POCKET ROCKETS – NEDJELJOM U 9 8:3

 

    Nije bilo nedjeljom u 9 nego nedjeljom u 5. Utakmica koja je krojila sudbinu Pocketsima – pobjeda je značila slavu i polufinale, a poraz  bi značio debakl i kraj jedne generacije. Inače, znamo svi da su najteže te utakmice već unapred dobivene na papiru.

     Ekipa Nedjeljom u 9, logično, najbolje igra nedjeljom i to je bila njihova velika prednost. Dečki su se spustili ravno s livade i roštilja s namjerom da namuče velikog favorita. Ni Pocketsi se nisu spustili u vodu sa zagrijavanja naprimjer, nego također ravno iz birtije sa sučevim zviždukom.

     I to se vrlo brzo vidjelo. Redale su se šanse s obje strane, ali nezagrijane ruke nisu slušale…Lopte su letjele na sve strane, rezervni igrači su redali kilometre dok su ih sakupljali iza golova, a golmani su pobirali slavu. Ponovno je zasjala najsjajnija zvijezda prvog dana Antony Pozojević, koji je bio nesavladiv. Jedini gol koji je primio u uvodnom dijelu utakmice bio je jedan sjajan felš lob, na kojeg Antony nije niti reagirao uz riječi kako ne želi kvarit tako sjajan udarac?! Fair Play i umjetnost iznad svega! Da citiram Bauera; “Najbolji igrač među novinarima” Jelenek odigrao je u skladu s renomeom, širio je mirnoću terenom (nije plivao da bi bio što mirniji). Odsutnog Šekeriju na 2 metra je zamjenio nezadrživi Romac kojeg je samo puka nesreća odvojila od borbe za najboljeg strijelca turnira. Ali još stigne, ako u 2 tekme zabije 20-ak golova…Jedina ekipa koja ima više ljevaka od Pocketsa je mađarska reprezentacija, pa je i to bio dio taktike…Sović i Gilić hranili su ekipu asistencijama.
     U sjećanju je ostala i majstorska igra “INDIJANCA” Plave 10-etke koji je ne samo ostao u napadu nego i skoro potonuo na dno Jaruna, ali to se pokazalo sjajnim potezom, nitko iz neiskusne ekipe Nedjeljom u 9 nije primjetio indijanca. Kakav je to osjećaj za igru, upravo taj napad Antony je obranio i bacio loptu u kontru. Plava 10-etka se svom snagom, brzinom Ivana Sukna, torpedirao onih 1 metar kolko je bio od gola. I onda predah na lopti…pa zamah prvi…zamah drugi…golman pada…padaju mu ruke…jedino iznad vode je još golmanova glava…I pogađate !! Pljas ravno  u glavu. Na sreću, lopta se odbija nazad igraču na ruku, I dribbling lijevo, dribbling desno, pirueta, okret…golmanu ovaj puta nema ni glave više vani i zadnjim atomima snage – GOL. E da je Danijel Varga imao toliko vremena u Finalu  Melburna nebi Hrvatska bila prvak svijeta. Nakon tog gola bio je potreban sudački time-out da lječničke ekipe izvuku golmana i igrača s dna Jaruna.  
     Slijede veliki okršaji u polufinalu; Prošlogodišnji finale Chuck – Mališani, i Pockets – Enver…taj susret biti će zanimljiv ne samo zbog kvalitete, nego i zbog toga što obje ekipe su sastavljene od igrača ZPK. Pockets većinom od igrača koji su bili u klubu prije 10-ak godina, koji su klub izdigli iz ponora 3 lige, i koje su školovali bazeni po Filip i Jakovu, Biogradu, Primoštenu, Tisnom…igrači koji su majstori  “divljeg, uličnog” vaterpola.
     A Enver sastavljaju većinom igrači koji su prošle godine igrali 1.B ligu za ZPK (uz pojačanja nekih renomiranih internacionalaca), i koji su slika kluba, ali i vaterpola danas… Surova snaga i plivanje, protiv vica, umjetnosti i neplivanja…sadašnjost protiv prošlosti, Zduna protiv Antonya golmani koji zabijaju golove s centra ili preko cijelog terena…Skorup protiv Kitlera…BIĆE SPEKTAKL, a pobjednik je neizvjestan (sve do početka utakmice :smile:)!!
 

     I tako, ekipa Pocketsa se prošetala kroz skupinu i ponovila prošlogodišnji rezultat. To je i bio uvijet sponzora i navijača. U kuloarima se spominje da zbog ovog uspjeha klub kupuje bogati RUS, kum Romana Abramovića, inače strastveni pokeraš,  koji je najavio velika ulaganja u momčad. Navodno je i Šapić  izrazio želju da zaigra u Pocketsima sada kad je slobodan igrač (inače je u dobrim odnosima s Rusima). Neki igrači traže povećanje plaće, nekima ističu ugovori… Biće zanimljiv prijelazni rok.    

Aco je viđen na tribinama, a i prije tekme je bio na piću s igračima Pocketsa…znači li to nešto???

P.S. DEMANTIJ ZA KRAJ

     Navodno se Bauer u SN sprema objaviti priču kako je IVOVIĆ spreman prekinuti karijeru da bi potpisao za Pocketse. Oštro demantiramo takve insinuacije, jer za slijedeću sezonu već smo potpisali isti profil igrača Skorupa iz Envera i Ivović nam nije potreban. Zbog toga i Skorup preskače subotnje polufinale jer ima tu klauzulu u predugovoru da ne smije igrati protiv Pocketsa.

Jedan komentar na “POCKET ROCKETS – NEDJELJOM U 9 8:3”

  1. je li ovaj demantij parodija na bauerovo pisanje kako će bošković sigurno u pro recco, pa dva dana poslije kako će sigurno u savonu 😉 na kraju je propustio prokomentirat njegov odlazak u vasas 🙂