Talijani uzvratili

    Nakon 5 pobjeda – od čega 4 u službenim utakmicama – u posljednjih godinu dana Hrvatska je večeras poražena od Italije. Talijani su se sredinom druge četvrtine odvojili na 6:2, ali Hrvatska se vratila na 6:6 početkom posljednje. Nismo niti jednom bili u vodstvu, a na kraju je presudio Dobudov promašaj peterca.

    Od početka nije dobro krenulo, već u prvom napadu Felugo parabolom vara Pavića kojemu lopta preko ruke ulazi u gol. Fiorentini sa stative iz prvog igrača više donosi 2:0. Bošković uzvraća bombom sa desnog vanjskog, također sa igračem više.Kubanac u talijanskim redovima, Perez ulazi na dva metra i pored Sukno zabija već drugi talijanski gol „iz igre“. Još jedan gol domaćih „iz igre“, kontra 4 na 3 i ljevoruki Gallo sa desnog krila to rutinski zabija. Talijani su nam tako u manje od 7 i po minuta zabili 4 gola, a u finalu EP-a u Zagrebu su u cijeloj utakmici dali 3. Do kraja četvrtine naš najbolji igrač u prvom dijelu utakmice, Bošković, sa desnog vanjskog izvrsno asistira Buriću na drugu stative i koristimo drugog (od tri) igrača više.
    Slijede dva talijanska gola i najveća prednost, 6:2. Figlioli sa igračem više sa desnog vanjskog, pa Giorgetti nakon što je s Jokovićem ušao u dva metra u brzoj tranziciji u napad. Bošković je jedini strijelac za Hrvatsku, iz faula sa lijevog vanjskog, pored dva bloka na oko 2 minute do kraja četvrtine.
    Treću četvrtinu naši dižu obranu na puno veći nivo. Talijani cijelu četvrtinu nisu ozbiljno zaprijetili golu. Bekovi su izgurali sidrune, pa su vanjski bolje pokriveni. Mi smo imali dva igrača više, prvoga nismo realizirali, a drugoga Sukno zabija sa lijevog vanjskog. Talijani su imali samo jednog igrača više krajem četvrtine, ali Gitto sa prve stative pogađa stativu.
    Ušli smo sa -2 u zadnju četvrtinu, ali u prva tri napada zabijamo 2 gola. Opet Sukno nakon time outa sa igračem više. Barač je na lijevom vanjskom cimanjem navukao obranu i prebacio na krilo, a Sandro na prvu plisku u bliži. Obranili smo se sa igračem manje, a u trećem našem napadu u ovoj četvrtini Barač doplivava na srednjega. Obrana nije dobro posložena, moguće da je netko zaostao, kapetan dobija loptu i sa 6-7 metara donosi izjednačenje. Do kraja se igralo gol za gol, s time da su Talijani vodili.

7:6    Figlioli – blokiran mu je udarac sa igračem više sa lijevog vanjskog, ali kupi loptu s vode i odma ponovo šutira i pomalo iznenađuje Pavića – 5:12
7:7    Barač – igrač više, zamijenjena uloga njega i Sukno koji je sad na vanjskom navukao obranu i prebacio do krila, samo što je sad još bilo zavlačenje u desno pa se Samir izvukao prema vanjskom – 4:37
8:7    Gallo – prvo nam je suđen kontrafaul, pa odma i izbačaj, pa još i kontra Italije 2 na 1 što lakoćom koriste – 1:30
8:8    Joković – igrač više, prebačaj s lijevog na desno krilo, a Joković milimetarski preciznom pliskom u bliži postavlja konačni rezultat – 0:52

Bila su još 3 napada do kraja u ovih 52 sekunde. Prvo su Talijani neuspješno nakon pokušavali i mi smo osvojili loptu 24 sekunde do kraja i Rudić zove time out. Igramo sa dva sidruna, i nakon nekoliko dodavanja na vanjskim pozicijama, Bošković baca ne baš kvalitetnu loptu prema Dobudu, a sudac sudi kontrafaul. Sada Campagna zove time out 8 sekundi do kraja, ali od svega samo loš šut Galla sa 8 metara, pored gola.

    Peterci:

1:0    Felugo
1:1    Bošković
2:1    Figlioli
2:1    Dobud – brani Tempesti
3:1    Luongo
3:2    Sukno
4:2    Gallo
4:3    Joković
5:3    Giorgetti

    Utakmicu je na talijanski mlin odvela loša igra hrvatske obrane. Lakoćom su nam Talijani zabijali, u prvih 9 i po minuta 6 golova, od čega 4 „iz igre“. Kasnije smo digli intenzitet obrane i to je podsjećalo na EP, ali nije lako stizati toliki zaostatak jer i Talijani igraju dobru obranu. Napad nam je također bio loš i u početku je jedino Bošković bio raspoložen, a kasnije je napadačku igru preuzeo dvojac Sukno – Barač. Muslima nije bilo za vidjet, golmani Pavić i Tempesti su bili podjednaki, i branili su što su trebali. Suđenje solidno, barem preko ekrana.

1/2finale Supefinala Svjetske lige
Italija – Hrvatska    13:11 (8:8) (4:1, 2:1, 0:1, 2:5)
Suci: Margeta (Slo), Naumov (Rus)
Ita: Tempesti, Luongo(+1), Gitto, Figlioli 2(+1), Perez 1, Felugo 1(+1), Giacoppo, Gallo 2(+1), Presciutti, Fiorentini 1, Aicardi, Deserti, Giorgetti 1(+1). Izbornik: Campagna.
Hrv: Pavić, Burić 1, Bošković 2(+1), Dobud (+0), Joković 1(+1), Muslim, Karač, Bušlje, Sukno 2(+1), Barač 2, Paškvalin, Obradović, Buljubašić. Izbornik: Rudić.

Igrač više: Ita (1/2+1/3+0/1+2/3)= 4/9 (44%); Hrv (2/3+0/4+1/2+3/4)= 6/13 (46%)