Hrvatska bolja od nedorasle Kanade

 

Hrvatska je na otvaranju SP-a došla do pobjede protiv Kanade 12:7. Igrali smo lagano protiv nedoraslog protivnika koji je radio greške i u elementarnim stvarima poput sprječavanja dodavanja lopte sidrunu s krila bez faula.

 

 

Tucak je rasporedio minutažu od Petkovićevih 9:39 do Suknovih 24:57. Pavić nije izlazio, a skupio je što laganih dalekometnih obrana, što nekoliko vrlo dobrih i iz blizine. Na kraju 15 obrana.

Vodilo smo gol ili dva razlike do sredine druge četvrtine kada radimo seriju 4:0 i odlazimo na 10:4. U trećoj četvrtini samo Muslimov gol za najveće vodstvo na utakmici +7.

Počeli smo u postavi. Pavić na golu, Burić na beku, Lončar na dva, lijevo Sukno i Muslim, desno Obradović i Joković. Zabili smo 4 gola s dva metra – Lončar 2, Muslim i Paškva – svaki put na dodavanje s krila. Stigla bi brza lopta na krilo koje bi onda bez prekida akcije faulom dodalo loptu na bočno okrenutog sidruna, golman bi isplivao u prazno pa bi lakoćom zabijali u prazan gol. Takve greške ne bi trebalo tolerirati ni u Divljoj ligi, a ne na SP-u. Od naših stvari najviše zabrinjava detalj kada je Bušlje u pokušaju držanja bloka odmah nakon prvog cima izgubio noge i potonuo. Nije dobar pokazatelj spremnosti našeg drugog beka. Prevelika je razlika u kvaliteti ove dvije momčadi da bi se detaljnije seciralo pa u površnom praćenju ova dva detalja na prvu upadaju u oči. A i termin utakmice nije bio baš najsretniji.

Obradović izgleda spremnije nego na Svjetskog ligi. Bar ovako na prvu, a potvrdu očekujemo već u drugoj utakmici s Brazilom koju igramo u večernjem terminu u 20:30 u srijedu.