6. kolo JVL-a u znaku velikog derbija

 

Osim velikog derbija Primorja i Juga koji je zaslužio izdvojenu najavu, u 6. kolu Jadranske lige igraju se slijedeće utakmice:

 

Medveščak – Budva M:tel

Primorac – Mornar BS

Jadran St – Mladost

Triglav – Jadran HN

Šibenik – POŠK.

 

 

Derbi ostatka lige j u zagrtebu gdje se sureću treći medveščak i četvrta Budva. Gosti su od prvog izdanja Jadranske lige najčudljivija momčad. I kad su imali po 5-6 reprezentativaca nisu ostvarivali rezultate koje su trebali. I sada u općoj neimaštini imaju kostur starijih igrača sa reputacijom: Vukčević, Drašković, Tičić pa i Crepulja. Potonji još nije zaigrao ove godine, a i Tičić je češće ozlijeđen, nego što igra. A i to što je odigrao vidjelo se da nije spreman. Doveli su i tri stranca upitne kvalitete. Ali za sada su četvrti uz samo jedan kiks, domaći remi sa Primorcem. Medveščak je do sada dobro igrao, a ova utakmica bi ih mogla pogurati u definitivnu borbu za final4. Ako osvoje nova 3 boda dobiti će i drugog direktnog rivala za 4. mjesto nakon Mornara.

 

Za Primorac veliki poznavatelj Kotorskih prilika Cattaro kaže da bi trebali doma najmanje namučiti svakog protivnika osim vodećeg dvojca, unatoč prosjeku momčadi od samo 19 godina. Doduše u utakmicu sa Mornarom ulaze dosta hendikepirani. Kapetan Gopčević je u prošloj utakmici napravio brutaliti (tek je to ii omogućilo odvajanje i pobjedu Medveščaka u posljednjoj četvrtini) pa je kažnjen jednu utakmicu. Upitni su i Popović i Marković koji su uz golmana Kralja i kažnjenog kapetana nositelji igre domaćina. Mornar je doživio još jedan poraz, ovaj put u kupu od Jadrana i tako nastavio niz osjetno lošijih igara i rezultat u odnosu na lani. Očito je odlazak Bijača dosta poremetio njihovu ekipu, tako da nisu ni blizu vlastitih i inih očekivanja tako da im je i samopouzdanje sigurno udrmano. Otišli su već danas (petak) na put prema Kotoru, tako da ovoj utakmici prilaze s dodatnim oprezom.

 

Mladost gostuje kod splitskog Jadrana koji igra na mahove. Neke utakmice su jako loši, poput prošlog gostovanja u Budvi, a neke su dobri poput pobjede u kupu, pa i u porazu u Dubrovniku. Dvije su utakmice od gradskih rivala izgubili sa po 1 razlike i dalje se na nula bodova. Vidjet ćemo hoće li se nositi sa Mladostašima u koje je na početku sezone prešao i njihov sidrun Divković, ali teško će se maknut sa dna u ovoj utakmici.

 

Novljani gostuju u Sloveniji. Da im Radović i dalje nije ozlijeđen bio bi poprilično siguran u gostujuće slavlje, ovako ne bi bilo preveliko iznenađenje ni da Triglav upiše prvi bod ili bodove. I na kraju gostovanje POŠK-a kod možda i najlošije momčadi lige Šibenika. Sve osim nova 3 boda OVK-ovaca bilo bi veliko iznenađenje.