Odgovor neznalicama

 

   Evo kad sam već počeo pisat, napisat ću još nešto, ko zna kad ću opet. Prvo bi odgovorio Popu i objasnio mu neke stvari u vezi one dvije situacije koje je spomenuo, čisto edukativno, te bih ga zamolio da ne shvati ovo kao poruku: “Ja sam pametan, ti si glup”. Kod prve situacije i kontrafaula S. Sukna on je stvarno mogao biti dosuđen, jer kod takvih situacija naravno dolazi do ometanja obrambenog igrača da se izvede faul i naravno odgurivanja napadača, ali dosta igrača u napadu idu iznuditi isključenje, dignu se kao na šut i onda ispuste loptu. Ako ga je ovaj ometao opravdano je isključenje. Suci naravno vide, i jedno i drugo,i ometanje i kontrafaul, ali najbolje je ne dosuditi ništa, znači nisi dao ni jednima ni drugima, a kad bi sudili nešto, bolje je suditi kontrafaul (ali ako je stvarno bio, a jest), jer manje si dao ekipi u obrani, nego što bi dao ekipi u napadu kod isključenja. Ali da je jučer sudac u toj situaciji dosudio kontrafaul niko mu ne bi smio prigovoriti jer se u konačnici on zaista i dogodio!

Kod druge situacije si u krivu jer se u vaterpolu (ne znam za šah;-) brutality MORA dosuditi kada igrač udari ili ima namjeru udariti protivnickog igrača (s pravom zamjene je isključivo za nesportsko ponašanje)! Tako piše u pravilima, ali opet ne može se strogo držati pravila, jer bi većina utakmica bila sranje i Čvrga bi svaku dobio brutality. Što se tiče izjave Paškvalina, ne bi je uopće uzimao u obzir, jer svaki igrač kad napravi tako nešto opravdava sebe, uljepšava situaciju, pa tako i iza utakmice daje izjavu, uostalom svi smo mi to radili. Ovo što je izjavio za novine vjerovatno je i potpisao disciplinskom sucu.
   A sad glasovi za tri najbolja igrača: kao sto sam rekao to su po meni Dobud, Vićan, i Hinić.
   Dobuda bih ipak stavio na prvo mjesto jer za razliku od golmana ipak sudjeluje i u napadu i u obrani, možda ne toliko zbog svoje izvedbe, koliko zbog borbenosti, htijenja i što se najviše trudio kad je bilo najveće sranje, a to je bilo u finalu PH. Kad se pokažu najveći, nego kad je frka, a on sigurno nije bježao od lopte kad je bilo stani pani, i nisu mu se tresle ruke kao većini. U zadnjoj utakmici kad su bili peterci utakmicu sam gledao s Milićem, koji se uhvatio za glavu kad je vidio da on puca peterac. Reko sam mu šta je tebi, Dobud će ga stavit! Kod takvih situacija nema više ko je bolji tehničar, ko bolje puca, ko đe igra, to postaje stvar psihe, a on tu ne pada što je jučer i pokazao, jer nije vratio Paškvalinu (Čvrga bi mu otkinuo glavu) i nije on baš toliko tanak u glavi, koliko neki žele prikazat pa čak i Rudić, jer on je već par godina bolji od Smodlake, a po meni i najbolji hrvatski sidrun. Zadnja suspenzija koju je dobio bila je bezveze, reko je treneru ti si smiješan, jer su na treningu radili nešto bezveze, vjerovatno je većina igrača mislila isto, ali nekad je bolje prešutat i odradit. On je vjerovatno još u fazi kad misli da je najbolji, najjači, najbrži, najljepši, itd., ali svakog prođe pa će i njega.
   Da je ona godina kad je bilo SP, Vićan bi naravno bio najbolji, ali on ima jednu prednost pred Dobudom, a to je po meni da bi jedini u ovoj ekipi Juga mogao bit kapetan, a ne Bošković, jer Miho ima hrabrosti kao i Dobud, ali to nije dovoljno, uostalom Jug je izgubio naslov baš one godine kad je Fatović prestao igrat, a to nije slučajno, što naravno ne znači da bi ga osvojio da je kapetan bio Frano. O Vićanu ne bi puno objašnjavao, sve je jasno, izvuko Juga više puta prošle sezone, teško da mu se moze pronaći slaba utakmica.
   Trećeg bi izdvojio Hinića iako on nije igrao finale PH, jer mislim da bi trebao među tri biti i jedan igrač Mladosti, ipak su zasluženo prvaci. Kad gledam sastav Mladosti, osim njega mogu biti Pavić i Vrdoljak, ali ipak mislim da je on taj koji će biti najveća opasnost za Jug u finalu PH, bez njega i s njim Mladost je ipak neka druga momčad. Jučer u finalu kupa, puno se mučio, trudio ali ga nije išlo. O njemu imam dojam da je u cijeloj karijeri mogao dati puno više, kao da se štedio na nekim utakmicama (ipak je stariji od Smodlake, ali ipak u ovom trenutku osjetno bolji). Hinića bih još svrstao među tri najbolja centra koja su igrala za Mladost, zajedno sa Milanovićem i Čomakidzeom, pritom mislim na ostvarenu karijeru, a ne igre u Mladosti, jer Hinić nikad prije nije igrao za Mladost.

 

Zambata

10 komentara na “Odgovor neznalicama”

  1. Svaka čast Zambi, da Tonći išta zna, dobili bi Čingriju prošle godine! Zambata vraaaaaaaatiiiiiii seeeeeee!

  2. Zambi nadam se da ce Tonci uvidjeti svoje greske. Zambata samo pisi, nikad dosta

  3. citat iz teksta Suci naravno vide, i jedno i drugo,i ometanje i kontrafaul, ali najbolje je ne dosuditi ništa, znači nisi dao ni jednima ni drugima, a kad bi sudili nešto, bolje je suditi kontrafaul (ali ako je stvarno bio, a jest), jer manje si dao ekipi u obrani, nego što bi dao ekipi u napadu kod isključenja.

    vidi se da je zambi sudac. ne bi sudio ono sto vidis i najbolje je ne sudit nista. po meni je najbolje sudit ono sto se dogodilo i ono sto vidis.ako se neko prvi odgurne onda sudis kontrafaul, a ako obrambeni igrac smeta kod izvodjenja faula iskljucis ga. zato su nam tako i dobri suci jer stalno kompeziraju, a ocito je i zambi jedan od njih

  4. Andrija kako se usudis kontrirati Zambati!!!!! Jesi ti normalan? I ako je istina da si mu ti dao 4 na glasnju za ovaj clanak, onda ja predlazem da se uvede zabrana od 5 godina ne pisanja na dance.hr-u, koju bi se trebalo dati Andriji za ovakve bezobrastine.

  5. koliko vidim iz ukupne ocjene nisam jedini koji mu je udjelio 4. zbog gore navedene recenice nije zasluzio vise

  6. kad si tako pametan, i kažeš treba dosuditi ono što vidiš, reci ti meni šta bi dosudio ako vidiš oboje, i kontrafaul, i ometanje da se izvede faul, jer se u većini slučajeva događa oboje, međusobno natezanje

  7. kad bi se sudilo onako kako ti kažeš, nakon nijednog faula igra ne bi bila normalno nastavljena, stalno bi se dosuđivali kontrafauli i isključenja, kažeš vidi se da je zambi sudac! E pa moram ti reć da se vidi da b/a nije pa bi bilo najbolje da ne komentira suce, pogotovo on koji bi svaku utakmicu dobio s pravom zamjene zbog nesportskog ponašanja