X ko kuća!

 

U zadnjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka Mladost i Savona su odigrali neriješeno, 10:10. Utakmica je imala par čudno–komičnih detalja na samom kraju. Od toga kako je Mallarach lagano, kao da gađa prečku promašio peterac, a u isto vrijeme je Fiorentini bio sam ispred Pavića bez da je Pavić, Kobeščak ili bilo tko drugi povikao da ga se pokrije pa je iz peterca za Mladost Savona zabila. A i igrač više za Mladost u posljednjih 10–15 sekundi, još uz time out na kojem je Udovičić objašnjavao da se ne smije prerano opucat?! Pa na kraju mladostaši nisu ni pokušali šutirat, nego ih je zvuk sirene iznenadio u silnom kombiniranju.  

Povela je Savona preko Aicardia koji je zabio sa dva metra pored Udovičića što je ponovio još jedan put u posljednjoj četvrtini. Uslijedio je 4 gola u nizu mladostaša, čak dva nakon što je lopta skrenula od bloka. Petrović je ulazio često na dva metra kad je Aicardi bio na klupi i izborio je dva igrača više od kojega je jednog realizirao Rizzo.

Povela je Mladost i 4 razlike u drugom dijelu utakmice, zabili su Mallarach i Udovičić nakon svog karakterističnog uplivavanja na drugu stativu. Rizzo je smanjio na 6:3.

U trećoj četvrtini dva gola Janovića, prvo iz peterca, a kasnije iz faula sa 5 metara, a Udovičić zabija treći put za 7:5 prije zadnje četvrtine.

U zadnjoj četvrtini prava golijada, čak 8 golova. Na 2:53 do kraja Fiorentini je izjednačio na 9:9 nakon što je oduzeo loptu Letici odmah na centru bez faula, nešto slično smo mogli viđati u utakmicama Turčina ove godine u Divljoj ligi. Nakon 20-ak sekundi i vodstvo Savone nakon drugog gola Fiorentinija, nakon gore opisane situacije poslije peterca Mallaracha. Ipak uskoro Mallarach izjednačuje na 10:10. Zadnjih nekoliko napada nije bilo golova, čak ni nekih opasnijih udaraca.

Utakmica je obilovala kontrama i polukontrama. Tako su Talijani zabili 3 gola, a i Mladost 2. Ali i jedni i drugi su imali još po 4-5 takvih situacija koje su završavale obranama Pavića i Volarevića. Realizacija igrača više s obje strane nije bila dobra i utakmica u globalu nije bila pretjerano kvalitetna.

Mladost – Savona    10:10 (4:2, 2:1, 1:2, 3:5)
Suci: Brguljan (CG), Filiksac (Tur)
Mladost: Pavić, Radu 1, I. Milaković 2, Letica 1, Pavičić, Vukičević, Udovičić 3, K. Milaković, Bebić, Miloš, Hinić 1, Mallarach 2(0), Bukić. Trener: Kobeščak.
Savona: Volarević, Fulcheris, Damonte, Petrović, Colombo, Rizzo 4, Janović 2(1), Angelini, Bianco, Ferraris, Aicardi 2, Fiorentini 2, Zerilli. Trener: Pisano.

Osobne pogreške: Mladost 9, Savona 11
Jedno obostrano isključenje
Peterci: Mla 0/1, Sav 1/1
Igrač više: Mla 2/9, Vas 2/7

Zavšili su svi kvalifikacijski turniri i poznati su svi sudionici Lige prvaka. Kao i uvijek u ždrijebu ekipe će biti podijeljenje u 4 jakosne grupe i sad su te grupe poznate:

1.    jakosna grupa: Partizan, Pro Recco, Jug, Budva
2.    jakosna grupa: Olympiakos, Eger, Spartak Volgograd, Spandau
3.    jakosna grupa: Mladost, Szeged, Marseille, Vouliagmeni
4.    jakosna grupa: Vasas, Primorje, Vojvodina, Jadran HN

Osim što u istoj grupi ne mogu biti dvije ekipe iz iste jakosne grupe, isto tako ne mogu ni sa istoga kvalifikacijskog turnira.

Jedan komentar na “X ko kuća!”