Pro Recco pregazio Mladost

 

    Lagana pobjeda Pro Recca na Savi. Čim su ubacili u višu brzinu riješili su utakmicu. Do 11 minute igrali su laganini, u drugoj brzini. Ali ih je vodstvo Mladosti od 2 razlike malo uozbiljilo. Znači u prvih 11 minuta su zabili samo 1 gol – Burić sa stative sa igračem više za 0:1 – a onda u  manje od 2 minute tri gola i preokret na 3:4. Dominacija se nastavila i u trećoj četvrtini i to razdoblje igre sa 3:1 na 4:8 Recco je dobio 7:1.

    Mladost je iskoristila uspavani Recco u startu. Pavić je imao čak 5 obrana (zadnju na isteku vremena sa gola na gol) u prvoj četvrtini, od čega neke čiste situacije, poput Figliolievog šuta iz kontre 4 na 3. Bili su strašljivi u napadu pa im je dobro došao peterac kojega je Muslim pretvorio u gol. U prvoj polovici druge četvrtine 2 gola iz prekršaja, kod oba se Tempesti bunio. Prvo Udovičić gdje je Tempesti imao pravo jer su suci trebali poništiti gol – Vanja je malo zacimao prije udarca. Kod Hinićevog gola, Tempesti je pokazivao da je faul bio unutar 5 metara što nisam mogao vidjeti. Uslijedila su prije spomenuta 3 gola u tri uzastopna napada sa igračem više – Zloković i Burić sa stative, a između njih Ivović sa vanjskog udarcem kroz uši.
    Na početku treće posljednje izjednačenje, Hinić sa stative na asistenciju Muslima. Slijede 4 gola Recca – Perrone sa lijevog vanjskog na prvu na prebačaj, Zloković sa stative sa igračem više nakon time outa, Kasas sa desnog vanjskog iz polukontre 6 na 5 i Figlioli iz prekršaja uz lošu reakciju Pavića.
     U zadnjoj četvrtini Recco je opet smanjio tempo i održavao prednost. Hinić je zabio nakon nedosuđenog kontraprekršaja – odguravanje od Burića, a Zloković je i treći put sa stative sa igračem više bio uspješan. Između je na nešto manje od 3 minute do kraja Hinić imao kontru 1 na 0 (ali je dobio malo ukrivo loptu pa je pucao sa oko 5 metara na prvu) koju je Tempesti obranio.

    Teško će itko protiv ovako posložene ekipe što je Pro Recco izbjeći poraz. U odnosu na neke ranije godine u ekipi imaju još više klasnih igrača i zvijezda vaterpola. Ali Ivović, Kasas su takve zvijezde koje se u potpunosti podrede kolektivu. Kad je tako onda se ni ostali poput Španjolaca Moline i Perronea, ili ljevaka Filipovića i Madarasa ne usude solirati. A obrana im je posebna priča. Kasas je uzeo Udovičića pod svoje, Ivović Muslima i Mladost je ostala na Letici i Petkoviću da vode igru što nije bilo baš dobro.
    U startu utakmice vidio se strah u igri Mladostaša. Publike se naguralo kao malo kad. Čak je i Muslim pokazao nervozu jer mu je kod jednog igrača više na početku protivnički igrač uzeo loptu dok je cimao?! Kako su Mladostaši poveli 3:1 digla se i atmosfera u publici. U Prvoj četvrtini Recco je izborio samo 1 igrača više, dok su u drugoj imali 5. Mladost samo 2 izborena igrača više u prvom poluvremenu (oba u prvoj četvrtini), uz peterac. Ključna je bila razlika u realizaciji napada sa igračem više. Mladost se mučila i nije mogla izraditi čistu akciju. Samo je Muslim jednom pronašao Hinića na stativi. Još su jednom dodali i Buljubašiću na drugu stativu, ali je blokiran. Ostale 4 akcije su pokušali izvana – jednom Muslimu oduzeta lopta i 3 udarca u blok.
    S druge strane Recco je imao 6/9 igrača više. Čak 5 izrađenih akcije na stativu, 3 puta na Zlokovića i 2 puta na Burića. Puno previše.

    Ovaj veliki derbi sudili su Azerbajdžanac (Koganov) i Izraelac (Levin), ali nisu utjecali na tijek igre i rezultat. Bili su tu i Birri i Auer (direktor za marketing). Nije bilo Benedeka u postavi – umjesto njega devetku je nosio Gitto.

HAVK Mladost – Ferla Pro Recco    5:9 (1:1, 2:3, 1:4, 1:1)
Mladost: Pavić, Vukičević, Perić, Letica, Petković, Živković, Udovičić 1, Brlečić, Karač, Muslim (1), Hinić 3, Buljubašić, Lončar. Trener: Nikolić.
Pro Recco: Tempesti, Burić 2, Madaras, Perrone 1, Kasas 1, Felugo, Filipović, Figlioli 1, Gitto, Zloković 3, Ivović 1, Molina, Nikić. Trener: Porzio

 

peterci: Mla 1/1, Recco –
Igrač više: Mla (0/2+-+1/3+0/1)= 1/6, Recco (1/1+3/5+1/1+1/2)= 6/9

 

8 komentara na “Pro Recco pregazio Mladost”

 1. vrlo tendenciozna fotka automobila 😀

  zašto osjećam utjecaj a/B na fotografa 😀 ?

 2. Cudi me da nisi naveo vise nego interesantan podatak da je Recco u 2/4 imao 5 a Mladost nijednog igraca vise!
  Sijevalo je izmedju Kasasa i Udovicica i preko vode, ali nazalost preko TV-a nijesam mogao sve vidjet…
  Da, Ivovic je utakmicu poceo na desno krilo i bio zaduzen za Muslima.
  Hinic i dalje zvijer, samo ga treba cekat i dat mu loptu u pravo vrijeme. Majstor…

 3. navedeno je u statistici…
  ali svaki izbačaj je i bio, dok se ne sjećam da je mladosti propušten sudit iti jedan. mladost je u toj četvrtini imala 3-4 izgubljene lopte – recimo petković na vanjskoj poziciji nakon čega je potegao igrača i recca i zaradio izbačaj, pa udovičić kad je dodavao na 2 metra, a dodo ravno protivniku na ruku., itd.

  a barem polovicu napada po 15, nekad i skoro 20 sekundi je lopta bila u pavića i nisu je uspjevali dovest u napad, tako da su imali jako malo vremena i da sidrun uzme poziciju i da izbore izbačaj.

  inače mi je glupo to gledanje koliko je ko imo izbačaja i ta sudačka težnja da svi imaju isto. u cijeloj utakmici najspornije su odluke 2 gola mladosti – hinić se odgurnuo od ivovića i zabio, i kad je udovičić zabio iz faula, a prethodno je već bio izveo faul i trebalo je poništit taj gol.

 4. Cekaj, a 1. ili 2. iskljucenje u toj cetvrtini, kad je Pavic uzeo loptu koja je isla ka Zlokovicu (2m)?
  Ali tada je rezultat bio los po Recco pa je trebalo malo pogurat…
  Nisam rekao da broj iskljucenja mora bit’ isti.
  Ovaj, kao i primjer u novome (dje je jadran u 1/4 imao 6 a Partizan 1x igrac vise) govore dovoljno sami po sebi.
  Pogotovo zato sto se veci dio tih iskljucenja svira bez lopte.

 5. pa i to je bilo isključenje, letica je povukao zlokovića – slika 21, doduše tu je već malo kasnije. a da tek vidiš kako je letica inače čuvo zlokovića (pa i nikića), da si bio sudac izbacio bi odma nakon 2 sekunde što uzme sidruna u klinč.

 6. s obzirom da su na prethodnim slikama dvije različite akcije sa igračem više onda je to najranije 3. igrač više u toj četvrtini