Barceloneta uplivavanjima do Final8-a

Barceloneta – Dynamo 13:9 (4:2) (2:4) (5:1) (2:2)

 

Suci: Achladiotis (GRE), Colombo (ITA)

Igrač više: Barceloneta 1/9, Dynamo 2/5

Dva igrača više: Barceloneta 0/1, Dynamo 1/1

Peterci: Barceloneta 2/2, Dynamo 2/2

 

Barceloneta: Lopez, Famera 2, Granados (1/1), Munarriz 3 (1/1), Vrlić 1, P.Linares, Prieto 1, Fernandez  2, Tahull, Perrone 2, Mallarach 1, Biel, M.Linares. Trener: J.Martin

Dynamo: Statsenko, Subotić 4, Koptsev, Suchkov, Latypov, Pijetlović, Bychkov 1, Nagaev 1, Rađen, Kholod (2/2), Lisunov 1, Shepelev, Ivanov. Trener: M.Zakirov

 

 

Utakmica značajna za oba kluba u konačnom raspletu poretka skupine A i borbi za mjesta na F8. Iako favoriti, domaći su trebali bodove za potvrdu odlaska na finalni turnir dok je Dinamo još imao kakve takve šanse a koje bi pobjedom u ovom meču značajno porasle. Utakmica je imala dosta čudan tok, u prvoj četvrtini su domaći izgledali dosta ubedljivije, brzo stigli do 3 razlike a onda je usledio potpuni preokret i serija od 5:0 Dinama da bi sve postignuto upropastili sa 2 primljena gola u zadnjih 30 sekundi druge četvrtine i potpuni krah u nastavku. Barceloneta jako loša  sa igračem više, tek iz sedmoga puta uspjeli su realizirati (taj jedini gol) uz to ne iskoristivši jednom i dva igrača viška, no ključ ove na kraju ubjedljive pobjede bile su kontre za koje gosti nisu imali rješenja. Na kraju druge četvrtine domaći su tako došli do poravnanja a na kraju treće, opet uz dva gola u posljednjih 40 sekundi, i do 4 razlike. Fizička nespremnost ruskoga prvaka, ili samo neshvatljivi pad koncentracije u ovim trenutcima i dalje je ono što ih odvaja od ozbiljnijih ekipa. Također još jedan segment, koji su domaći dobro koristili a za koji gosti nisu imali odgovor jesu i uplivavanja Perronea po krilu (i jednom i drugom), Famere isto tako, što je sveukupno nadomjestilo Barceloneti onoga lošeg igrača više te donjelo „čak“ 10 golova iz igre. Odličnih 7 minuta druge četvrtine daleko je bilo od dovoljnog za povoljniji rezultata moskovskom timu.

 

Prva tri gola Barceloneta je postigla sa desnoga vanjskog, Mallarach najprije uz slabu intervenciju Statsenka, potom Fernandez i Munarriz kojima je ostavljeno mnogo prostora za šuteve. U međuvremenu su gosti stigli do gola iz peterca koga realizira Kholod a domaći do svoga četvrtoga gola stižu također iz penala (Munarriz) nakon što ga je zaradio Perrone uplivavši po ljevoj strani. Barceloneta ne koristi dva igrača više, Nagaev kontru u kojoj su ga nakon dugog plivanja ipak sustigli i omeli u boljem šutu, Dinamo također igrača više kod koga Pijetlović pogađa Lopeza da bi kod dva igrača više Nagaev sa desnoga krila smanjio na 4:2 te još jednom neiskorištenu brojčanu prednost domaćih koji su zaustavljeni blokom. Početkom druge četvrtine gosti za minutu i pol dolaze do poravnanja, Subotić pogađa sa igračem više potom Lisunov nakon što se odvaja od Prieta i dobija asist Koptseva. Barceloneta još jednom ne koristi igrača više a Subotić koristi kašnjenje Perronea za još jedan gol i vodstvo gostiju od 4:5 nakon tri minute igre u drugoj četvrtini. Domaći i dalje ne mogu do gola sa igračem više (loša akcija na stativu) a gosti dolaze do petoga gola u nizu preko Bytchkova koji duplira na 2 metra uz asistenciju Latipova i prednost od dva gola. Time out koji zove Martin ne donosi poboljšanje igre domaćih, još dva puta ne koriste igrača više, Fernandezu brani Statsenko a drugi puta greše u dodavanju i gube loptu a gosti kod svoga pogađaju samo prečku (Bytchkov). Ipak, u tridesetak sekundi do poluvremena domaći stižu do poravnanja, Pijetlović nakon izbačaja i protesta „poklanja“ peterac protivniku koga realizira Granados a onda nakon kontrafaula sviranog Dinamu slijedi kontra 4 na 2 iz koje u bukvalno posljednjoj sekundi pogađa Fernandez za 6:6.

U prve tri minute nastavka nema golova, gledamo neprecizne šuteve i obrane golmana da bi Vrlić pored Suchkova najzad ponovo donio vodstvo domaćima. Barceloneta ne koristi i šestoga igrača više (obrana šuta Munarriza) ali zato Perone uspijeva po desnoj strani pored Pijetlovića zabiti za 8:6. Dinamo isto ne realizira igrača više, Latipov najprija dobija korner a potom Pijetlović maši šraubom. Barceloneta najzad sa igračem više, uz time out (Famera sa stative) odlazi na +3 ali Kholod iz još jednog peterca (Perrone na Lisunovu) smanjuje na 9:7. Nakon kontrafaula Vrlića, Rađen loše šutira u polukontri te slijedi kontra 3 na 2 iz koje je siguran Munarriz, potom još jedna izgubljena lopta gostiju i bacanje Lopeza preko celoga terena za Prieta i 11:7 na kraju treće četvrtine.

Do kraja, gosti nemaju više snage za preokret, na gol Dinama staje Ivanov ali ni to ne donosi ništa novoga jer teško da je Statstenko bio najslabija točka u ruskoj ekipi. Perrone još jednom uplivava po desnoj strani i zabija uz asistenciju Fernandeza, Subotić jedini šuterski raspoložen kod gostiju smanjuje na 12:8, Barceloneta nastavlja loše sa igračem više (još 2 put) ali ni Dinamo ne uspijeva šutevima Nagaeva i Subotića te Famera uplivavanjem donosi 13:8 na dvije minute do kraja a Subotić postavlja konačni rezultat svojim četvrtim golom (igrač više) 13:9.