Špilja, igraš?

 

Po gradskim publicitetima osvanuli su jutros plakati koje vidite na slici pored. Divljaliga po prvi put (bar u zadnjih 10-ak godina) plakatima poziva igrače i ekipe da se prijave. S druge strane portaloko (ponovno mlađi Buconić kao Vlašićev glasnogovornik?!) donosi neistinitu informaciju da se branitelj naslova Špilja ’94 prijavila skupa sa još 20-ak ekipa („Do petka, 22. lipnja, prijavilo se 20-tak sastava, među njima i prošlogodišnji prvak – Špilja 94 Danče.“). Hoće li ove medijske kampanje, popularno rečeno spinovi, još k tome neistiniti, uroditi plodom vidjeti ćemo već utorak navečer kada se zaključuju prijave.

 

 

Slogan je „Igraš?“, ajde bar nije „Bit će super dođi i ti“. Je li to taj ključni doprinos čuvene PR agencije „Dubrovnik partneR?

Špilja se dakle još uvijek nije prijavila, što ne znači da neće, dapače. Ali nema potrebe da se po portalima pišu neistine. Očito je da je broj prijava manji nego lanjskih godina, pa su sve metode galvanizacije više nego dobro došle. Zadnje 4 godine ovakav je trend broja ekipa:

 

2008. – 42 ekipe
2009. – 39 ekipa
2010. – 32 ekipe
2011. – 30 ekipa

Ponajviše su smanjenju kumovala silna nepotrebno, komplicirana i kontraproduktivna pravila o tome tko smije, a tko ne smije nastupiti. Točnije zabrane veteranima, ili prisilna dvogodišnja pauza čak i za djecu od 11 godina ako su kojim slučajem bili u zapisniku pa i samo jedne utakmice svoga uzrasta u nekoj od klupskih kapica. I brojna druga ograničavajuća pravila koja su sva donesena u režiji jednog čovjeka, kao i ovogodišnja promjena termina natjecanja bez konzultacija ekipa, sve zbog vlastitog odlaska u London koji nema nikakve veze sa Divljom ligom. Ili, što je razlog možda taj, što se u šaljivom tonu prepričava: „HTV prenosi sve utakmice Divlje lige pa se zbog zauzetosti termina tijekom Olimpijade  igra ranije“.

p.s.

441 dan je prošao otkako je Tonči Vlašić u emisiji na DuTV-u rekao:
„Spreman sam pokazati sve račune. Preko računa udruge Divlja liga dubrovnik u 2010. Prošlo je 126.000 kuna. Svi su dobrodošli u udrugu.“

A također u istoj prilici je rekao i ovo: „Udruga Divlja liga nije vlasnik Divlje lige. Broj 1 su ekipe koje igraju, mi nemamo pravo da njima namećemo pravila.“

326 dana je prošlo od predavanja pismenih pristupnica u udrugu Divlja liga Dubrovnik, odgovore još čekamo.

3 komentara na “Špilja, igraš?”

  1. Vlašić očigledno ima vrhunske predispozicije za političara. Laže li ga laže

  2. Vlašić je vskia put kad bi nešto komentirao na ovu temu sam sebe ukupao, osim toliko spominjanih računa, učlanjenja i ova rečenica je tako lijepa pa ekranu, a toliko pogrešna, tj u totalnoj suprotnosti sa praksom: „Udruga Divlja liga nije vlasnik Divlje lige. Broj 1 su ekipe koje igraju, mi nemamo pravo da njima namećemo pravila.“

    Pa tko donosi i nameće pravila?Tko je jednom Suhi i brojnim ostalima zabranio igrati divlju ligu zadnjih godina samo zato jer igra i za veterane? A ova promjena termin kako bi se otišlo u London na uštrb svih onih koji sada neće moći igrati je možda i najsramotnija odluka u moru loših. Još k tome donesena i nametnuta opet kao samovolja pojedinca, u suprotnosti sa gornjim citatom.