Dobudov povratak sa stilom

FTC – Pro Recco 7:13 (4:4) (1:5) (0:1) (2:3)

 

Suci: Stavridis (GRE), Voevodin (RUS)

Igrač više: FTC 7/13, Pro Recco 7/9

Peterci: FTC 0/1, Pro Recco 1/ 2

 

FTC: Gardonyi, Sedlmayer 1, Kallay 1, Pohl, Vamos 1, Nemet, Nikić, Jakšić, Younger 1, Varga 1 (0/1), Jansik 2, Gor Nagy, Vogel. Trener: Z.Varga

Pro Recco: Massaro, Di Fulvio, Mandić 2, Bukić, Renzuto, Velotto 1, Dobud 2, Echenique 1, Figari 1, Filipović 2 (1/ 2), Ivović 2, Kayes 2, Bijač. Trener: R.Rudić

 

Možda je mađarski prvak očekivao nešto opuštenije izdanje Recca i tu tražio šansu doći do novih bodova, koji mu istina nisu bili ni toliko presudni nakon poraza Dinama u Barceloni. Možda je tako i izgledalo nakon 4:1 u prvih 6 i pol minuta igre, no, stvari su brzo postavljene na svoje mjesto. Točno da je ova utakmica gostima bila manje bitna ali barem jedan igrač je imao veliki motiv a ljubitelji vaterpola znatiželju vidjet ponovo Nikšu Dobuda u bazenu nako 4 godine suspenzije. I odmah ću istaknut, barem u ovoj utakmici je izgledalo, kao da nije ni prestajao igrat! 2 gola, jedna asistencija, izboreni peterac i igrači više, odlična fizička sprema, više no ubjedljiv povratak.

 

Krenulo je dosta efikasno u prvoj četvrtini, Varga kod igrača više brzo realizira za 1:0, Velotto uplivavanjem uz asistenciju Filipovića poravnava. FTC nastavlja efikasno kod igrača više te preko Sedlmayera (desno krilo), Youngera sa ljevog vanjskog i Kallaya sa desnog dolazi do 4:1. U ovim trenutcima je preopušteno delovao talijanski prvak ali se mora priznati da su domaći brzo i precizno odigrali te napade. No, gosti u samo dvije i pol minute uspijevaju doći do 3 gola i poravnanja. Najprije je Bukić asistirao Ivoviću koji uplivava po desnoj strani, potom je i Recco je nepogriješiv sa igračem više, prvo Mandić a potom i Dobud na još jednu asistenciju Bukića te je na kraju četvrtine 4:4. Nisu mogli nastavit domaći istom efikasnošću u nastavku, uz znatno pribraniju obranu Recca tek su jedan gol uspijeli postići u naredne dve četvrtine dok Recco nastavlja još efikasnije u drugoj. Velotto nakon još jednog uplivavanja zarađuje peterac koga Vogel brani Filipoviću, Sedlmayer sa ljevoga krila pogađa stativu a Ivović kod igrača više donosi prvo vodstvo gostima. FTC ne uspije zadržati stoprocentni učinak sa igračem više pošto Bijač brani šut Varge a na drugoj strani Dobud zarađuje još jedan peterac za goste i ovoga puta preciznoga Filipovića. I narednoga igrača više ne koristi FTC (Nikiću brani Bijač) dok je Recco nepogrešiv u tome segmentu najprije preko Mandića a onda i ljepa akcija kod koje je lopta par puta išla sa krila na krilo da bi je konačno Kayes pospremio u gol za 4:8. Vamos najzad ponovo uzima jedan brzi šut kod igrača više i smanjuje na 5:8 ali na drugoj strani iz šestoga puta isto toliko uspješan Recco iz neobične situacije u kojoj Dobud sa jedne stative asistira Kayesu na drugu  za 5:9 na poluvremenu.

Treća četvrtina donosi samo jedan gol, domaći preko Vamosa ne uspijevaju još dva puta sa igračem više (obrana i blok) dok Recco jednoga realizira (Echenique) a osmoga najzad fula, točnije Vogel brani Mandiću. Između su još šutevi Di Fulvia koji pogađa stativu, Jakšića kome brani Bijač, Echenique i Jansik su neprecizni te postaje jasno da dokraja nikakvoga novog preokreta neće biti. U posljednjo četvrtini, ako nema preokreta, barem ima golova. Jansik smanjuje na 6:10 sa desnoga krila iz igrača više, na suprotnoj strani iz iste pozicije precizan i Filipović. Varga ne uspijeva iz peterca koga mu brani Bijač, no, još jedan gol postiže Jansik, ovoga puta sa srednjeg za 7:11. Filipovićev šut sa igračem više brani Vogel a na drugoj strani Bijač isto tako Pohlu. Dobud postiže svoj drugi gol upravo u duelu sa Pohlom, a do kraja još gol Figarija sa desnoga krila te tri obrane Bijača kod dva puta igrača više domaćih.

 

Sve u svemu, rutinski Pro Recco uz nekoliko minuta nonšalantnije obrane te izgleda još jedno veliko pojačanje u finišu sezone. FTC će također na F8 jer bi Steauu morali dobit, i ovoga puta igrali su bez Mitrovića te bi i forma u zadnjih par utakmica trebala brinut trenera Vargu.