Jug na ispitu kod Nikolića i Udovičića

    Na redu je prva utakmica u sezoni između dva najveća rivala u hrvatskom vaterpolu. U subotu u 1730 uz izravan prijenos na Htv-u Mladost dočekuje Juga. U posljednje 2 sezone omjer pobjeda je 13:3 u korist Juga. Međutim, kad se gledaju samo utakmice u Zagrebu tada je 3:2 za Mladost.
    U najavi utakmice trener Mladosti Nikolić, znani i kao vaterpolski Mourinho, nije bio ni približno Mourinhovski raspoložen pa ovaj put nema rečenica kao prije posljednje utakmice ovih protivnika – „Ni vuvuzele neće pomoći jugašima“. Sada su očekivanja uprave puno veća, a ekipa je doživjela već 2 poraza ove sezone, pa su prisutni i nervoza i pritisak pa se nema vremena smišljati takve rečenice.

    Dolaskom Vanje Udovičića razlika u kvaliteti između ovih ekipa više nije tako velika i Jug više nije favorit, barem kad se igra na Savi. Od početka sezone Mladost je već imala 2 velika protivnika koja je na gotovo identičan način pobijedila na svom bazenu. I protiv Primorja i protiv Partizana su napravili veliku prednost u prve dvije četvrtine; protiv Riječana 8:2, a protiv Beograđana 7:2. Igra se temeljila na odličnoj obrani, pokretljivoj zoni s najčešće Udovičićem kao povučenim igračem. A kad bi došlo do isključenja, sa igračem manje su igrali dosta usko sa blokiranjem dijela gola, dok bi Pavić pokrivao ostatak. Udovičić bi redovito barem jedanput pobjegao u kontru, a i bilo je nekoliko momčadskih polukontri. Kod igrača više koristili su višak prostora što bi ostao kad bi protivnici više pokrili Udovičića na lijevom vanjskom. Tako da bi onda ostalo više prostora na lijevom krilu odakle najčešće prijeti Muslim, sa desnog vanjskog Petković, a i Živković je ove sezone opasniji sa desnog krila. Još uvijek se nisu do kraja uigrali Udovičić i igrači na stativama, pa se po nekoliko puta po utakmici događalo da su obrambeni igrači presijecali Vanjina dodavanja.
    Zadnju utakmicu Mladost je odigrala u Igalu protiv Jadrana i izgubila 12:10 uz dosta lošu igru. Udovičić nije odskakao kvalitetom, Pavić je primio nekoliko karakterističnih kiks golova, igrač više nije funkcionirao pa su Novljani dominirali od druge četvrtine pa sve do kraja.
    S druge strane Jugaši su odigrali protiv dva ista protivnika, Primorja u Gružu i Jadrana u gostima. Primorje su isto tako uvjerljivo pobijedili, dok su protiv Jadrana odigrali neriješeno uz iznimno lošu šutersku večer cijele ekipe. Najveću razinu forme od početka sezone pokazuju Joković, Sutić i Vićan. Sandro Sukno je u zahtjevnijim utakmicama također bio na visokom nivou. Očekuje se još potpuni povratak Pava Markovića u formu prije operacije ramena, kao i Dobudova forma iz lanjske sezone i sa EP-a. Jug teško gubi utakmice u domaćim bazenima, a i kad se to dogodi uvijek je u igri do posljednjih trenutaka. Vidjet ćemo kako će se Mladostaši snaći u takvom raspletu utakmice te kako će Fatović i njegovi igrači zaustavit najboljeg vaterpolistu današnjice Udovičića koji je mozak igre Mladosti, i ako se njega zaustavi puno toga u njihovoj igri ne funkcionira.

6 komentara na “Jug na ispitu kod Nikolića i Udovičića”

  1. Investicija zvana Udovičić se mora opravdat, zato me strah Pejičine sudačke kuhinje .

  2. Mislim da Jug nece izgubit samo da ne bude kriminalno sudjenje.Imaju jednog centra (drugi Brlecic) a cijeli vaterpolo se bazira na centru.Jedino Muslima treba pripazit ali Frano ce pogledat u zadacu i tu ne bi trebalo bit problema.Jos ako uspiju napunit Udovicica…

  3. zanimljive izjave dba i sandra sukna danas u sportskima. dba kaže da se po dubrovniku priča da i tata (za sportskog direktora) i sandro idu skupa u recca??? privi glas u vezi toga.

    a sandro kaže da mu se ne ide iz juga ako će jug ostat na trenutačnom nivou. inače danas će mu se na savi uručit trofej “žuta kapica” za najboljeg igrača prošle sezone

      1. ma nek idu, koji k… više. pa klub je iznad svakog pojedinca i neka ne zaborave povest i ivana