Turnir povodom Jerrijevog 100-tog rođendana

 

Gospar Jerko, odnosno Jerry (ako čitamo američku putovnicu) Kovač ponosni član naše Udruge, danas slavi 100-ti rođendan. Tim povodom Bridge klub Dubrovnik i Hrvatski bridž savez organiziraju bridž turnir za najstarijeg hrvatskog aktivnog igrača bridža. Turnir će se držati u Hotelu Importanne Resort u Dubrovniku u subotu 16.3.2013.

 

Jerko Kovač je jedan od najstarijih aktivnih igrača bridža na svijetu. Osnivač je Bridge kluba Dubrovnik. Rođen je 12.3.1913. u Posušju, a u Sarajevu i Dubrovniku je izučio urarski zanat. Imao je radnju na Sušaku, za vrijeme drugog svjetskog rata otišao je u Zagreb, a nakon rata je preko Italije došao u SAD. Živio je i radio u Los Angelesu gdje se nastavio baviti poslom i igrati bridge preko pola stoljeća. Danas pola godine živi u SAD, a pola godine u Dubrovniku. I danas redovno nastupa na turnirima u Dubrovniku i član je tima koji nastupa u bridge ligi i kupu.

Na turnir dolaze igrači iz cijele Hrvatske, a dolazak su potvrdili predsjednik Europske Bridge Federacije Yves Aubrey te predsjednik Hrvatskog bridž saveza Jurica Carić.

Raspored turnira je:

1645 Zaključenje prijava
1700 Početak igre
2000 Cocktail i dodjela nagrada