Primorje jedva do minimalne prednosti

 

U najavi se pisalo kako su Riječani dobili najlakšeg protivnika od naša tri kluba. S druge strane pisalo se o nervozi i slaboj igri u važnim utakmicama. Na kraju se ovo drugo pokazalo kao točno pa Primorje može biti sretno i s jednim golom prednosti koliko će ponijeti na uzvrat u Crnu Goru.

 

Maestralni Gojković

Od početka je Jadran krenuo bolje i konstantno vodio do polovice treće četvrtine. Vodeći trojac Gojković, Premuš i Šćepanović pokazali su klasu i odigrali onako kako se od njih i očekuje u ovakvom sastavu Jadrana. Posebice je oduševio Gojković koji bi da ima bar malo kvalitetniji udarac bio u najmanju ruku igrač kalibra Vujasinovića. A i ovako je zabio 4 gola, jedan na zonu, jedan iz faula, i dva iz peteraca. Ali još više oduševljava njegova inteligencija u organizaciji napada. Stalno je lopta kod njega, i uvijek dodaju baš onome suigraču koji je u najboljoj poziciji. Drugi samo trebaju pogoditi kad dobiju idealnu loptu, što je najbolje radio Krizman koji je s igračem više probijao Radića. Zabio je i on 4 gola, od čega 3 s igračem više i jedan na zonu, odnosno kod neke pogreške u obrani Primorja pa je opet ostao slobodan na desnom vanjskom kao da je igrač više.

Jadran je imao fenomenalnu realizaciju igrača više što i ne čudi s obzirom na tako kvalitetnu distribuciju lopti Gojkovića. Imali su samo 6 puta igrača više, ali su zabili 5 golova. I taj jedan promašeni je obrana Primorja već bila izigrana, ali je Sekulić malo prenisko gađao kroz uši pa se lopta od glave Cara odbila tik iznad prečke u korner.

Jedina manjkavost u igri Jadrana bila je obrana. Često im se događalo da igraju lošu zonu pa lopta padne na dva metra pa bi slijedilo isključenje, ili ima se par puta događalo da odigraju preplitku zonu, posebice kad bi Primorje igralo s 2 sidruna, pa su vanjski igrači bili već na 5–6 metara od gola. Međutim nije ni čudo s obzirom da je najslabije pokrivena pozicija kod Novljana upravo bek (Beltrame im je prvi bek), pa bi Krapić i Paškvalin brzo uzimali pozicije i to baš na 2 metra.

 

Nervoza Primorja, jako loši Radić, Muslim, Garcia…

Brojne su bile pogreške u igri Primorja. Strah je bio očit, nervoza još i veća. Da Jadran ima bar jednog dobrog beka, te da je suđenje bilo malo naklonjenije gostima, utakmicu bi završili s najmanje 2 – 3 gola zaostatka. Muslim nevidljiv, osim po lošim potezima. Daniel Varga također loš, slabi udarci u napadu, a Premuš ga je jednom bez problema izigrao za peterac. Nije se istaknuo ni u organizaciji napada. Barač je 3 puta odlično pogodio s lijevog vanjskog, Denes Varga je također dva puta s igračem više realizirao. Pa i gol za pobjedu 22 sekunde prije kraja, koji je međutim totalno neregularan. Bilo je isključenje nad Paškvalinom koje je suđeno, a zatim je Paškvalin ugurao beka (nije mu dao da izađe) u Šćepanovića, unutar metar od gola. Sudac je tu morao suditi kontraprekršaj ili 2 metra s obzirom da su ometali golmana. Ili ako je smatrao da je bek krivac, onda peterac, a nikako ništa i Šćepanović nije bio u mogućnosti uopće braniti taj udarac. Inače je suđenje bilo diskutabilno. Nekoliko puta su suđeni neki kontrafaulovi Gojkoviću na vanjskim pozicijama koji nemaju veze s realnošću. Peterac za Primorje je također upitan, ali ga je ionako Šćepanović obranio Denesu Vargi pa je ta eventualna pogreška kompenzirana. Ili ako je to već bio peterac po istom kriteriju je bio još jedan na drugoj strani, na Premušu koji je kasnije, na kraju utakmice izborio dva peterca.

 

Tucak nadigrao Roju

Garcia potpuno nevidljiv, Radić užasan. Nekoliko puta nije ni ruke stigao izvaditi na Krizmanove udarce s krila kroz uši. Roje je ubacio Cara početkom treće četvrtine, na 4:6. A Tucak je u potpunosti nadigrao Roju. Osim što je iz svoj ekipe izvukao i više od maksimuma – jedan Krizman, ne podcjenjući ga, zabio je 4 gola Primorju, ekipi u kojoj on nema mjesta i gdje su ga se riješili kao prekobrojnog. Ključni igrači mu igraju odlično. S druge strane Roje je još jednom odigrao očajno u važnoj utakmici, a vrhunac lošeg vođenja utakmice bio je prvi time out. Paškvalin je izborio igrača više točno 9 sekundi do kraja 2. četvrtine. Napad je već bio postavljen, Primorje je zbilo prethodna dva igrača više, a Roje zove time out i u biti daje vremena obrani Jadrana da se postavi. Na kraju je Garcia šutirao iz ne previše izrađene situacije i Šćepanović je to lakoćom zaustavio.

Primorje je uspjelo na kraju treće doći do 10:8 – otkako je ušao Car serija 6:2. Bilo je to razdoblje jako loše igre Jadrana u obrani. Često su išle polukontre 6 na 5, jer je drugi sidrun Jadrana em loš u napadu (potpuno beskoristan), em se loše vraća u obranu, što su u tom periodu čak 3 puta iskoristili Barač, Da. Varga i Jelača.

 

Primorje na samom kraju propustilo +3

Početkom posljednje četvrtine, točnije nakon niza neiskorištenih napada s obje strane, čini mi se po 4 gdje se često odmah po dolasku u napad sudio kontrafaul i dosta se plivalo bez ikakve igre, Primorje dolazi na +3 i čini se da će dobar nastup Jadrana ostati nenagrađen. Buljubašić je pogodio sa stative s igračem više, 4:15 do kraja utakmice za 11:8. Međutim, umjesto da iskoriste taj nalet, kao i dužu klupu pa bi trebali biti dosta odmorniji, domaća ekipa opet odlazi u crnu rupu. Premuš tada dolazi do izražaja s 2 izborena peterca (drugi mu se sretno i idealno odbila lopta nakon što je Car obranio neki vanjski udarac) i 1 igračem više. Bila je to fenomenalna akcija, jedna od najboljih uopće koje sam u zadnje vrijeme vidio. Tucak je zvao time out i postavio Krizmana (ljevak za one koji nisu sigurni) na 1. stativu, drugog ljevaka Sekulića na krilo, a Gojkovića na desnog vanjskog. Nakon jednog kruga loptom oko obrane lopta se vratila u Gojkovića, koji je cimao i zavlačio u lijevo. Krizman se za to vrijeme izvlačio u 3–3, a Sekulić zavlačio njemu iza leđa, s krila prema stativi. Točno u trenutku kad je Gojković dovoljno navukao obranu (stigao je već do sredine gola, na 5 metara) Krizman se izvukao na desnog vanjskog, i kad mu je Gojković bacio loptu Sekulić je s krila napravio dva brza zaveslaja stigao skoro točno na prvu stativu pa mu je Krizman odmah na prvu samo prebacio loptu koju je Sekulić lakoćom pospremio iza Cara. 49 sekundi prije kraja Gojković je realizirao drugi peterac za 11:11, ali uslijedio je onaj opisani gol Denesa Varge za ipak kakvu takvu prednost za uzvrat.

 

1. 1/4finalna utakmica Lige prvaka
Primorje EB – PVK Jadran    12:11 (2:2, 2:3, 6:3, 2:3)
Primorje: Car, Buljubašić 1, Paškvalin 1, Krapić, De. Varga 2(0), Franković 2, Muslim, Jelača 2, Da. Varga 1, Barač 3, Šetka, Garcia, Radić.
Jadran: Šćepanović, Sekulić 2, Sarić 1, Tešanović, Vidović, Latinović, Krizman 4, Gojković 4 (2), Premuš, Baničević, Beltrame, Tomašević, Kandić.

Igrač više: Pri 6/11 (55%), Jad 5/6 (83%)
Peterci: Pri 0/1, Jad 2/2

2 komentara na “Primorje jedva do minimalne prednosti”

  1. jdn što ti kažeš na primorje? pa ovo ne liči na ništa, skoro su mi okladu upropastili 😉

    1. Nisam siguran ali mi se čini da napoleon Roje igra protiv primorja. To ste trebali vidjeti kada je zaboravio staviti jednog igrača a Krapića je zvao da izađe, Kada čovjek ne zna gdje mu je kraj onda to bude tako,ha,ha