1. trofej Rudija Reša

Frano Vićan (izvor: www.net.hr)
 
 
Započinje objavljivanje glasova za prvi Trofej Rudija Reša! Kao što se navelo u pravilima, prvo mjesto nosi 5, drugo 3, a treće 1 bod. Naravno ko skupi najveći broj bodova bit će osvajač prvog Trofeja Rudija Reša. Glasovalo je ukupno 12 ljudi. Svaki dan ćemo objavljivat po dvojicu. Plan je bio da se objavljuju glasovi kako su pristizali na mail, ali s obzirom da nas je Zambata preduhitrio danas su na redu njegovi i Bracovi glasovi. Bratski početak.Prvo Braco:

1. mjesto – Frano Vićan — nisam ga puno cijenio prije nego je došao u Dubrovnik ali moram priznati od kada je u Juga brani nevjerojatno. Puno puta je spašavao klub i reprezentaciju, a u svome stilu je branio u 2008. godini. Uz to je kvalitetan čovjek i pravi primjer mladim igračima.
2. mjesto – Andro Bušlje — nezamjenjiv na poziciji beka u klubu i reprezentaciji. U obrani jedan od najboljih bekova svijeta, jedino šteta što više ne puca u napadu jer ima dobar šut. Također pravi profesionalac koji je odigrao dobru 2008. godinu. Evo veceras 3 gola u finalu kupa.
3. mjesto – Sandro Sukno — prvo sam bio stavio Boškovića, ali nakon današnjeg finala kupa sam shvatio da je on već sada bolji igrač od njega. Odlično pliva, ima super šut, u obrani je odličan kradljivac lopti, nikada ne forsira šut…

Što se tiče ostalih igrača Dobud je igrao dobro, ali stalno radi pizdarije pa ga nisam stavio na listu. Mladost je imala dobru sezonu  (prvaci, final four Eurolige), ali mislim da nitko ne zaslužuje mjesto u top 3. Jedino bih izdvojio trenera Bonačića bez kojega bi sigurno izgubili finale prvenstva i četvrtfinale Eurolige.

 
 
Zatim Zambata koji je to objavio u svojoj kolumni umjesto da je poslo mailom:

A sad glasovi za tri najbolja igrača: kao sto sam rekao to su po meni Dobud, Vićan, i Hinić.
Dobuda bih ipak stavio na prvo mjesto jer za razliku od golmana ipak sudjeluje i u napadu i u obrani, možda ne toliko zbog svoje izvedbe, koliko zbog borbenosti, htijenja i što se najviše trudio kad je bilo najveće sranje, a to je bilo u finalu PH. Kad se pokažu najveći, nego kad je frka, a on sigurno nije bježao od lopte kad je bilo stani pani, i nisu mu se tresle ruke kao većini. U zadnjoj utakmici kad su bili peterci utakmicu sam gledao s Milićem, koji se uhvatio za glavu kad je vidio da on puca peterac. Reko sam mu šta je tebi, Dobud će ga stavit! Kod takvih situacija nema više ko je bolji tehničar, ko bolje puca, ko đe igra, to postaje stvar psihe, a on tu ne pada što je jučer i pokazao, jer nije vratio Paškvalinu (Čvrga bi mu otkinuo glavu) i nije on baš toliko tanak u glavi, koliko neki žele prikazat pa čak i Rudić, jer on je već par godina bolji od Smodlake, a po meni i najbolji hrvatski sidrun. Zadnja suspenzija koju je dobio bila je bezveze, reko je treneru ti si smiješan, jer su na treningu radili nešto bezveze, vjerovatno je većina igrača mislila isto, ali nekad je bolje prešutat i odradit. On je vjerovatno još u fazi kad misli da je najbolji, najjači, najbrži, najljepši, itd., ali svakog prođe pa će i njega.
Da je ona godina kad je bilo SP, Vićan bi naravno bio najbolji, ali on ima jednu prednost pred Dobudom, a to je po meni da bi jedini u ovoj ekipi Juga mogao bit kapetan, a ne Bošković, jer Miho ima hrabrosti kao i Dobud, ali to nije dovoljno, uostalom Jug je izgubio naslov baš one godine kad je Fatović prestao igrat, a to nije slučajno, što naravno ne znači da bi ga osvojio da je kapetan bio Frano. O Vićanu ne bi puno objašnjavao, sve je jasno, izvuko Juga više puta prošle sezone, teško da mu se moze pronaći slaba utakmica.
Trećeg bi izdvojio Hinića iako on nije igrao finale PH, jer mislim da bi trebao među tri biti i jedan igrač Mladosti, ipak su zasluženo prvaci. Kad gledam sastav Mladosti, osim njega mogu biti Pavić i Vrdoljak, ali ipak mislim da je on taj koji će biti najveća opasnost za Jug u finalu PH, bez njega i s njim Mladost je ipak neka druga momčad. Jučer u finalu kupa, puno se mučio, trudio ali ga nije išlo. O njemu imam dojam da je u cijeloj karijeri mogao dati puno više, kao da se štedio na nekim utakmicama (ipak je stariji od Smodlake, ali ipak u ovom trenutku osjetno bolji). Hinića bih još svrstao među tri najbolja centra koja su igrala za Mladost, zajedno sa Milanovićem i Čomakidzeom, pritom mislim na ostvarenu karijeru, a ne igre u Mladosti, jer Hinić nikad prije nije igrao za Mladost.

Trenutačni poredak:

 
    Frano Vićan       8 bodova
    Nikša Dobud      5 bodova
    Andro Bušlje      3 boda
    Sandro Sukno    1 bod
    Igor Hinić          1 bod
 

2 komentara na “1. trofej Rudija Reša”

  1. Molimo da maknete seksisticke dijelove iz glasovanja.

    Zambata je napisao ” šta je tebi, Dobud će ga stavit!

  2. vidi ovog udruge dubrovcana. pa ovo je izbor dancara, a ti bi da maknemo seksisticke dijelove. koji si ti lik.