Partizan express!

Budva M:tel – Partizan Raiffeisen 3:9 (0:3,2:3,1:1,0:2)

    Partizan je uvjerljivo, bez imalo problema prošao Budvu. Na strani Partizana su bili i iskustvo i kvaliteta. Imali su dosta više raspoloženih pojedinaca.
    Budva je počela s Paskovićem i Antonijevićem lijevo, Tičić bek i srednji, desno Trbojević i Čirić, početni sidrun Peković. Partizan pak s Vujasinovićem, Gocićem, Prlainovićem, Pijetlovićem, Rađenom i Aleksićem.

     Partizan je otpočetka do kraja išao s čvrstom obranom. Pogotovo na centrima, gdje su skrivili  sve izbačaje osim možda dva. Igrača se jednostavno ne pušta, kontakt je stalan.
    Budvani su dosta brzo zarađivali igrače više. Partizanova obrana je blistala i u tom segmentu. Nije bilo ispadanja, igrali su relativno riskantno, izlazili su na vanjske. Budvani su rastezali krila, ali umjesto da vraćaju u sredinu, pucali su iz cimanja iz razmjerno zatvorenih krilnih pozicija. Obje prve prilike s više je upropastio Pasković, jednom stativa, drugi puta mu je ispala lopta. Potonji je bio osobito neraspoložen, kasnije je falio i peterac. Nije se istakao ni Antonijević (od 6 prvih obrana Sora 5 njemu, plus još 2 kasnije) koji dosta igra i ima ovlasti za šutiranje. Imao je par loših dodavanja, puno neopasnih udaraca. Prvi gol postiže iz igre Prlainović s lijevog vanjskog. Nije bila neka osobito izrađena situacija, tek početak rešetanja Šefika iz igre na zonsku obranu. U igru ulazi Franičević kojeg uzima Vujasinović, lagano mu uzima loptu, te u kontri postiže gol za 0-2, dijagonala pliska sa 6-7 metara. Uskoro Franičević dobiva izbačaj Aleksića bez lopte, Budvani pokušavaju s napadom 3-3, ali još jednom je neuspješan Pasković, pogađa prečku. U drugom pokušaju Soro brani s krila Daniloviću. Vujas je opet zapažen; uzima loptu na vanjskoj poziciji, Šefik brani Prlainoviću. U nastavku napada isti igrač uplivava i bježi Franičeviću te zabija sa stative za velikih 0-3, asist opet Vujas. S tim rezultatom završava prva četvrtina.
    Druga četvrtina donosi prividno uspostavljanje ravnoteže. Budvani pokušavaju na sve načine, spuštaju lopte centrima, koji sve teže imaju poziciju, ili pucaju iz faula. Soro je već sasvim razbranjen, briljira i Vujas s blokiranim šutem Daniloviću. Budva zabija iz četvrtog igrača više, opet s krila i to ne iz prve. Strijelac je Pasković, Soro je zaustavio, ali lopta od vratnice prolazi gol-crtu. Partizan brzo uzvraća – Pjetlović je superioran Tičiću, a gol postiže Gak s lijevog krila preko loše postavljenog Franičevića. Na 2-4 smanjuje Franičević koji je zabio s 2 metra nakon što je dobio izbačaj Rađena bez lopte. U tim trenutcima čini se da Budvani mogu rezultatski ugroziti Partizan; Korolija, drugi centar nešto slabije gradi poziciju. Antonijević bilježi treći neuspješan udarac; Soro lagano zaustavlja, a u nastavku akcije Korolija dobiva loptu s krila za peterac (beka je doveden Pasković). Treći put uspješan je Prlainović. Nakon još jednog neuspješnog napada domaćina, Pijetlović dovodi na beka opet Paskovića te lagano zabija iz igre s dva metra.
    Velikih je 2-6. Do poluvremena Franičević dobiva izbačaj bez lopte, ali Budvani su toliko grogirani da niti ne izrađuju priliku za udarac.
    U nastavku Soro bilježi još jednu obranu, šestu po redu, još jednom je neuspješan s 8 metara Antonijević. Franičević se trudi, često izmiče u krilo, ali i promašuje jednu dobru priliku  iskosa nakon što se oslobodio beka. Na 2-7 povisuje Prlainović sa srednjeg s dobri 7-8 metara nakon par cimanja. Budvani dobivaju (Peković) sedmog igrača više, ali isti igrač ometan pogađa prečku. Partizanovci osjećaju da je Šefik izvan forme, pucaju čak s 9 metara, ovaj put Ćuk u stativu. Na drugoj strani Tičić uplivava na 2 metra i zarađuje peterac, koji Paskoviću brani Soro. U nastavku akcije (korner) Budvani opet imaju igrača više, zarađuje Peković. Nakon TO, opet s krila puca Pasković, ali je blokiran. Partizanovci uspješno izlaze na vanjske čak i na 3-3 napad. Partizan u tim trenucima ima siguran rezultat, igraju staloženo obranu, tako da u napadu ne grade napade, više gledaju na semafor,  i čekaju kraj. Peković zarađuje još jedna izbačaj. Antonijević puca izvana na brzinu, ali Soro i to brani. U nastavku akcije neuspješan je, ovaj put od bloka i Trbojević. U slijedećem napadau Prlainović opet proplivava, ovaj put Pekoviću, i čini se iz laganog odgurivanja zabiva još jednom, svoj pet gol. Asist opet od Vujasa. Ogromnih je 2-8. Uspješne akcije se brzo izmjenjuju – Franičević se još jednom oslobađa, ali Soro brani udarac s tri metra. Budvani ne koriste ni desetog igrača više. Nekoliko sekunda prije kraja četvrtine Soro još jednom brani Tičiću.
    U zadnjoj četvrtini Budva igra presing. Nakon jedne uspješne obrane Trbojević zabija kontru 6 na 5 za 3-8. Nakon još jedne osvojene lopte, Antonijević je opet neuspješan, ovaj put puca preko gola sa 6 metara. Iz 11. prilike s igračem više, nakon TO Pasković puca s krila preko gola, nakon što su pokušali zbuniti partizanovce vračajući se u 4-2 nakon 3-3.
    Do kraja je još jednom bio neuspješan Antonijević, Sorova 11. obrana. Nije iskorišten ni dvanaesti igrač više. Pobjednik je opet Soro. Pokušao je Franičević sa stative.
    Do kraja, Milanović koristi dva TO u trenucima kad su ekipe izjednačene. Grogirane Budvane potaplja i Pjetlović iz igre, na presing obranu. Velikih je 3-9. Junaci su Soro s 13 obrana, te Prlainović s pet pogodaka. Budva je imala samo 4 izbačaja (jedan obostrani). Partizan po meni ne igra posebno drukčije nego lani. Čvrsto u obrani, pogotovo na centrima. S igračem manje se jako dobro brane. U napadu igraju raznovrsno, s nešto rizika  u dodavanjima i uplivavanjima. Centri i dalje uspjevavaju zabiti iz igre. Najvažniji igrači su im i dalje oni s najviše iskustva, mlađi pomažu. Budva slična kao i lani, muče se zabiti gol.

1. kolo Eurolige, grupa C
Budva M: TEL – Partizan Raiffeisen        3-9 (0-3, 2-3, 1-1, 0-2)
Budva: Šefik (6), Petković, Ćirić, Danilović, Ljubanović, Tičić, Pejaković, Pasković 1(0), Trbojević 1, Peković, Ivošević, Franičević 1, Antonijević. Trener: Veselin Krivokapić
Partizan: Soro (13), Ćuk, Rađen, Korolija, Aleksić, Pjetlović 2, Prlainović 5(1), Gocić, Avramović, S. Mitrović, Vujasinović 1, Gak 1, B. Mitrović. Trener: Igor Milanović.

Igrač više: Budva (0/3+2/3+0/4+0/2)= 2/12 (17%); Partizan (1/1+1/1+0/0+0/0)= 2/2 (100%)
Peterci: Budva 0/1, Partizan 1/1
Kontrafaulovi: Budva 0, Partizan 2
Obrane: Šefik (2+1+1+2)= 6/15 (40%); Soro (3+2+5+3)= 13/16 (81%)

Druga utakmica u grupi:
Honved – Olympiacos        12:10 (2:0, 3:5, 3:3, 4:2)

3 komentara na “Partizan express!”

  1. mislio sam da će ova utakmica bit unutar dva gola max. da će otprilike bit ovoliko golova u utakmici, ali drugačije raspoređenih, npr 5:7. ali s ovakvom realizacijom igrača više 2/12 nije ni moglo bolje.
    omjer igrača više 12 – 2 u nekoj ozbiljnoj utakmici, a ni govora o sucima. konačno da se i to dogodilo. očito zbog razlika u stilu igre

  2. Nisam gledao, ali cinjenica da su Trbojevic i Ciric poceli prije Danilovica govori mi da je zelja Krivokapica bila da se neutralise Prlainovic. Ne da nisu u tome uspjeli, vec je to mozda i najveci razlog poraza. Iz Partizanovih startnih 7 zakljucujem da im Vujas pocinje na nezgodnog vanjskog (jer je Radjen klasicni bek), a Gocic na krilo. Oba desnjaka.
    Promasen peterac i cak 10 situacija sa igracem vise, katastrofa. Uhvatio ih je Partizan na brzinu i lagano dobio i to budvane moze kostat prolaza. A solidna su ekipa.

  3. mislim da budvi paše poraz grka u budimpešti. partizan nema uopće lijevaka, ili ga nisu imali u ovoj utakmici. mislim da bi im to moglo pričinjat probleme u ozbiljnijim utakmicama. čudi me da nisu onda doveli vapenskog kad je pošo filipović.
    da, vujas je uglavnom igrao vanjskog, tek tu i tamo na beku. i rađen i aleksić su dobili po 3 izbačaja na bekovskoj poziciji, a i ćuk je izletio s 3 izbačaja