Partizan sa +4 u Bresciu

Partizan Raiffeisen – AN Brescia SSD ARL 9:5 (2:0) (3:0) (1:2) (3:3)

Bazen: Banjica; Gledatelja: 800; Suci: Koryzna (POL), Borrel (ESP)
Igrač više: Partizan 9/4, Brescia 7/0

Partizan: Soro, Matović, Mandić 1, Obradović, Subotić 2, Rackov, Ćuk, Dedović 2, Čučković, Mitrović 2, Basara, Jokić, Vukićević 2
Trener: Vujasinović

Brescia: De Lungo, Valentino, Presciutti, Legrenzi, Lončar 2, Calcaterra 1, Mammarella, Nora, Binchi, Elez 1, Giorgi 1, Fiorentini, Moratti
Trener: Bovo

 

Solidnu zalihu napravila je ekipa Partizana pred revanš u Italiji, prvenstveno zahvaljujući potpunoj dominaciji u prve dvije četvrtine, kada je napad Brescie potpuno zaustavljen i napravljena razlika od 5 golova. U nastavku nije toliko popustila ni obrana domaćih, koliko su gosti uspijevali iskoristiti i najmanji sekund nepažnje Beograđana. Partizan je, za razliku od nekih ranijih ovosezonskih utakmica, poboljšao igru sa igračem više, dok je Brescia katastrofalno odigrala u tom segmentu, te na kraju mora bit i zadovoljna postignutim rezultatom. Također, opet je Partizan igrao sa jednim pravim sidrunom u postavi, dok su se, kao i ranije, na ovoj poziciji pojavljivali Jokić, Matović i Mandić.

Najprije su zaprijetili gosti, udarac Presciuttija pogađa prečku a zatim Jokić pravi izbačaj na Lončaru, koji ga ne realizira slabim šutem sa stative. Mitrović dijagonalom, preko bloka, sa lijevog vanjskog, dovodi domaće u vodstvo od 1:0, nakon 2 minute igre. Ljevoruki Nora pokušava sa desnoga krila, no preslabo za Sora. Na drugoj strani Vukićević opucava posle faula, ali iz 5 metara, Lončaru je suđen kontrafaul, a Ćuku ispada lopta kod napada domaćih. Slijedi još jedan igrač više za Bresciu, koga iz dva puta ne koristi Fiorentini, domaći slabo dodaju ka centru Vukićeviću, a Fiorentini još jednom opucava preko gola sa lijevog vanjskog. Ovaj igrač pravi i prvi izbačaj za svoj tim (na Vukićeviću), a Subotić sa srednjeg vanjskog donosi 2:0 za Partizan, na dvije minute do kraja prve četvrtine. Do njenog isteka i na Calcaterri je napravljen izbačaj, ali udarac Presciuttija sa lijevoga krila brani Soro.

Nastavak najprije donosi neiskorištenoga igrača više domaćih, Čučković je slab sa stative, dok gosti i dalje pokušavaju na 2 metra ka odlično čuvanom Lončaru, koji ili gubi loptu, ili pravi kontrafaule. Potom i često viđena akcija Partizana, kada Mitrović uplivava na 2 metra i uz asistenciju Dedovića donosi domaćima 3:0 nakon dvije minute igre u drugoj četvrtini. Brescia pokušava iz vana, Elez preko gola, zatim Nora sa desnoga krila (Soro brani), Rackovu brani De Lungo, nekoliko kontrafaula na obje strane, a zatim opet izbačaj na Lončaru. Nakon time outa koji zova Bova, slijedi akcija u kojoj Mammarella asistira Fiorentiniu na prvu stativu, ali ovaj pogađa samo okvir gola. Partizan dobija u plivanju igrača više, onda i Vujasinović uzima time out, a Dedović dijagonalom sa desnoga krila povećava vodstvo domaćih na 4:0. Brescia gubi loptu nakon što je ispušta Fiorentini, a potom još jedan igrač više za Beograđane (Binchi na Vukićeviću), da bi Subotić sa lijevoga krila zabio pored Giorgija, u bližu ugao, 5:0 na minutu do kraja druge četvrtine. Gosti nemaju akciju i okončavaju napad bez šuta, na drugoj strani greše Jokić i Subotić, a do polovice Presciutti pokušava iz velike daljine, ali Soro odbija loptu u korner.

U nastavku najzad se budi i napad Brescie, ponajprije Lončar. Nakon kontrafaula Vukićevića, kontra u kojoj Giorgi asistira Lončaru za 5:1. Domaći greše u napadu, Lončar se još jednom izborio za poziciju pored Obradovića, ali njegov šut zaustavlja Soro. Jokić je slab u pokušaju sa sidra pored Binchija, na Lončaru je još jedan izbačaj, a njegov i šut Presiuttija ponovo brani golman domaćih. Minutu kasnije ipak zabija Lončar, šraubom pored Matovića, za 5:2, nakon 3 minute igre u trećoj četvrtini. Partizan ne koristi igrača više koga je napravio Giorgi na Vukićeviću, brzopletim šutom Mitrovića koga zaustavlja De Lungo, potom Mitrović u plivanju dobija izbačaj, ali gosti ne koriste ni šestoga igrača više da potpuno smanje prednost Partizana (bez akcije i šuta). Potom Čučković uplivava na 2 metra i dobija igrača više, a njegov šut sa desnoga krila brani golman Brescie, kao i Soro Nori u sljedećem napadu gostiju. Dedović dijagonalom, sa desnog vanjskog, pored Lončara, vraća +4 za Partizan, 6:2, na minutu i pol do isteka 3. četvrtine. Gosti su još jednom slabi u pokušaju dodavanja na 2 metra, Mandić pravi kontrafaul a Presciutti loše opucava sa desnog vanjskog.

Početkom zadnje četvrtine na sidru je kod Brescie ponovo četrdesetjednogodišnji Calcaterra, ali u 2 napada mu Čučković uzima loptu, na drugoj strani, Subotić okreće Georgia i dobija igrača više, no Mandić sa desnog krila pogađa prečku. Brescia još jedan napad završava slabim šutem na isteku napada, a zatim Fiorentini dobija izbačaj bacajući loptu nakon faula. Vujasinović uzima time out, a Vukićević sa stative na asist Mitrovića donosi ponovo +5 za Partizan, 7:2, na 5 minuta do kraja utakmice. Slijedi napad gostiju u kome Lončaru brani Soro, lopta pada gotovo na gol out liniju na metar od stative koju zatvara Soro, kupi je Giorgi i šraubom šalje dijagonalu u mrežu, majstorski potez, uz malo sreće, kako god, krasan gol za 7:3 polovicom zadnje četvrtine. Odmah potom još jedan izbačaj gostima na Vukićeviću, koji još jednom realizira sa stative uz asistenciju Dedovića sa spoljne pozicije, 8:3. Gosti najzad zabijaju i sa vanjske pozicije, Elez pušten sa srednjeg, 8:4, na 3 minute do kraja. Partizan gubi loptu u napadu, Nora pogađa stativu, potom pokušava iz faula, ali i iz 5 metara. Minutu i 50 do kraja, Mandić sa desnog vanjskog zabija pored loše postavljenog De Lunga za 9:4. Brescia ne uspijeva ni sedmi put sa igračem više, brzopletom akcijom, Ćuk na isteku napada pokušava iz vana, a nakon toga trener gostiju zove drugi time out. U napadu koji slijedi, lopta dolazi do Calcaterre koji pored 3 igrača Partizana, šraubom pogađa za konačnih 9:5. Do kraja još samo napad domaćih u kome izbačaje dobijaju Binchi i Vukićević, ali rezultat se ne mijenja.

 

Na kraju, po igri koju su prikazali, rezultatom svakako mogu biti zadovoljniji gosti. Gotovo bezopasni sa vanjskih pozicija, bez iskorištenog igrača više, sa nekoliko golova postignitih zahvaljujući padu koncentracije obrane domaćih, minus od četiri gola nije toliko loš. U Partizanu žale što nakon prve dvije četvrtine nisu potpuno dotukli protivnika, no, kao što sami rekoše, da im je neko ponudio 4 razlike prije utakmice, objeručke bi prihvatili. Kod domaćih najistaknutiji svakako sidrun Vukićević, ali i Soro. Mitrović i Dedović također, golovima i asistencijama. Kod gostiju se najviše trudio Lončar. Ako se u obzir uzmu i godine, pa i jedan gol od svega 5 postignutih, zadovoljio još i Calcaterra, svi ostali mnogo slabiji, ponajprije talijanski reprezentativci Presciutti i Fiorentini.

2 komentara na “Partizan sa +4 u Bresciu”

  1. što ti je trener, iza oba time outa ekipa mu je realizirala igrača više. očekivano malo golova, još je skoro pola palo u zadnjoj četvrtini. mislio sam da će zvezda dobit sa 3-4, a partizan sa 2 razlike najviše.

    prvu prepreku za final4 na domaćem bazenu su riješili.

    1. da, tako je bilo ovoga puta sa time outima i igracem vise. ranije im je ove sezone u euroligi igrac vise uglavnom slabo isao, posebice nakon time outa 😉 mene je posebice iznenadila zvezda, nakon debakla protivu juga (hajde tu nisu kompletni bili niti im je nesto mijenjalo u poretku), ali narocito nakon poraza od partizana, mislio sam da ni protiv egera nece dobro proc.