klubu, reprezentaciji, golova…
  zašto se ne bi možda moglo istražit koliko je koji igrač juga zabio kroz povijest i složit listu svih strijelaca, ili koliko je do sad igrača uopće odigralo i koliko utakmica za jug…
  da ima slika, posebno s domaćih utakmica (recimo ko na stranici primorca). itd…

 8. Treba spomenut i dva dancara, Pena i Tina koji je izbuzo Zambatu ko goblen proslo ljeto

 9. i macan je dančar. samo je bio u reprezentaciji lani pa nije mogo doć bušit zambatu

 10. ha ha sve mi je oprosteno! Ti si stvarno neki lik! Ali zato sam i trazio vrijeme i mjesto jer bi stvarno volio znat s kim se prepucavam