[IZ DRUGIH MEDIJA] Je li Primorje pobijedilo Solarisa?

Facts and Figures written on a blackboard

 

Jedina utakmica drugog kola regionalne lige, i to drugog ranga, odigrana u srijedu, bila je ona između Primorja i Solarisa. Danas je o njoj izašao kratki članak i u Sportskim novostima koji je potpisan sa dba.

 

 

Za početak se možemo prisjetiti što je izbornik Ivica Tucak rekao o spomenutom novinaru u emisiji „U svom filmu“ prije malo više od 3 mjeseca: „Dean Bauer je jedini ozbiljan novinar vaterpolo sporta u Hrvatskoj, koji prati vaterpolo sport. I on je jedna enciklopedija vaterpola i mislim da u ovom trenutku ne postoji čovjek u Hrvatskoj koji ima više informacija od Deana.

Cijelu emisiju možete pogledati na youtubeu:

 

Ako pogledate i prilog u emisiji  koji prethodi ovim rečenicama vidjet će te da su komplimenti obostrani.

 

Kad pročitamo članak u SN-u koji se sastoji od 3 dosta dugačke rečenice i jasno naslova, dobit ćemo jasne informacije. Dvije rečenice govore o ovoj utakmici i iz njih je, kao i iz naslova, jasno da je Primorje uvjerljivo pobijedilo Solarisa u utakmici igranoj u Šibeniku. Nedostaje jedino podatak koliko je Funcuta bilo na tribinama. U trećoj, srednjoj rečenici imamo riječ „domačini“.

 

 

Budući da je velika šteta da se vodstvo lige i Arena ne dogovore za prijenose derbija najboljih momčadi druge lige, utakmicu sam povremeno pratio u livescoringu na službenoj stranici, a i kasnije vidio i Facebook objave i jedne i druge ekipe. U svim tim lako dostupnim izvorima piše da je utakmica igrana u Rijeci, da je Solaris pobjedio 14:10. Početkom treće četvrtine bilo je 8:9, a i konačnih 4 razlike može spadati u konstrukciju „držanja kakvog-takvog ritma“ s protivnikom.

 

Greške se događaju i najboljima, iako možda ne baš ovakve, ali od enciklopedije ipak očekujemo malo veći postotak točnih činjenica.