Playoff: Square protiv najbližih susjeda

U subotu, 02.05.2015, kreće play-off za malonogometnog prvaka Hrvatske. Nastup je osiguralo šest ekipa, od čega je čak pet ekipa iz Dalmacije. Dvije najbolje iz regularnog dijela prvenstva, Nacional i Split imaju direktan nastup u polufinalu. Oni su i glavni favoriti za prvaka.

 

Odmah iza njih je druga skupina favorita, MNK Novo Vrijeme iz Makarske i MNK Square iz Dubrovnika. No, obje te ekipe moraju proći četvrtfinalne oglede, također protiv ekipa iz Dalmacije. Novo vrijeme igra protiv Murtera, protiv njih su dobili obje utakmice u prvenstvu, a također su i u Kupu bili bolji. Sve osim prolaska Makarana bi bilo veliko iznenađenje. Očekujem čak prolaz u dvije utakmice.

Skver igra četvrtfinale protiv najbližih susjeda, Vrgorca. Skver poput Makarana također u međusobnim susretima ima obje pobjede u prvenstvu. Vrgorac je jako loše počeo sezonu, nakon prvog dijela predviđala mu se borba za opstanak, ali ta ekipa je po meni prejaka da bi bila tako nisko. To su pokazali u drugom dijelu prvenstva i digli su se na tablici i na kraju su osvojili peto mjesto, a samim tim i nastup u play-offu za prvaka.

U drugom dijelu prvenstva gledali smo ove dvije ekipe u Gospinu polju i Skver je teško, ali zasluženo pobijedio 2:1. Gosti dolaze u punom sastavu i probat će iznenaditi. Skveru se vraća jako bitna karika, Daničić, ali nije sigurno hoće li nastupiti Jurić, a to je ipak dosta nezgodan izostanak.

Obje ekipe gaje sličan stil igre, dosta igraju fizički na tijelo i očekuje se prava tvrda utakmica. Gotovo sam siguran da će se domaćin postaviti dobro i osigurati dobar posjed, a samim tim i inicijativu što je jedan od glavnih putova do pobjede u eliminacijskim utakmicama. Ovakvi susreti nose i dosta nervoze, ali nadam se da Skver neće pokleknuti u tim situacijama. Svakako očekujem da se neće ponavljati onakve pojedinačne greške kao protiv Nacionala u Kupu ili u domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv Splita. Nema potrebe za žurbom, play-off utakmice ne opraštaju greške. Dvorana će biti puna, podrška će biti sjajna i vjerujem da će Skver ostvariti bitnu pobjedu na početku play-offa. Plasman u polufinale ostvarit će ekipa koja prva ostvari dvije pobjede.

 

Utakmica počinje u subotu, 02.05. u 19:00 sati. Bit će to sjajno popodne, u 17:00 Jug na bazenu igra protiv Spandau 04 zadnje kolo Lige Prvaka.