Jugaši u polufinalu

 

 

Jug je uz kontrolu igre i rezultata od početka do kraja utakmice pobijedio Eger 10:8 i izborio polufinale gdje ga čeka, po tko zna koji put ove sezone, Primorje. U drugoj današnjoj utakmici, branitelj naslova Barceloneta na peterce bolja od Szolnoka.

 

 

Jug je skoro pa rutinski nadigrao Eger. Da nije bilo glupih pogrešaka koje su rezultirale dvama pogocima u zadnjim sekundama, druge i treće četvrtine, bilo bi rezultatski uvjerljivije. Eger je samo jednom u utakmici uspio izjednačiti, na 2:2. Dolazili su na 7:8 i 8:9 u zadnjoj četvrtini, ali nisu imali niti jedan udarac prema i danas odličnom Bijaču kojim bi eventualno izjednačili.

Jug je poveo 2:0 iz dva igrača više, a s druge strane u obrani su dominirali na bekovskoj poziciji. Bilježimo odlične reakcije Bušlje i Obradovića u 3 – 4 navrata, a kasnije u utakmici  i Macana. Jug je obranio prvog (Bijač s krila Vapenskom), a onda i Bušlje blokom drugog igrača više, ali podosta loši suci sude nepostojeći korner. Pa u nastavku akcije Čučković sa stative smanjuje.

Inače su suci bili loši u utakmici koju je bilo dosta lagano suditi. Igrači nisu imali nekorektne poteze, nije bilo „tučnjave“, niti previše klinčeva. A opet podosta loših odluka. Kriterij suđenja da se pušta dosta čvrsta igra.

 

Obrana Juga izgledala je fantastično 15:59 sekundi. Samo dva primljena gola. Osim ovog koji i nije trebao biti, još jedan od Vapenskog koji je Bijaču preko ruke ušao. Ali osim ta dva gola, Eger gotovo da nije imao napad u kojem bi uopće zaprijetio.

S druge strane Bušlje čak dva gola sa stative, kasnije još jedan. Jug je danas igrao igrač više puno bolje nego u većini utakmica ove sezone. Dosta dobro izrađenih akcija. Bošković je zabio jedan gol, ali i dva puta odlično asistirao na stative (Bušlje i Bicari). Jug ukupno 70% realizacije (7/10) uz čak 4 gola sa stativa. I u ova tri promašaj dvije izrađene situacije na Obradovića i Janovića, uz loše udarce. Samo je Visković jednom kiksao i suđena su mu dva metra, iako mislim da je i tu sudac bio u krivu.

 

Jug je u trećoj četvrtini prvi put poveo 3 razlike, 7:4. Ali repriza situacije s kraja druge, samo sad umjesto Szivosa, Hosnyanszky zabija sa zvukom sirene. Nevjerojatno da se ovakve stvari dogode dva puta u istoj utakmici.

Opet je Jug puno rotirao u napadu, tj. u ulascima na dva metra. Uglavnom je to dobro izgledalo, samo je u prve četiri minute treće četvrtine igra bila nesuvisla. Ali s obje strane. Janović je čak i zabio gol s dva metra, ali ga sudac nepotrebno poništava tj. sudi isključenje. Pokazao je tada Alexandrescu ili Naumov manjak osjećaja za igru. Osim Bicarija koji je izborio 4 puta igrača više, Obradović je izborio 2 plus peterac, Janović dva, te Younger i Macan po jednoga.

 

Sve u svemu očekivan rasplet utakmice. Čak i tijek. Bijač je skupio 13 obrana. Cijeli niz odličnih, od 2 sa stative, 2 na udarce s 5 metara iz faula. Dio obrana ide i kao zasluga odličnoj obrani jer su udarci dolazili sa 8 metara. Bušlje je osim 3 gola i u obrani odigrao dosta dobro. Uz izbacivanje trenutačnih kikseva koji su danas rezultirali s 2 gola, Jugova obrana na ovom nivou i protiv Primorja može biti prevaga.

 

Spomenimo za kraj kako je Birri iznosio na presici dan uči početka turnira neke brojke, o 1.2 milijuna gledatelja, o marketinškom napretku, o broju izravnih prijenosa utakmica… Sve što je spomenuo bio je veliki napredak, ako mu je za vjerovat. Smatram da je igranje u 6 popodne, još k tome u Barceloni gdje je dan sat vremena duži nego primjerice nego u nas, potpuni promašaj. Prva utakmica da je bila u 19:30, a druga u 21:00 značilo bi jako puno za televizičnost prijenosa. Ovako je sunce dobrano pokvarilo vidljivost. To su neke elementarne stvari koje se ne bi smjele događati.

 

Četvrtfinale Lige prvaka

Eger – Jug                           8:10 (1:2, 2:2, 2:3, 3:3)

Suci: Naumov (Rus), Alexandrescu (Rum)

Eger: B. Mitrović (5); Angyal, Biros 1, Čučković 1, Hosnyanszky 1, Lorincz, Mi. Ćuk 1, Szivos 2, Erdelyi, Vapenski 2, Bedo, Harai, Csoma. Trener:  Dabrowski.

Jug: Bijač (13), Macan, Bošković 1, Janović 1, Younger 1, Fatović, Marković, Bušlje 3, Visković, Ivanković 1, Bicari 1, Obradović 2 (1), Popadić. Trener: Kobešćak.

Isključenja: Eger: 12, Jug 11

Peterci: Eger -, Jug 1/1

Igrač više: Eger (1/2+1/2+2/2+2/4)= 6/10 (60%); Jug (2/2+2/4+1/2+2/2)= 7/10 (70%)

Obrane: Mitrović (1/3+1/3+3/5+0/3)= 5/15 (33%); Bijač (3/4+1/3+5/7+4/7)= 13/21 (62%)

Kontrafaulovi: Eger 4, Jug 4

 

 

U drugom polufinalu po mnogima, pa i po kladionicama veliko iznenađenje. Barceloneta je dobila Szolnoka nakon peteraca. 32 minute su završile 6:6. Barceloneta je u zadnjih 8 minuta ušla sa 6:3 – vodila kroz cijelu utakmicu, u zadnjih dvije i pol minute sa 6:4. Ipak trebali su peterce gdje su Aleksić i Madaras promašili, pa je Barceloneta prošla dalje.

Ipak, ako ste čitali našu najavu vidjeli ste da smo mi očekivali ovakav rasplet. Nije više iznenađenje kad braća Varga ostanu bez iti jednog gola. Opet je branio Nagy. Sve u svemu, mađarski klubovi su ispali i razigravati će za peto mjesto. Od iduće godine igrat će se u Budimpešti pa će tamo, na domaćem terenu, biti ipak opasniji protivnici.