1. kolo Eurolige: Primorac – Panionios 10:6

 

    Branitelji naslova krenuli su na domaćem bazenu protiv najlakšeg protivnika u skupini. Grci su se prestavili kao iznimno disciplinirana ekipa. Sve napade su igrali na 30 sekundi i onda su išli udarci tek kad bi ostali suigrači zatvorili kontru ili bi lopta išla u kut terena. Očito su htjeli izgubit sa što manjom razlikom, a bit će zanimljivo vidjet kako će odigrat na domaćem bazenu. Ako budu igrali ovako pametno i disciplinirano, očekujem da bi svakako mogli dignut nekoj od ekipa bod(ove), možda čak Vasasu koji im dolazi u drugom kolu u Atenu.

    Prvi gol je pao tek nakon 4 minute igre. Azevedo je zabio s lijevog krila na prebačaj Kissa s desnog iz drugog igrača više. Slijedeći napad izjednačuje jedini “negrk” u ekipi, američki sidrun Hatch. Odlična šrauba sa dva metra. U zadnje dvije minute Kotorani zabijaju 3 gola, od čega 2 u zadnjih 25 sekundi. Trajković je zabio 2 – prvog s pozicije sidruna, a drugog sekundu prije isteka vremena sa stative s igračem više. Između je zabio Draško Brguljan iz polukontre 5 na 4. Radić je briljirao u prvoj četvrtini, sa obranjenim petercem i još dvije izvrsne obrane.
    Uslijedlia su dva uzastopna grčka gola i dolazak na 4:3. Prvo je zabio iskusni grčki reprezentativac Thomakos, lob s desnog vanjskog izravno iz faula. Inače Thomakos je glavni organizator igre Panionisa i gotovo svi napadi idu preko njega koji igra desnog vanjskog. Drugi zabija Mourikis, drugi (ili prvi) sidrun. Stigao je na dva metra nešto prije čuvara i dobro iskoristio poziciju. Zatim je Pavlović zabio dva gola u nizu. Prvog sa pozicije sidruna, a drugog sa prve stative na izvrsno dodavanje Kissa s igračem više. Zadnji gol prije poluvremena zabija Kapotsis, više nego sretno jer je njegov šut od bloka potpuno promijenio smijer i prevario Radića.
    Treću četvrtinu je otvorio Kiss, koji je do tada podijelio nekoliko izvrsnih asista, golom sa srednjeg vanjskog iz diosta velike udaljenosti, ali uz malu pomoć beka koji je ramenom podigao loptu nakoliko centimetara, točno toliko da prevari, inače vrlo dobrog golmana Flegkasa. Zatim jedina kontra Primorca koju su uspijeli „prodat“ Grcima jer je Hatch u prvoj sekundi nakon kornera napravio kontrafaul. Realizator Steinmetz na dodavanje Dr. Brguljana. Do kraja četvrtine smanjuje Mourikis sa stative s igračme više.

    I zadnja četvrtina je završila 2:1. Prvo zabija Steinmetz, šraubu uz malo sreće, od prečke u golmanova leđa pa u gol. Zatim lijep udarac Papadakganisa s igračem više sa lijevog krila. I za kraj kapetan Milić. Njegov karakteristični šut, bez izlaska iz vode, nakon jednog cima bomba u lijevi golmanov kantun.

    Suci su bili Taylan iz Turske i Vekerdy iz Rumunjske i nisu se baš iskazali. Imali su dosta krivih odluka. Trajkoviću su za 2:1 priznali gol iako su neposredno prije šraube već nešto zazviždali, pa zatim su sudili samo kontrafaul kad je Mourikis udario šakom preko vode Petrovića (a zamahno je iz pete, što se ono kaže, tako da se s vrha tribine moglo vidjet) koji je morao izać iz bazena na neko vrijeme. Barem  jedan put su trebali sudit peterac za Primorac, a i neki grčki kontrafaulovi (na vanjskim pozicijama) su bili u najmanju ruku upitni.

1. kolo Eurolige, grupa B
Primorac – Panionios    10:6 (4:1, 2:3, 2:1, 2:1)
Primorac: Radić (11), Dr. Brguljan 1, Drašković, Petrović, Trajković 2, Da. Brgulian, Kiss 1, Azevedo 1, Pavlović 2, Milosević, Steinmetz 2, Šetka, MiliĆ 1. Trener: Perović.
Panionios: Flegkas (11), Miralis, Mazis, Spyrou, Thomakos 1, Tzamantakis , Papadogkonas 1, Hatch 1, Mourikis 2, Katsaounis, Kapotsis 1. Trener: Voltirakis.

 

Igrač više: Primorac 4/7 (57%); Panionios 2/4 (50%)
Peterci: Primorac -, Panionios 0/1
Kontrafaulovi: Primorac 3, Panionios 8 (oba sidruna po 2, ostali na vanjskim pozicijama)

 
Druga utakmica u grupi B:

Vasas – Jug    11:8 (1:1; 5:2; 2:2; 3:3)

2 komentara na “1. kolo Eurolige: Primorac – Panionios 10:6”

  1. U Grckoj se uvijek igra na limitu brutality-ja, nasa iskustva sa gostovanja Patrasu i Etnikosu su polomljeni nosevi tada najboljim igracima! Lani su nam protiv Oly-ja (iako smo otputovali bez jedinog pravog golmana – Radica) u neizvjesnoj utakmici sudije jako lose sudile, iskljucili nam zbog prigovora Brguljana, kao i trenera…
    Mislim da tamo nijednoj ekipi nece bit’ lako. Njima ce bit’ satisfakcija nekome otkinuti koji bod.
    Kazu da nismo dobro igrali, ali sam ja razlikom na kraju prezadovoljan.
    Ova sezona ce za nas bit’ jako duga i interesantna, ovo sad mi djeluje smijesno za ono sto nas ceka u aprilu i maju. Zato mozda i ove jadranove neuspjehe ne shvatam tragicno.