Mladost opet pregazila Cattaro

    Rano poslijepodnevni termin na Savi, već u 1500 nije bio krivac što se okupilo tako malo gledatelja. Kad su se kadeti Mladosti otišli zagrijat za svoj trening na obližnjem bazenu, ostalo je oko 100-tinjak ljudi na bazenu. Krivac za lošu posjetu su naravno loši rezultati i igre ovogodišnje Mladosti. Posebice se to odnosi na domaći bazen. Ovo je prva pobjeda protiv nekog renominiranije protivnika ove sezone. Druga pobjeda po snazi bila je još ona u prvom kolu protiv Primorja.

    Ipak, kako je Cattaro odigrao teško ga je nazvat renomiranim protivnikom, barem jučer. Igrali su bez  Žeke (Vukčevića), Živkovića i Bjelobrkovića. A i trener Vičević je nedavno rekao da će ovaj dio sezone podredit finalu LEN kupa gdje ih očekuje gostovanje u Savoni za 10 dana. Utakmice je počela da je Mladost „dobila“ 3 igrača više u prva 3 napada od čega su 2 bila u plivanju, zabili su 2  – Muslim i Karač, a s druge strane je i Smodlaka krenuo dobro i izborio 2 izbačaja, jednog su realizirali, a drugog je nerezonski opalio Varga pa mu je Pavić lakoćom obranio. To je bilo sve što se moglo vidjet od ponajboljeg igrača Cattara do 3. isključenja već na kraju 2. četvrtine. Do kraja prve četvrtine bilo je već 5:1, od čega je najljepši gol bio onaj Muslima sa 2 metra. Do poluvremena je bilo 8:2, i u drugom poluvremenu je bilo neriješeno 6:6 jer su više minuta dobili oni koji inače nešto manje igraju – Martinić, Babić, Živković… pa je na kraju završilo 14:8.
    Uvjerljiva pobjeda Mladosti koja će im svakako dobro doć u ovim turbulentnim danima. Nisu pružili neku pretjerano kvalitetnu igru, jer i nisu mogli s obzirom na Kotorane koju su izgledali kao da ih je netko puškom natjerao u bazen. Teško je išta pametno onda reć osim izdvojit par zanimljivih detalja s utakmice:

Buljubašić – uspio je ispast smiješan i jučer. Dobio je loptu na stativu pa je promašio, pa mu se vratila, pa je opet promašio, pa je opet nešto mahao rukama po zraku prije nego je Pjetlović uspio izbit loptu. Sam promašaj po sebi ne bi bio toliko smiješan da nije bilo njegovo silnog mahanja rukama u zraku kao da lovi muhe. To je bilo na startu utakmice, jedan od prva 3 napada u kojima je bio igrač više Mladosti.
Živković – u kasnijem tijeku utakmice imao je dodavanje na 1. stativu sa desnog krila. Iako je bila iznimno lagana situacija, 2 na 1, on je dobrano prebacio Muslima kao kad rekreativni igrač ne uđe u bazen bar mjesec dana pa onda nema osjećaj za loptu.
Zubčić – „izvrstan“ udarac sa desnog vanjskog sa 6-7 metara. Lopta je završila pola metra lijevo od njega.
Đogaš – kontra 1 na 0, s dovoljno vremena da zacima, ali Pavić mu izvrsno brani pokušaj pliske.
Trenerski dvojac Cattara – Vičević i pomoćnik su veliki obožavatelji Jovetića, barem po frizuri.
Jura Ozmec – i popularni tv komentator (u zadnje zadužen i za vremensku prognozu) bio je na utakmici iako to zbog posla nije morao. Sjedao je do drugog velikog vaterpolskog maga, Deana Bauera. Možda je štogod naučio.
Prezidenteov dvojnik – šteta da nitko od brojnih (7 ako se ne varam) pripadnika velike obitelji dance.hr-a nije imao foto aparat jer je na utakmici prisustvovao i Prezidenteov dvojnik. Ostaje upitno tko ga je angažirao jer mu se nismo mogli obratit s obzirom da ga je zaštitar ispratio s bazena – nije pravio nerede, nego je očito bio štićena osoba jer je najvjerojatnije i zaštitar pomislio da je to naš Prezidente.
Pavić – najveće ovacije na bazenu – poslije sinkroniziranih plivačica u poluvremenu – zaradio je Jozo Veličanstveni kad je opet primio gol na prazan gol jer je nepotrebno išao duplirat sidruna koji je bio na nekih 3-4 metra. Zato je najvjerojatnije i dobio samo 4 u poretku za Žutu kapicu od izvjestitelja SN-a dba.

    Možda bi se još moglo izdvojit natjecanje u napucavanju između Petkovića i Đogaša. Ostalo je nerješeno, oba su zabila po 2 gola, a promašaje je bilo nemoguće zapamtit.
 
19. kolo Jadranske lige
Mladost – Cattaro Maximus        14:8 (5:1, 3:1, 2:2, 4:4)
Suci: Brala i Franulović – oba Rijeka
Mladost: Brzica, Živković 1, Babić 1, Letica 1, Petković 2, Milaković 1, Zubčić 1, Martinić 1, Karač 1, Muslim 3, Hinić 1, Buljubašić 1, Pavić, Lončar. Trener: Nikolić.
Cattaro: Pjetlović, Nastran, Restović, Perišić, Kordić 1, Smodlaka 1, Varga, Đogaš 2(1), Lobov, Žanetić 1, Kunac 1, Filipović 2, Jelić, Mišić. Trener: Mirko Vičević.

12 komentara na “Mladost opet pregazila Cattaro”

 1. krajnje je zapanjujuce i fascinantno kako uspijevas napisati oba tako sjajna izvjestaja, covjek pomisli da mozes biti na dva mjesta u isto vrijeme…

 2. bravo mladostaši. nadam se da će se ponovit prvi dio sezone kad su u razdoblju od 3 utakmice pobjedili cattaro i jadran hn, a izgubili od juga

 3. ”Trenerski dvojac Cattara – Vičević i pomoćnik su veliki obožavatelji Jovetića, barem po frizuri”.
  Braca Vicevici cijeli zivot nose ovu frizuru, te ih je neumjesno uporedjivat sa 20-ogodisnjim Joveticem, kog su, dok je igrao u Partizanu, zvali Pujo (po Pujolu).
  😛

 4. ono je znači brat od mirka vičevića. ma to je šala. a ipak je jovetić poznatiji široj populaciji od vičevića.
  inače čuo sam da je sportski direktor hajduka kalinić usporedio juricu buljata s puyolom, da igrom, brzinom i agresivnošću posjeća na njega. jedino da nije toliko dobar u igri prema naprijed kad je na desnom beku. sad je još jasnija sadašnjost kad žive u takvim zabludama i to oni koji bi trebali vodit klub. meni je buljat, unatoč izbrijanoj glavi, isto po frizuri sličniji puyolu nego po bilo kojem aspektu igre.

 5. Imao j i mladji Vicevic dobru karijeru, ali je bio losiji od Mirka. Bio je nekoliko sezona najbrzi igrac SRJ lige (brzi i od Cirica iz najboljih dana), sasvim dobro krilo. No, u tom vremenu Budva za koju je igrao, nije mogla iznad Beceja, iako su bili skoro ravnopravni. To je period od ’96. do ’99. godine otprilike.
  Hajduka ne pratim.

 6. čini mi se da je ovaj cattaro (klub) odigrao motivirano jedino protiv primorca i u len kupu

 7. Luči Đović još četiri godine na čelu PK Jug
  Na sinoć održanoj izbornoj Skupštini, članovi Plivačkog kluba Jug ponovno su na četiri godine izabrali za predsjednika Lučija Đovića, koji je ujeddn bio i jedini kandidat. Đović je podnio i izviješće o dosadašnje radu PK Jug u kojem je istaknuo brojne uspjehe kluba među kojima se posebno ističu vrhunski rezultati Sanje Jovanović i Mihovila Španje.

 8. pomislio bi čovjek da je gospar luči u najmanju ruku prešao iz uprave mladosti ili cattara u PK jug kad si to ođe stavio.