Kreće nova sezona

Foto: Marjan Radović - finale RedBull Sidruna 2014

Uskoro kreće nova vaterpolska sezona, a dance.hr nakon kratkog predaha hvata zalet sa sedmu sezonu u kojoj ćemo pratiti dubrovački, hrvatski, regionalni, europski vaterpolo, a tamo krajem srpnja, 27-og započinje i svjetsko prvenstvo u Kazanu u Rusiji. Ostali smo dužni i nekoliko tekstova vezano za protekla, ljetna događanja.

 

 

Za početak spomenut ćemo da je danas započela prodaja sezonskih karata za Jugove navijače – od danas u klupskoj kancelariji (do 15:00), a od sutra i u fan shopu u novoj zgradi Atlantske (do 16:00). Sezonu Jug otvara gostovanjem u Splitu 4. listopada, a prva domaća utakmica je već u srijedu 8. kada u Gruž stiže Jadran HN u koji se ovo ljeto vratio veliki Boris Zloković.

 

Okvirni termini za važnija vaterpolska događanja u sezoni:

F4 kupa……………………………………………………….20-21. prosinca

F4 JVL-a………………………………………………………3-4. travnja

1. utakmica finala PH………………………………………9. svibnja

F6 Lige prvaka……………………………………………….28-30. svibnja

SP – Kazan (Rus…………………………………………….27. srpnja – 8. kolovoza

Divlja liga…………………………………………………………………?

RedBull Sidrun…………………………………………………………..?

 

Došlo je do proširenja regionalne lige na Srbiju pa je zamišljeno igranje u dvije grupe po 8 momčadi, a onda iduće sezone podjela na prvu i drugu ligu. U prvu ligu ide 10 momčadi pa će ne samo borba za naslov, nego i za te, devete, desete pozicije biti zanimljiva. Nakon 14 kola prve četiri momčadi idu u ligu za prvaka, a druge četiri u ligu za opstanak. S tim da ćemo narednih dana više pisati o problemima vezanim za ovu ligu.

Domaća sezona biti će svakako puno zanimljivija nego lanjska jer više nema velike razlike između Primorja i Juga. Primorje je oslabljeno odlaskom 3 igrača – braća Varge i Obradović, uz dolazak Burića i Eleza. S druge strane Jug se osnažio povratkom Obradovića te dolaskom Youngera i Bicarija uz zadržavanje svih udarnih igrača.

 

Ostali smo dužni objaviti i lanjskog najboljeg igrača, osvajača trofeja Rudi Reš. O svemu više idućih dana, pa uz vaterpolska uzbuđenja krećemo u sedmu godinu danče.hr-a.