Partizan na korak do Lige za prvaka

Partizan – Mladost 10:8 (2:1) (2:2) (3:3) (3:2)

Bazen: Banjica; Gledatelja: 300; Suci: Margeta, Stanojević;

Igrač Više: Partizan 4/8, Mladost 2/10; Dva igrača više: Mladost 0/1

Partizan: Rističević, Gielen 1, Mandić 1, Subotić 2, Repanović, Gogov, Jakšić 2, Manojlović 1, Lazić, Stojanović 3, Vučinić, Brakočević, Radojević.

Trener: Vujasinović

Mladost: Pavić, Bukić 2, Milaković 3, Lončar 1, Dašić 1, D. Živković, Capan, Buha, Pavičić, I. Živković, Vukičević 1, Bašić, Marcelić, Lozina.

Trener: Kobeščak

 

 

Kako se i očekivalo, mnogo tvrđa, i neizvesnija utakmica od one viđene u Zagrebu u prvome dijelu Triglav lige. Iako je gotovo svo vrijeme proteklo praktički u igri gol za gol, Partizan je stalno bio u vodstvu, došavši na +2 tek u zadnjoj minuti treće četvrtine. No i tu su prednost neiskusno izgubili kada je Subotić brzopleto šutirao, a Bukić loptu bačenu sa centra sproveo u gol na samome isteku četvrtine. U najavi utakmice Vujasinović je istakao da se najviše pribojava polukontri i brzih napada gostujućega tima, ali pored pomenute, Mladost je uspjela preko Milakovića i opet Bukića, iz takvih situacija zabijati golove, koristeći kašnjenje u obranu centra domaćih. Na drugoj strani, Zagrepčani su uspjeli izolirati Mandića, svodeći ga na isforsirane šuteve, no opet, raspoloženih za šuteve iz vana nije manjkalo u Partizanu na ovome susretu. Čak i u napadima sa igračem više, osim jedne akcije preko stative, domaći su zabijali sa vanjskih pozicija, očito koristeći puštanja i slabe blokove.

Na sličan način je i Mladost postizala golove, mada su, za razliku od Partizana, nešto više pokušavali i sa krilnih pozicija. Glavni problem gostiju je bio loš igrač više, a u trećoj četvrtini imali su čak napad u kome su redom isključivana 3 igrača Partizana, praktički cijeli napad sa 2 igrača više kojega nisu uspjeli realizirati. Lončar je uz jedan dati gol sa stative, u par navrata uspijevao pogoditi samo u golmana Rističevića, a slično su radili i Bukić i Bašić sa svojih pozicija.

Nakon svega, Mladost je sustigla dva razlike do kojeg je Partizan došao početkom zadnje četvrtine, tako da je dvije i pol minute do kraja bilo poravnano 8:8. No, ove večeri sjajni Stojanović koristi još jednom igrača više i dovodi ponovo domaće u vodstvo. Na minutu prije kraja, time out zove Kobeščak, no u napadu Mladosti Lončar gubi loptu, da bi Mandić konačno na samome kraju postigao gol za finalnih 10:8.

 

Moram priznati, zanimljivija i kvalitetnija utakmica no što sam se nadao. Naročito me je Partizan prijatno iznenadio, pokazujući da osim Mandića (koji naredne sezone odlazi u Recco po svoj prilici) i Subotića, ima još itekako aduta za vremena koja dolaze. Ovoga puta su se izdvojili Stojanović i Subotić, donekle i centar Manojlović. A ova utakmica je također i dobar pokazatelj što jedna ovakva liga može značiti za te mlade igrače. Mladost je opet, uz boljeg igrača više, mogla stići i do boljega rezultata, Milaković se nešto više izdvojio od ostalih, a Kobeščak je u zadnjoj četvrtini na golu dao šansu i Marceliću.