3. kolo Lige prvaka: U Gružu svi za Pava

 

Na rasporedu je treće kolo Lige prvaka. Prva je to u nizu utakmica u kojima će Jug u zapisniku moći imati samo 12 igrača zbog kazne Dobudu. U grupi A očekuju nas bar dvije neizvjesne utakmice, dok u grupi B 3 favorita na domaćim bazenima dočekuju na papiru slabije protivnike.

 

 

 

Nakon dva gostovanja na kojima je teškom mukom došao do pobjeda, Jug po prvi put ove sezone igra europsku utakmicu pred domaćom publikom. Osim sportskog karaktera utakmica ima u humanitarnu notu. Sav prihod od ulaznica, kako i donacija koje se prikupe tijekom utakmice biti će uplaćene na žiro račun Pava Hađije. Inače, svi koji su u mogućnosti i žele, mogu donaciju uplatiti i direktno na račun otvoren u OTP banci: HR0424070003102624715.

 

Galatasaray je na papiru jača momčad od Spandaua, a i Partizana. Najbolji igrač im je Mlađan Janović, 4 godine mlađi Nikolin brat. Spada u red nekoliko najboljih igrača lijeve strane uopće. Stigao iz Pro Recca. Tu je i odlični, drugi sidrun Srbije,  Slobodan Nikić koji za desetak dana puni 32 godine. Tu je i za vaterpolistu niski samo 180 cm, Vjekoslav Pasković. Omalen, ali odličan igrač. Vrhunski plivač,  vrlo važna uloga u svojedobnom pohodu matičnog Primorca na titulu prvaka Europe. Na golu je Miloš Šćepanović znan nam iz hercegnovskog Jadrana, kao i reprezentacije Crne Gore. Drugi sidrun je Nikola Vukčević, također svojedobno drugi sidrun Novljana koji je puno više obećavao, ali nesportski život ga je maknuo iz reprezentacije Crne Gore. Tu su još tri Srbina, Mihajlo Korolija te manje poznati Filip Kljajević i Srđan Aksentijević. Osim po 4 Crnogorca i Srbina preostalih 5 mjesta popunjavaju Turci.

Protiv Primorja doma igrali su al pari do kraja treće četvrtine kada je minutu prije isteka bilo 3:4. Rugu utakmicu, tj. prvo kolo u Beogradu nisu igrali jer je LEN pomakla utakmicu koja će se uskoro igrati pred praznim gledalištem.

 

Jug je prije par dana igrao protiv Vojvodine. Nisam vidio potrebni tonus u momčadi nakon što je kažnjen Dobud, nakon što se očekivala neka reakcija. Jest, može biti teško igrati protiv nedoraslog protivnika kakva je Vojvodina, ali svejedno nisam vidio pomake u ozbiljnosti. Odmarali su se i Bušlje, Bošković i Marković pa će oni možda donijeti tu dodatnu dozu intenziteta. Galatasaray je protivnik po mjeri u ovom trenutku.

Prijenos je na AreniSport 1

 

Pobjede Primorja i Szolnokija protiv Spandaua i Partizana ne dolaze u pitanje. Samo je pitanje koliko će razlike na kraju biti. Primjerice Mađari su u prošlom kolu u Berlinu slavili 10 razlike s tim da je na poluvremenu već bilo 9:2. Očekujem da je donja granica, tj. da će najmanje biti po 7 razlike. Nije nemoguće ni po 10-12.

Prijenos Primorja je na Htv 2.

 

Druga grupa nudi puno više neizvjesnosti. Brescia je obje utakmice do sada odigrala neriješeno. Ovaj put im stiže Eger koji je također uzeo bod u Barceloni u prvom kolu. Favoriti su Talijani predvođeni sa dva stranca Španjolcem Molinom i Francuzom Bodegasom. Ipak Eger sa tri Srbina (golman Mitrović, Miloš Ćuk i Vapenski) te Crnogorcem Čučkovićem uz Hosnyanszkog, Szivosa, Haraia i još niz vrlo dobrih Mađara može do bod(ov)a.

Radnički je nakon dva poraza domaćin Barceloneti. Repriza je to lanjskog finala. Doduše Barceloneta je u gotovo identičnom sastavu, samo im je otišao Marko Petković i to baš u Radnički. Momčad iz Kragujevca ostala je bez dosta igrača, ali su opet složili dobru momčad. Moraju do pobjede ako misle ostati u borbi za dva mjesta koja vode na final6.

 

Jedina utakmica koja se igra u četvrtak ona je u Soriju između Pro Recca i Olympiakosa. Grci su na odličnu momčad doveli Rađena. Lani su odlično parirali Reccu u Italiji, ali ove godine Volpi je opet okupio zvjezdanu momčad. Tu su opet Pijetlović, Filipović, Prlainović, Ivović, tu je i Joković. Tu su i brojni odlični Talijani: Tempesti, Figlioli, Giorgetti, Felugo, Aicardi...

 

Srijeda

16.30: VK Radnički –C.N. Atletic-Barceloneta
18.50: Primorje EB –Spandau 04
19.00: Jug CO – Galatasaray
19.00: Szolnoki – Partizan Raiffeisen
20.30: A.N. Brescia – ZF-Eger

Četvrtak

19.00: Pro Recco – Olympiakos