Bolji od Mađarske

 

 

Nakon jučerašnje sramote danas puno bolja igra i pobjeda protiv Mađarske 15:12. Kontrolirali smo rezultat od počeka do kraja, stalno vodili 3 – 5 razlike. Mađari su odigrali loše u obrani, uz poslovične probleme s golmanima. Naši pametno, koristivši greške protivnika. Možda i najlakša pobjeda protiv Mađarske ikad.

 

 

Nakon opravdanih kritika nakon jučerašnje utakmice gdje su mnogi koji nisu gledali mislili da je greška u pisanju kad su prvi put ugledali rezultat protiv Brazila, danas pobjeda koja je mogla biti izražena i s golom ili čak dva više. Počeli smo bolje i tako nastavili do kraja. Poveli smo 3:0 nakon par minuta igre i izbornik Mađarske Benedek odmah mijenja golmana Nagya. Već viđeni scenarij kao i opetovao čuđenje što taj uopće radi na golu i u sastavu mađarske reprezentacije.

Kasnije su Mađari došli na 2:3 te 4:6 i 5:7 što su bile jedne situacije kad su gubili manje od 3 razlike. Igrali su jako loše u napadu s igračem više. Statično, s predvidljivim i stalno istim zavlačenjem. Prve dvije četvrtine 0/5 igrača više, i skoro i bez opasnog šuta. Promašili su situaciju čak i kad je Pavić bio isključen, a od tih 5 situacija nisu niti jednom uputili udarac u okvir, a da je lopta prošla blok.

S druge strane Hrvatska fantastičnih 5/6 realizacija igrača više, uz po jedan zabijeni i promašeni peterac. Naši su imali dobre akcije i kasnije samo uz malo lošiju realizaciju. Tako su čak dvije odlično izrađene akcije na stativu, mislim oba asista Jokovića, završila lošim udarcem ravno u Deckera. Pomagali su i protivnici koji su jako loše branili prostor, nevjerojatno loše držali blok. Ne samo s igračem manje, već i općenito. Pa je tako Joković čak dva puta na prebačaj s desnog vanjskog šutirao bez bloka. Puno elementarnih pogrešaka u obrani Mađarske. Nisu olakšali posao Deckeru koji je imao također par loših intervencija. Uz ponešto čudan stil, valjda kopira Nagya i leta po golu. Ali ipak kvalitetnije. Skupio je i on na kraju čak 10 obrana. Ali vara ta statistika.

 

U drugom dijelu utakmice Mađari imaju realizaciju igrača više 5/5. Krenuli su sretnim golom Madarasa od bloka Bušlje nakon što smo opet odigrali pokretljivo i dobro s igračem manje. A kasnije su uspijevali razvući našu obranu i ostaviti Hosnyanszkog i Vamosa na nešto širem prostoru.  Pogađali su oni i na zonu ili iz doplivavanja. Uz njih dva i Madaras je zabio 3 gola. Braća Varga, kao i u većini ovogodišnjih utakmica daleko ispod svog nekadašnjeg nivoa. Veliki je to problem Mađarske reprezentacije.

 

Sukno danas 4 gola, niz dobrih lopti i brzog protoka u organizaciji napada. Joković i Petković sa po tri gola držali su napadački nivo desne strane. Petković je također imao dobru asistenciju na Lončara na stativu, a bez obzira na promašeni peterac, vrlo dobra ocjena za današnji nastup. Pavić statistički manje od kolege Deckera, 9 obrana, ali kvalitativno dosta bolji. Bez kikseva i sa nekoliko teških obrana. Bekovi su najmanje 7 puta odlično oduzeli loptu bez faula Haraiu i Nemetu. Burić i u napadu 2 odlična poteza na dva metra.

 

Današnji nastup Hrvatske može zadovoljiti iako su Mađari odigrali dosta ispod svog nivoa. Možda je ovako veliki broj golova plod dijelom neozbiljne igre, dijelom velikog broja grešaka, ali ne sviđa mi se vaterpolo u kojem je rezultat na kraju 15:12. Puno previše grešaka čak i u elementarnim starima poput postavljanja igrača i držanja bloka u postavljenjoj obrani, posebno Mađara.

 

Svjetska liga – superfinale, Bergamo

2. kolo grupa A

Mađarska – Hrvatska                     12:15 (2:5, 3:4, 3:3, 4:3)

Suci: Flahive (Australija) i  Alexandrescu (Rumunjska).

Mađarska: Nagy (1), Gor-Nagy, Madaras 3, Erdelyi, Vamos 3, Hosnyanszky 3,  Salamon, Angyal, Da. Varga, De. Varga 2 (1), Nemet, Harai 1, Decker  (9+1). Izbornik: Tibor Benedek.

Hrvatska: Pavić (9),  Burić, Petković 3(1+0), Lončar 2, Joković 3, Bukić 1, Vukičević 1,  Bušlje 1, Sukno 4, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač. Izbornik: Ivica  Tucak.

Osobne pogreške: Mađ 16; Hrv 13

Igrač više: Mađ (0/1+0/4+2/2+3/3)= 5/10 (50%), Hrv (2/3+3/3+2/3+1/2)= 8/11

Peterci: Mađ 1/1, Hrv 1/2

Obrane: Nagy (1/3+-+-+-)= 1/3 (33%); Decker (1/2+1/5+4/7+4/7)= 10/21 (48%); Pavić (2/4+3/6+1/4+3/7)= 9/21  (43%)

Kontrafaulovi: Mađ 3, Hrv 3