Pro Recco rutinski

 

 

Pro Recco je jako lagano stigao do uvjerljive pobjede protiv Mladosti i upisao još jednu pobjedu u Jadranskoj ligi. Preostaje im još samo Primorje na putu do savršenog učinka, 19 pobjeda u isto toliko nastupa. Pobijedili su 12:5, a rezultat je mogao biti i veći da Pavić nije bio vrlo dobar.

U prvoj postavi Pro Recca bila su 2 Hrvata, 2 Talijana i 3 Srbina. Prvih 6 napada po tri obrane Pavića i Tempestija, a onda Pijetlović koristi igrača više. Zloković je zabio šraubu s dva igrača na leđima, a za Mladost zabija Luka Bukić, s igračem više s lijevog krila. Zabio je na kraju četvrtine i Udovičić, ali nakon isteka vremena. Golmani fantastični, Pavić već 6 obrana, a i Tempesti je tu negdje.

Ipak u drugoj četvrtini Recco diže brzinu i u minutu i 13 sekundi dva gola. Prvo Felugo s desnog krila Paviću kroz uši, a onda se i Sukno upisuje sa srednjeg vanjskog u lijeve rašlje. Udovičić na srednjem vanjskom cima 4 puta i onda dodaje ravno Prlainoviću u ruku. Samo što u klubu nisu suigrači. Zatim faulira drugog reprezentativnog suigrača Pijetlovića i peterac za Recco, a četvrti Srbin je u akciji. Međutim Filipoviću brani Pavić. S druge strane Mallarach zabija peterac kojega je skrivio Sukno na Raduu. Do poluvremena slijede još 3 gola Recca za 7:2Prlainović (na prebačaj s krila na krilo od Filipovića), Perrone (iz okreta na prebačaj Zlokovića) i Ivović (s krila u bliži kut). U ovom periodu lošom igrom isticali su se dva ljevaka u redovima Mladosti, Bebić i Živković, a ni Letica nije bio puno bolji. A Pro Recco je već sada u par navrata pokušao s atraktivnim potezima koji su rezultirali previsokim dodavanjima.

Pijetlović je zabio za 8:2, a s druge strane Tempesti brani s igračem manje. Još jedan peterac, opet ga je izborio Radu, skrivio drugi Hrvat u Reccu Burić, a Mallarach ponovno realizirao. Sukno zabija još jedan odličan gol. Iz faula s 5 metara, pored bloka dva igrača u bliži kut. S obzirom da je Vukičević propustio realizirati kada je bio sam ispred Tempestija, a Udovičić je na isteku vremena pogodio lob u prečku, Mladost je u tri četvrtine dala 3 gola od čega 2 iz peteraca. U jednom napadu tijekom ove četvrtine Filipović s krila gađa Paviću direktno u glavu, što izaziva proteste i psovke kod golmana Mladosti.

U zadnjoj četvrtini Mladost zabija još 2 gola (Letica i Vukičević), ali Recco i ovu dobiva jer Prlainović, Filipović i Molina postižu golove za ukupnih 12:5. U ovoj četvrtini Letica se izjednačio s Bebićem i Živkovićem što se tiče jako slabe igre u ovoj utakmici. A osim Pavića izdvojio bih i mladog Bukića. Radu i Udovičić su pokušavali, ali im nije baš puno toga polazilo za rukom. Hinić se također trudio, ali ne može više protiv ovako zahtjevnih protivnika.

 

Tempesti odličan, vrlo brzo nakon povrataka poslije operacije i rehabilitacije uhvatio je odličnu formu. Čak je pobudio uspavanu grupicu 30-ak navijača Recca na skandiranje. Njemu uz bok Filipović i Prlainović, svi ostali najmanje solidni.

 

Damir Burić:

Mk: Damire, može kratki komentar utakmice za dance.hr, kako je to sve skupa bilo? Damir Burić: Pa igrali smo vrhunski prve dve četvrtine, čvrsto u obrani; dobar presing, dobro plivanje i uspjeli smo se odvojit te onda u 3. četvrtini održavat razliku i počet razmišljat, recimo to tako, o finalu. mk: A reci mi, prognoze za sutra u finalu, na tvom bazenu protiv tvog Primorja? Damir Burić: Pa dobro, moje je Primorje, ali ja sam sada igrač Recca i ja želim definitivno osvojiti tu Jadransku ligu kao i svi moji suigrači. Sigurno je jako je lijepo ovdje igrat, ne samo meni, ali meni i posebno jer sam ovdje odrastao kao igrač. Ovdje je predivna atmosfera, predivan bazen, ali mi sutra idemo pobijedit. Mk: Prognoza za sutra; hoće li Vam biti teško, pred prepunim tribinama i napaljenim Primorjem? Damir Burić: Pa sigurno će biti teška utakmica; oni su dobra momčad, igraju doma. Međutim ja se nadam da ćemo odigrat ko danas i da će to bit dosta.

 

Polufinale Jadranske lige, Final4 Rijeka
Ferla Pro Recco – HAVK Mladost 12:5 (2:1, 5:1, 2:1, 3:2)
Suci: Štampalija (Šibenik) i Brala (Rijeka)
Mladost: Pavić, Radu, Milaković, Letica 1, Pavičić, Živković, Udovičić, Gagulić, Bebić, Perić, Hinić, Mallarach 2(2), Vukičević 1, Bukić 1. Trener: Vjekoslav Kobeščak
Pro Recco: Tempesti, Burić, Madaras, Gitto, Kasas, Felugo 1, Filipović 2(0), Perrone 1, Pijetlović 2, Zloković 1, Ivović 1, Molina 1, Prlainović 1, Sukno 2. Trener: Pino Porzio

 

3 komentara na “Pro Recco rutinski”