Prvi ovosezonski poraz Mladosti

Olympiacos – Mladost 13:8 (3:0) (3:4) (4:3) (3:1)

 

Suci: Alexandrescu (ROU), Gomez (ESP)

Igrač više: Olympiacos 6/12, Mladost 7/12

Peterci: Olympiacos 1/1

 

Olympiacos: Pavić, Mylonakis 1, Skoumpakis 1, Genidounias 3(1/1), Fountoulis 3, Nikolaidis, Dervisis 4, Bušlje, Mourikis, Gounas, Argyropoulos, Obradović 1, Galanopoulos. Trener: Vlachos

Mladost: Marcelić, Radu 1, Miloš 3, Čagalj 1, Ćuk, Petković, Herceg, Lazić 1, Bajić, Biljaka 1, Buljubašić 1, Kharkov, Jurlina. Trener: Bajić

 

 

Možda kranji rezultat i 5 razlike za domaće ne pruža potpuno objektivnu sliku viđenoga u bazenu no svakako neupitno sigurna pobjeda Olympiacosa nakon koje se čini da su prebrodili krizu i lošiji start u ovosezonskoj Ligi šampiona. Mladost je imala dobrih momenata (2. četvrtina), više no solidnu realizaciju igrača više, ali očito je falilo golova iz igre (tek 1), ponajviše Petkovića i Ćuka, uz pogreške u obrani i ne tako ubjedljivoga Marcelića nisu mogli bit blizu iznenađenju te povoljnijem rezultatu.

Grčki prvak je do značajne prednosti stigao već u prvoj četvrtini sa 3 gola raspoređena na njen početak, sredinu i kraj. Nakon neiskorištenoga igrača više Olympiacosa u nastavku napada Skoumpakis postiže gol za 1:0, drugi i treći gol domaći realiziraju sa igračem više, kod drugoga uz dosta sreće, nakon lošeg dodavanja Gounasa na stativu i prebacivanja Mourikisa lopta stiže potpuno samome Dervisisu na ljevoj strani a ovaj zabija za 2:0, treći je postigao Fountoulis koga je neshvatljivo pustio Miloš. Mladost u ovom periodu jako loša, Ćuk sa jednom izgubljenom loptom i šutem u blok, Petković promašaj sa desne strane, kasnije kod igrača više Pavić mu je obranio. Inače kod igrača više gotovo svaki puta Mladost kreće prebačajima sa krila na krilo i onda se traži ili šut spoljnih ili oni dodaju ka stativi, drugoga puta se išlo na Radua, ali ni on nije uspio, još jedan šut je imao i Lazić no i njemu je Pavić obranio.

Početak druge četvrtine donosi golove i nadu gostima, u dvije minute, oba puta sa igračem više sa desnog vanjskog, dolaze na samo gol zaostatka, najprije Biljaka pored ruke Pavića, potom i Miloš za 3:2. U međuvremenu Obradović iz vana pogađa stativu a domaći ne koriste igrača više pogreškom u dodavanju. No, brzo slijedi i peterac koga Biljaka pravi na Nikolaidisu, a realizira Geniodounias koji malo kasnije nije dovoljno brz u kontri te zagrepčanima omogućuje rekontru (pošto se Radu nije stigao ni vratiti na svoju polovicu) u kojoj Obradović dobija izbačaj, a Radu loptu i dalje sam zabija za 4:3. Mladost pokušava i dupliranjima na 2 metra, Čagalj se tu ne snalazi i gubi loptu ne uspijeva se u obrani vratit na svoje mjesto te omogućuje šut Dervisisa za 5:3. Potom se na drugog centra dodaje  Herceg, uspijeva probati šraubom ali pored gola. Mladost ne realizira narednoga igrača više, Obradović još jednom pogađa stativu, a najzad gol iz igre za goste postiže Buljubašić. Fountoulis sa ljevoga krila (igrač više) donosi Olympiacosu 6:4 na poluvremenu do koga Mladost (Khrakov) ne koristi još jednom igrača više.

Početak treće četvrtine, ponovo loš period za Mladost, dok domaći od 3 igrača više realiziraju 2 i odlaze na + 4. Najprije nakon izbačaja Ćuka na vanjskoj poziciji Bušlje slabo šutira sa stative, potom Miloš ne koristi kontru (obrana Pavić) a potom pravi i izbačaj kojega realizira sa srednjeg Fountoulis, Dervisis sa desne strane donosi 8:4 polovicom treće četvrtine. Lazić smanjuje na 8:5 (igrač više sa ljevoga krila), Obradović najzad pogađa iz vana u trenutku kada ga Lazić pušta krenuvši pomoći beku, slijede još dva gola Mladosti sa igračem više, Buljubašić sa stative te Miloš za 9:7. Bušlje je još jednom neprecizan sa stative kod igrača više no par sekundi prije kraja četvrtine domaći imaju kontru 4 na 3 u kojoj im lošim rasporedom pomažu i gosti te Genidounias donosi ponovo 3 razlike pred zadnju četvrtinu 10:7.

Buljubašić dobija treći izbačaj početkom poslednje četvrtine (Fountoulis promašuje), Miloš gubi loptu a Dervisis još jedno sa desne strane koristi kašnjenje Lazića za 11:7. Mladost ne koristi igrača više (Bajić maši), Ćuku brani Pavić, a Fountulis sredinom četvrtine rešava sve nedoumice golom sa igračem više za 12:7. Do kraja Miloš daje svoj treći gol (igrač više), te Mylonakis za konačnih 13:8.